Temiz paradan umudu kestiler, kaynağı belirsiz paraya kapı açtılar
Siyaset, 06 Haziran 2026 23:18BTP Sözcüsü Lütfullah Önder, iktidarın yeni 'varlık barışı' hamlesini eleştirdi. "Temiz paradan umudu kestiler, kaynağı belirsiz paraya kapı açtılar" diyen Önder, durumu iflasın ilanı olarak değerlendirdi.
Parti genel merkezinde basın açıklaması yapan Önder, "İktidar da temiz paranın bu ülkeye geleceğinden umudunu kesmiş olacak ki “varlık barışı” diyerek kaynağı belirsiz paraya kapılarını açtı. Bu, gerçekten de iktidarın ekonomik olarak battığının ve iflas ettiğinin bütün dünyaya ilanıdır." dedi.
Lütfullah Önder'in açıklaması şöyle:
"İktidar, ekonominin kontrolünü tümüyle kaybetmiş gözüküyor. Yıllardır 'enflasyonla mücadele ediyoruz' diyerek milleti inim inim inlettiler. Millet yoksullaştı, yoksullukla boğuşuyor. Ancak dönüp baktığımız zaman, dünyadaki 193 ülkenin 188’inde enflasyon Türkiye’den daha düşük. Afrika’da 56 ülke var. Bu 56 ülkenin 55’inde enflasyon Türkiye’den daha düşük. Enflasyonla mücadelede sınıfta kaldınız.
BÖYLE BİR ÜLKEYE KİM GÜVENİP PARASINI YATIRIR?"
Öte taraftan yıllardır fabrikaları sattınız, madenleri sattınız, limanları sattınız. Geriye bir şey bırakmadınız. Devletin tek gelir kaynağı vergi ve ceza hâline geldi. Paraya ihtiyacınız var. Bu parayı da bulamıyorsunuz. Mehmet Şimşek göreve geldiği günden bugüne Avrupa kapılarını aşındırıyor. Sürekli kapı kapı dolaşıp para arıyor; ancak maalesef temiz parayı bu ülkeye getirmesi mümkün gözükmüyor. Çünkü böyle bir ülkeye kim güvenip parasını yatırır? Düşünün, bir siyasi partinin genel başkanısınız. Kongrede seçilmişsiniz. Aradan yıllar geçiyor, sizi o koltuktan alıyorlar. Koltuğunuz garanti değil. Ya da bir belediye başkanısınız. Halk sizi belediye başkanı olarak seçmiş. Farklı sebeplerle sizi görevden alıyorlar ve başkasını getirip belediye başkanlığı koltuğuna oturtuyorlar veya üniversite bitirmişsiniz, diploma almışsınız. Yıllar sonra diplomanız iptal ediliyor. Böyle bir ülkede paranızı yatırdığınızda, o paraya el konulmayacağının, o paranın buharlaşmayacağının veya başına bir iş gelmeyeceğinin garantisini kim verebilir?
"İKTİDAR DA TEMİZ PARANIN BU ÜLKEYE GELECEĞİNDEN UMUDUNU KESMİŞ OLACAK Kİ.."
Dolayısıyla iktidar da temiz paranın bu ülkeye geleceğinden umudunu kesmiş olacak ki “varlık barışı” diyerek kaynağı belirsiz paraya kapılarını açtı. Yani, 'Nereden ve nasıl kazanırsanız kazanın, yeter ki para getirin. Biz soru sormayacağız. Bu paranın nasıl kazanıldığını sormayacağız. Vergilendirilip vergilendirilmediğini sormayacağız. Suçtan elde edilip edilmediğini sormayacağız. Hatta sormamakla kalmayacağız, vergilendirmeyeceğiz.' diyor.
"İktidarın ekonomik olarak iflas ettiğinin bütün dünyaya ilanı"
Bu, gerçekten de iktidarın ekonomik olarak battığının ve iflas ettiğinin bütün dünyaya ilanıdır. Geçmiş yıllarda da buna benzer birçok düzenleme yaptı. Bu nedenle Türkiye gri listedeydi. Gri listeden daha listeden yeni çıkmışken, yeniden bu varlık barışıyla birlikte aynı adımı atıyor. Çünkü çaresiz. AK Parti iktidarı, 25 yıl boyunca 15 kez varlık barışı yaptı.
"Her seçimden önce varlık barışı.."
İlginç olan bir diğer husus ise hemen hemen her seçimden önce varlık barışı yaparak seçim ekonomisi oluşturması, milleti geçici olarak rahatlatması ve oy almaya çalışmasıdır. 2008’de, 2011’de, 2013’te, 2018’de ve 2023’te seçimler öncesinde varlık barışıyla birlikte iktidarın para toplayıp seçim ekonomisi oluşturduğunu görüyoruz. Bu durum, bir taraftan muhalefeti dizayn etme çalışmaları sürerken, diğer taraftan da iktidarın seçime hazırlandığının bir göstergesidir."
Siyaset, 06 Haziran 2026 23:18
Yorumlar (0)
Tuğba Ekinci müstehcenlikten tutuklandı
AGD Kocaeli Liseler Komisyonu’nun yeni dönem planı belli oldu
İzmit’te toplu sünnet coşkusu!
Kocaeli Devlet Hastanesi kreşinde farkındalık etkinliği
Dilovası’nda MHP’liler TOKİ konutlarında stant kurup üye kaydı yaptı
Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarından biriyle karşı karşıya
Vali Aktaş, MHP’nin yeni il başkanını da ağırladı
Desteklerle gençler ve kadınlar tarıma teşvik ediliyor
Başkan Gökçe mahalle mahalle geziyor
Eğitimin kalitesi ile değil kıyafetle ilgilenen bakan!
İzmit Çınarlı cami cemaatine kek ve limonata ikram edildi
Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde 2026’nın ikinci hasadı
Melih Gökçek'in mal varlığı araştırılsın diyen hakim açığa mı alındı?
Binlerce gıda işletmesine ceza kesildi
Bal üretiminde dünyada ikinciyiz
Bahçeli, Erdoğan'ın seçilme planına hayır diyebilir mi?
Büyükakın, çocukluğunun geçtiği Karamürsel’de çalışmaları inceledi
Geleceğimiz satıldı
KOTO üyelerine iyi haber!
Geçim sıkıntısı anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı
BBP lideri Destici yarın İzmit’te
Kocaeli’de toplu ulaşımda dev adım!
Motorin 100 TL’ye koşuyor!
Sandıkta kaybedilen belediyeyi böyle mi alacaksınız?
Kocaeli, sporda yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
Başkan Gökçe, iş insanı Yıldırım’ı ziyaret etti
Kırtasiye masrafı aileleri zorluyor
Öğrencileri ile birlikte okul bahçesine fide dikip ürün yetiştirdi
Zabıta Teşkilatı’nın 200. yılı Körfez’de böyle kutlandı
Bireysel borçlar çığ gibi büyüyor
Umuttepe cami ve otopark projesinde sona gelindi
KOTO üyeleri o konuda bilgilendirildi
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Melih Gökçek'in parsel parsel Ankara'yı nasıl sattığını açıklayacak mı?
Otomotiv dünyasında dikkat çeken gelişme
Yıldız Demir Çelik, o raporu kamuoyu ile paylaştı
Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Derince’de sahnelenecek
Bu yolu okulların açılışına yetiştirin çağrısı!
Kartepe Kent Konutları’nda hak sahipleri yarın evlerine kavuşuyor
