Emekli maaş zammına yeni formül!
Ekonomi, 30 Haziran 2026 22:41AK Parti Sapanca istişare kampında birinci gündem ekonomi oldu. Kampta, emekli maaşları ve dar gelirliler için uzun süredir üzerinde çalışılan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek (GETAD) sisteminin devreye alınacağı açıklandı. İşte tüm ayrıntılar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Sapanca istişare kampında masadaki bir numaralı başlık ekonomi oldu.
Hayat pahalılığı ve enflasyonun detaylıca masaya yatırıldığı toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milletvekillerinin sorularını yanıtlayarak önümüzdeki dönemin sosyal ve ekonomik yol haritasını paylaştı.
Kampın en dikkat çekici çıktısı ise emekli maaşları ve dar gelirliler için uzun süredir üzerinde çalışılan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek (GETAD) sisteminin devreye alınacağı yönündeki açıklamalar oldu.
Hürriyet’te yer alan haberde; elde edilen bilgilere göre, bütçe planlamaları devam eden GETAD sisteminin ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması hedefleniyor. Bu yeni model, mevcut sistemde köklü bir değişikliğe işaret ediyor.
Artık en düşük emekli maaşına altı ayda bir genel yasal düzenlemelerle zam yapmak yerine, doğrudan ihtiyaç sahibi haneler hedeflenecek.
Sistem, hanedeki kişi başına düşen geliri baz alacak. Örneğin; bir hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte ikisinin altında kalıyorsa, devlet devreye girerek bu geliri tamamlayacak.
Böylece sınırlı bütçe kaynakları, geliri yüksek olan emekliler yerine doğrudan desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara aktarılacak.
İki gün süren kampta milletvekillerinin ekonomiye dair eleştiri ve sorularını dinleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunların çözümü için üç ana sütun üzerine inşa ettikleri stratejiyi şu şekilde özetledi:
Fahiş seviyelere ulaşan kira ve konut fiyatları, sosyal konut projelerinin ülke çapında hızlandırılıp yaygınlaştırılmasıyla çözüme kavuşturulacak.
İşletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak adımlar atılarak üretim kapasitesi ve mevcut istihdam korunacak.
Emeklilerin ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısı, doğrudan hane gelirini güvence altına alan GETAD sistemiyle çözülecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı ve milletvekilleriyle birebir temaslar kurduğu kampta, siyasi kulislerde konuşulan erken seçim iddiaları da gündeme geldi.
Bakan Şimşek’in toplantılarda, Türkiye'nin gündeminde bir erken ya da baskın seçim olmadığını net bir dille ifade ettiği öğrenildi. Şimşek ayrıca, tavizsiz uygulanan rasyonel ekonomi programının meyvelerini vermeye başladığını, ancak bu olumlu sonuçların halkın günlük yaşantısında ve cebinde hissedilir hale gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Ekonomi, 30 Haziran 2026 22:41
Yorumlar (0)
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
Gölcük’te bu durak trafik akışını olumsuz etkiliyor
Kıbrıs Barış Harekatı İzmit’te konuşuldu
ATM paranızı bloke edebilir!
O psikologdan Ana Kafe’de terapi gibi sözler!
Erdoğan iktidarda kalmak için parlamenter sistem diyecek!
Sarayda 43 saniyede bir emekli maaşı harcanıyor
Karamürselli esnaf Erdal Erciyes vefat etti
Alikahya’da da Gülümse Kafe açılıyor
Kocaelispor’un hafızası bu müzede
Gazanfer Bilge Bulvarı 7 gün trafiğe kapatılacak
Deprem profesörü Üşümezsoy ters köşe yaptı!
İçişleri Bakanı Çiftçi, Vali Aktaş’tan Kocaeli ile ilgili bilgi aldı
Emekli askerden PKK uyarısı
Kartepe’de o park bakım istiyor
AKP artık hiçbir şeyi kontrol edemiyor
Sağlık raporunda bir devir kapandı!
Akaryakıta büyük zam yolda
İzmitli iş insanı Nazmi Ertuğral, Çanakkale’de hayır lokması dağıttı
Yeni anayasa açıklaması
