Belsa önündeki Çınar Çevre Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Gündem, 05 Haziran 2026 17:42İzmit Belediyesi İklim Değişlikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün, Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlediği Çınar Çevre Festivali, çevre bilincini artıran etkinlikleri ve renkli görüntüleriyle büyük beğeni topladı.
İzmit Belediyesi, Dünya Çevre Günü ekinlikleri kapsamında doğaya, üretime, kent hafızasına ve çevre farkındalığına dokunan dopdolu program düzenledi. İklim Değişlikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, İzmit Belediyesinin çevre çalışmalarına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi. Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Çınar Çocuk Evi öğrencilerinin geri dönüştürülebilir malzemelerden hazırladıkları kostümlerle gerçekleştirdiği defile oldu. Miniklerin çevre duyarlılığı mesajı veren gösterisi izleyicilerden alkış aldı.
GENİŞ KATILIM
Belediye meydanında düzenlenen programa; İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Yaşar Kardaş, Sibel Solakoğlu ve Lütfü Obuz, Meclis Üyesi Nilgün İrteni, Malta Mahalle Muhtarı Nebahat Camkıran, Tüysüzler Mahalle Muhtarı Songül Yalçın, Hacı Hasan Mahallesi Muhtarı Ömer Uzun, Cedit Mahalle Muhtarı Nabi Keskin, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Zuhal Tırka, Fatih Mahalle Muhtarı Ayla Komza ve çok sayıda katıldı.
KARDAŞ, “KENTİMİ KORUMAK GELECEĞİMİZİ KORUMAKTIR”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş, “İnsan ve çevre birbirinden ayrı düşünülemez. Yaşadığımız kenti korumak geleceğimizi korumaktır. Bu anlayışla Kocaeli’nin kalbi İzmit’te çevre çalışmalarını muhtarlarımız, okullarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, özel sektör temsilcileri ve vatandaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Adını, kökleri güçlü ömrü uzun çınarlarımızdan alan Çınar Çevre Festivali de bu dayanışmanın simgesidir. Çevreyi koruyan kentler geleceğe güvenle kök salan çınarlar gibi güçlü olurlar” dedi.
.gif)
ÇEVRE DOSTLARINA TEŞEKKÜR
Çevreye verdikleri destek ve işbirlikleri adına Tanrıkulu Plastik, Usmen Tekstil, Petra Atık Yağ, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, ODTÜ Geliştirme Vakfı Kocaeli Özel Okulları ve Lila Fil “Çocuk Neşesi Üretim Atölyesi’ne teşekkür edildi.
ÇINAR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ
İzmit Belediyesinin Çınar Yeşil Dönüşüm Projesi’ne 2026 yılında katılım sağlayan Malta Mahalle Muhtarı Nebahat Camkıran ve Tüysüzler Mahalle Muhtarı Songül Yalçın ile “Çevreci Okul” çalışmalarından ötürü ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Kocaeli Okullarına Çınar Plaketi takdim edildi.
GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI
Etkinlikte Çınar Çocuk Evi öğrencileri, geri dönüştürülebilir malzemelerden hazırladıkları kostümlerle Geri Dönüşüm Defilesi yaparak çevre duyarlılığına dikkat çekti. Miniklerin gösterisi izleyicilerden büyük beğeni topladı. Etkinlik kapsamında sahne alan Ali Ariz de seslendirdiği eserlerle festivale renk kattı.
Gündem, 05 Haziran 2026 17:42
Yorumlar (0)
Kocaeli’deki yöresel ürünler festivalleri denetlenmeli çağrısı
Ormanya’da yetiştirilen 9 kızıl geyik daha doğaya salındı
Gölcük’te su kanalı kısmen kapatıldı, bakın sonra ne oldu!
KOTO üyeleri için temizlik ürünleri ile ilgili de indirim protokolü imzalandı
Başkan Özlü’den selzede esnafa destek sözü
Dilovası’nda MHP’liler soluğu Şehit ve Gazi Derneği’nde aldı
Gebze Ticaret Odası, Baykar Teknoloji’yi üyeleriyle buluşturdu
Vurguncular halkın haber alma hakkını gasp ediyor
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
Artan işlem gücü, artan soğutma ihtiyacı
Çayırova Kitap Fuarı’nda Erdim’in söyleşine büyük ilgi
Kocaeli vekilinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e tepki
Derince’de DERTAŞ’ın 11. satış noktası İshakçılar’da açılıyor
Körfez’de selde çöken köy yolu ulaşıma açıldı
O ilçede marketlerdeki ürünler tek tek incelendi
Vatandaş kurtuluşu cezaevinde arıyor!
Öğrencilere yok, tarikatlara var
Saadet Partisi’nden Kocaeli’nin ulaşım sorununa çözüm önerisi
İzmit’te doğal ve katkısız ürünlere ilgi duyanlar buraya davetli!
Savunma sanayisinin paydaşları Gebze’de buluştu
Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, büyük sahnelerden özel deneyimlere: Search’n Stuff’ın yeni rotası
Kocaeli’nin asırlık lezzeti uluslararası buluşmada tatlı hatırasına dönüştü
Büyükakın Kandıra’da konuştu: Büyüklerimiz bizim her şeyimiz
Azerbaycan, Kocaeli vekilini istenmeyen kişi ilan etti!
MHP’liler Dilovası’nda kapı kapı gezdi
220 milyar dolar vergi topladınız, bu milletin parası nereye gitti?
Büyükşehir’in iki numaralı ismi Osmangazi Köprüsü’ndeki büyük buluşmayla ilgili konuştu
Kocaelili o başkan Özgür Özel’le görüştü
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentimizi yineliyoruz
Hyundai Motor Türkiye’den Mimari Tasarım Ideathonu ile gençlere ödül kazanma fırsatı
Millet iradesinin temsilcisi milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
Anayasa Mahkemesi'nin YENİ Parti kararı
PKK lideri Öcalan kendisi için yapılan villaya mı geçti?
