Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Gündem, 26 Haziran 2026 02:23AKOM'un güncel raporunda hafta sonu plan yapanlara sevindiren haber geldi. İstanbul'da hafta sonu kuvvetli poyrazın etkisiyle sıcaklıklar 28-30 dereceye düşerek rahatlatacak. Ancak yeni haftayla birlikte bunaltıcı sıcaklar yeniden etkisini gösterecek ve termometreler en yüksek seviyelere çıkacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), megakent için güncel hava tahmin raporunu yayımladı.
Hazırlanan rapora göre, İstanbul'u önümüzdeki günlerde yağışsız, güneşli ve sıcaklık dalgalanmalarının yaşanacağı bir periyot bekliyor. Hafta sonu rüzgarın serinletici etkisi hissedilirken, yeni haftada termometreler tırmanışa geçecek.
HAFTA SONU POYRAZ SERİNLİĞİ
AKOM’un paylaştığı 26 Haziran 2026 Cuma gününe ait verilere göre, İstanbul'da bugün sıcaklık öğle saatlerinde 31°C'yi bulacak, gece ise 21°C'ye kadar gerileyecek.
Hafta sonu dışarıda plan yapan İstanbullular için rüzgar kurtarıcı bir rol üstleniyor. Hafta boyunca hakim olması beklenen kuzeyli rüzgarların (Poyraz), aralıklarla kuvvetli şekilde (15-45 km/s) esmesi öngörülüyor.
Bu durum, güneşli havaya rağmen sıcaklıkların bunaltıcı seviyelere çıkmasına mani olacak. Hafta sonu boyunca havanın az bulutlu ve açık olması beklenirken, cumartesi ve pazar günleri sıcaklıklar 28-30°C bandında seyredecek.
YENİ HAFTADA KAVURUCU SICAKLAR BAŞLIYOR
Hafta sonu yaşanacak olan bu nispi serinlik, yeni haftanın başlamasıyla birlikte yerini yakıcı sıcaklara bırakacak.
AKOM'un yayımladığı rapordaki "DİKKAT" uyarısına göre, sıcaklıkların yeni hafta başı itibarıyla tekrar artış trendine girerek 33°C'ler civarına yükseleceği tahmin ediliyor.
Özellikle 1 Temmuz Çarşamba ve 2 Temmuz Perşembe günleri megakentte gökyüzü tamamen açık olacak ve oldukça sıcak bir hava hakimiyet kuracak.
MEGAKENTTE YAĞIŞ BEKLENMİYOR
Yayımlanan 7 günlük hava durumu tablosuna göre, İstanbul'da önümüzdeki bir hafta boyunca hiçbir şekilde yağış beklenmiyor. Havadaki nem oranının gün içinde %35 ile %80 arasında değişiklik göstereceği tahmin edilirken, deniz suyu sıcaklığı ise 22°C olarak ölçüldü.
Rüzgarın hızının genel periyotta 10-35 km/s arasında, poyraz yönünden orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Yeni haftada artacak olan sıcaklıklara karşı, vatandaşların güneşin en yoğun olduğu öğle saatlerinde tedbirli olmaları önem taşıyor.
AKOM’dan yapılan açıklamada, "Hafta boyunca yağış beklenmezken havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hakim olması bekleniyor. Kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla kuvvetli şekilde (15-45 km/s) esmesi beklenen rüzgarlar güneşli havaya rağmen sıcaklıkların aşrı yükselmesine mani olsa da sıcaklıkların hafta sonu 28-30°C aralığında seyretmeye devam edeceği, yeni hafta başı itibari ile 33°C'ler civarına yükseleceği tahmin ediliyor." denildi.
Gündem, 26 Haziran 2026 02:23
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
