Muhtar Habibe Demiroğlu Aksoy'a önemli görev
Gündem, 05 Haziran 2026 22:55Kocaeli'nin başarılı ve çalışkan muhtarları arasında gösterilen Hatipköy Mahallesi Muhtarı Habibe Demiroğlu Aksoy, önemli bir göreve daha layık görüldü. Aksoy, Türkiye genelinde kadın muhtarların birlik ve dayanışmasını güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği'nin Kocaeli İl Temsilciliği görevine getirildi.
Görevlendirme sonrası bir açıklama yapan Habibe Demiroğlu Aksoy, bu görevin kendisi için yalnızca yeni bir unvan değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve önemli bir emanet anlamı taşıdığını ifade etti.
KADIN EMEĞİNİN VE DAYANIŞMASININ TEMSİLCİSİYİZ
Yeni göreviyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Aksoy, kadınların yerel yönetimlerdeki mücadelesinin her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün benim için yalnızca yeni bir görevin başlangıcı değil; aynı zamanda büyük bir emanetin, güçlü bir sorumluluğun ve ortak bir hayalin temsilcisi olma günüdür. Bazı görevler vardır ki yalnızca bir unvanı değil, büyük bir emaneti de beraberinde taşır. Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Kocaeli İl Temsilciliği görevini üstlenirken hissettiğim duygu tam da budur. Kalbimde büyük bir heyecan, büyük bir gurur ve bir o kadar da derin bir sorumluluk duygusu var. Çünkü bu görev yalnızca bir temsil makamı değil; kadın emeğinin, kadın dayanışmasının, mücadelemizin ve umutlarımızın temsilidir.”
GENEL BAŞKAN SERPİL ERENOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Bu göreve layık görülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksoy, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Serpil Erenoğlu'na teşekkür ederek, kadın muhtarların sesini ülke genelinde duyurmak adına ortaya koyduğu liderliğin son derece değerli olduğunu söyledi.
Aksoy, “Kadın muhtarların sesini ülkemizin dört bir yanında duyurmak, kadınların yerel yönetimlerdeki gücünü görünür kılmak ve bizlere bu büyük çatı altında birlikte yol alma imkânı sunmak adına ortaya koyduğu emek ve liderlik son derece kıymetlidir. Onun açtığı yolda yürümek ve bu büyük aileye hizmet etmek benim için büyük bir onurdur.” dedi.
BİLGE SARAL'A VEFA MESAJI
Açıklamasında, görevi devraldığı önceki il temsilcisi Bilge Saral'a da özel bir yer ayıran Aksoy, Saral'ın yıllarca büyük özveriyle çalıştığını ve derneğin Kocaeli'deki bayrağını başarıyla taşıdığını vurguladı.
Aksoy, “Kocaeli'de Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği'nin bayrağını yıllarca büyük bir özveriyle taşıyan Bilge Saral yalnızca bir temsilci değil, aynı zamanda bir öncü ve yol gösterici olmuştur. Attığı her adım ve verdiği her emek bugün bizlere daha güçlü bir başlangıç yapma imkânı sunmuştur. Görevler değişse de emekler unutulmaz. Kendisine duyduğumuz saygı ve minnet sonsuzdur.” ifadelerini kullandı.
“BU GÜÇ TÜM KADIN MUHTARLARIMIZIN GÜCÜDÜR”
Kendisine verilen görevin yalnızca şahsına ait bir başarı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Habibe Demiroğlu Aksoy, elde edilen başarının Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan kadın muhtarların ortak emeği olduğunu ifade etti.
“Bugün burada hissedilen gurur yalnızca bana ait değildir. Bu görevde görülen güç de yalnızca bir kişiye ait değildir. Bu güç; mahallelerinin sorunlarını kendi sorunu bilen, vatandaşının kapısını her zaman açık tutan, gece gündüz demeden çalışan, üreten, çözüm arayan ve umut olan tüm kadın muhtarlarımızın gücüdür. Bu güç dayanışmanın gücüdür, kadınların birlikte başarma iradesidir.” dedi.
HEDEF: DAHA GÜÇLÜ DAYANIŞMA VE ORTAK PROJELER
Kocaeli'nin her köşesinde görev yapan kadın muhtarlarla daha güçlü bir iletişim ve dayanışma ağı oluşturmayı hedeflediğini belirten Aksoy, önümüzdeki dönemde ortak projeler geliştirmek, deneyim paylaşımını artırmak ve kadınların yerel yönetimlerdeki etkinliğini daha ileri seviyelere taşımak için çalışacaklarını söyledi.
Kadın muhtarların fikir ve katkılarının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Birlikte daha güçlü olacağız. Birlikte daha görünür olacağız. Birlikte daha çok üretecek, daha çok başaracağız.” sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.
KADINLARIN EL ELE VERDİĞİ YERDE BAŞARI KAÇINILMAZDIR
Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği çatısı altında Kocaeli'de kadın dayanışmasının en güzel örneklerini sergileyeceklerine inandığını ifade eden Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kocaeli'mizin her köşesinde görev yapan kadın muhtarlarımızı sevgiyle kucaklıyor, her birinin emeğine ve mücadelesine saygıyla selam gönderiyorum. Biliyoruz ki kadınların el ele verdiği yerde umut büyür, dayanışma güçlenir ve başarı kaçınılmaz olur. Geçmişten aldığımız güçle, bugünün sorumluluğunu taşıyarak ve geleceğe duyduğumuz inançla yolumuza devam edeceğiz. Bu anlamlı yolculukta yanımda olan, güven duyan ve destek veren herkese teşekkür ediyor, tüm kadın muhtarlarımıza sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Birliğimiz daim, yolumuz açık olsun.”
Gündem, 05 Haziran 2026 22:55
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
