Orzax halka arz oluyor
İş Dünyası, 29 Haziran 2026 05:13Türkiye’nin lider takviye edici gıda üreticisi Orzax’ın halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanmış olup halka arza ilişkin dokümanlar Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Halka arzda, 29-30 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde 3 gün süre ile talep toplanacak. Halka arz fiyatı 69 TL, borsa kodu ise “ORZAX” olarak belirlendi.
Türkiye’nin lider takviye edici gıda üreticisi Orzax’ın halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış olup halka arza ilişkin dokümanlar Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. İnfo Yatırım’ın liderliğinde oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla yürütülecek olan halka arzda, talep toplama tarihleri de belli oldu.
Buna göre Orzax, 29-30 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde 3 gün süre ile talep toplayacak. Halka arz fiyatı 69 TL, borsa kodu ise “ORZAX” olarak belirlenmiş durumda.
Halka arzla birlikte Orzax’ın çıkarılmış sermayesinin 307.000.000 TL’den 338.500.000 TL’ye çıkarılması planlanıyor. Halka arzda 31.500.000 TL nominal değerli payın sermaye artırımı yoluyla, 21.000.000 TL nominal değerli payın ise ortak satışı yoluyla halka arz edilmesi hedefleniyor. Halka açıklık oranının yüzde 15,51 olarak gerçekleşmesi öngörülürken, halka arz büyüklüğünün de 3.622.500.000 TL’ye ulaşması bekleniyor.
Uzun Vadeli Büyüme Stratejisiyle İlerliyor
Halka arz sonrası gelecek hedeflerini paylaşan Orzax CEO’su Yunus Emre Alimoğlu, “2004 yılından bu yana sağlık sektöründe büyük işlere imza atıyoruz. Sürekli kendini yenileyen, Ar-Ge odaklı ve yüksek kalite standartlarına sahip bir kurumuz. Modern üretim tesislerimizde sahip olduğumuz yüksek kapasite ve geniş ürün portföyümüz ile bugün sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok farklı coğrafyasında hekimlerin, eczacıların farklı alanlarda sağlık profesyonellerinin ve tüketicilerin güven duyduğu bir marka haline geldik. Amacımız halka arz sonrasında gücümüze güç katarak yatırımcılarımızla birlikte ilerlemek.” açıklamasında bulundu.
Uzun vadeli büyüme planları olan ve bu çerçevede hamlelerini yapan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Alimoğlu, “Üretim gücümüz ve kalite sertifikalarımız ile sektördeki çıtayı her geçen gün daha yukarıya taşıyoruz. Halka arzımız sonrasında da şimdi olduğu gibi Türkiye için katma değer üretmeye devam edeceğiz. 'Sağlığa Hediye' mottomuzla bugüne kadar milyonlarca insanın hayatına dokunduk. Her yılımızı artı değer üretebildiğimiz bir faaliyet yılı olarak yaşıyoruz.” dedi.
Yatırım, Ar-Ge ve Küresel Büyüme Öncelikli Alanlar
Kurumun gelecek hedeflerinden de bahseden Alimoğlu, “Halka arzda sermaye artırımı kapsamında elde edeceğimiz gelirin bir kısmı ile yeni yatırım finansmanı, Ar-Ge merkezi geliştirmeleri ve küresel pazarlardaki genişleme stratejilerimizi desteklemeyi hedefliyoruz. Diğer bölümünü ise işletme sermayesi ihtiyacı ve finansal verimliliğin artırılması için kullanacağız. Bununla birlikte halka arzda ortak satışı kapsamında elde edeceğim gelirin tamamı, Orzax’ın ilişkili taraflardan olan diğer alacak bakiyesinin kapatılmasında kullanılacak olup bu kapsamda sermaye artırımı dahil 3,6 milyar TL’nin tamamı Orzax’a aktarılmış olacaktır. Aramıza yeni katılan yatırımcılarımız ile birlikte daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek inşa edeceğiz. Halka arzımızdan aldığımız kuvvet ile planlı olarak büyümeye devam edeceğiz” diye ifade etti.
Yatırımcı İlgisi Halka Arz Pazarını Güçlendiriyor
Borsaya yeni yatırımcıların gelmesi ve bu yatırımcıların halka arzlara gösterdiği ilgi sayesinde borsanın işlem hacminin arttığına değinen İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül, “2026, halka arzlar bakımından hareketli bir yıl. Orzax gibi nitelikli, katma değer yaratan ve büyüme potansiyeli olan kıymetli şirketlerin halka arz yoluyla yatırımcılara ulaştırılmasında biz aracı kurumlara büyük görev düştüğünün bilincindeyiz. Orzax’ın hem yurt içi hem de yurt dışında ürünlerinin kalitesiyle sektörün gerçek anlamda liderlerinden biri olduğunu söylemeliyim. Dolayısıyla Orzax’ın da önünde başarılı bir yol uzandığına dair inancım tam.” açıklamasında bulundu.
Bilgi için: www.orzax.com.tr
Yasal Uyarı
İşbu doküman, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde sermaye piyasası araçlarının satın alınması için herhangi bir yoldan halka çağrıda bulunulması veya sermaye piyasası araçlarına ilişkin bir tavsiye amacını teşkil etmemektedir. Halka arz fiyatının belirlenmesinde SPK’nın ya da Borsa’nın herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Şirket ve halka arz ile ilgili bilgileri içeren İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu KAP’ın (www.kap.org.tr), Orzaks İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret A.Ş.’nin (www.orzax.com.tr) ve İnfo Yatırım’ın (www.infoyatirim.com) adresli internet sitelerinde 25.06.2026 tarihinde yayınlanmıştır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, belirtilen adreslerde yayımlanan Kurul tarafından onaylı İzahname ve ekleri ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nu incelemek suretiyle vermeleri gerekmektedir.
.jpeg)
İş Dünyası, 29 Haziran 2026 05:13
Yorumlar (0)
İzmitli Diyetisyenden israf uyarısı: Gıdayı korumak geleceğimizi korumaktır
Gölcüklüler afet risklerinin azaltılması konulu bu panele davetli
İktidarın korktuğu İmamoğlu'nun kitabında ne yazıyordu?
Kazım Dinç, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Derince’de yeni araçlar tanıtılacak
Canan Çakar’ın ilk eseri Kitap Fuarı’nda
Çayırovalılardan Spor Kompleksi’ne tam not
Kocaeli’nde toplu ulaşım güvenli mi?
Cinsel saldırı ile suçlanmıştı, delil bulunamadı
Toplu ulaşımda ortak havuz dönemi başladı
Kaya hakkında 6 ayrı suçlamayla suç duyurusu
Zeytinoğlu: 26 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılmasını sevindirici buluyoruz
KOTO ile Türker Sosyal Hizmetler arasında da indirim protokolü imzalandı
Muhtar buluşmaları bu yıl da devam ediyor
MHP’liler Darıca’da buluştu!
Safiport kimyasallarla denizi kirletiyor, yetkililer açıklama yapmıyor!
Başkan Söğüt bu hafta da o lisedeki törene katıldı
Çayırova’da elektronik atıklarla hediye kazanabilirsiniz!
Darıca Gençlerbirliği yöneticisi Ürper’den çağrı!
Kira zam oranı belli oldu
En yüksek artış eğitimde
SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi
Kulağı çekilince ağız değiştirdi!
Bunun adı sansür
Nadir eserler için teklifler havada uçuştu
Büyükşehir’den öğrencilere 30 bin TL destek
Kitap Fuarı’nda söyleşiler yoğun ilgi görüyor
İki il sallandı: Büyük deprem bekleniyor mu?
İzmit’te tiyatro seçmeleri tamamlandı
Fon vurguncuları tutuklanacak mı?
Kaldırım yok ve yolda çamurla kaplı
İzmit’te BTP’liler pazarda stant açtı
PKK lideri ile ilgili DEM'lilerden al haberi!
Sahaflara büyük ilgi
Basketbol takımı bu yıl Glint Çayırova Belediyesi adıyla mücadele edecek
Tahir başkana vefa çağrısı: Numan Gülşah’ın adını verin
Erdoğan partiyi kapatsa daha çok oy alır
Vali Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Yazıcı’yı ağırladı
Gazeteci Hakan Çelik’ten Kitap Fuarı övgüsü
