Derince’de denizden kıyıya uzanan temizlik çalışmaları
Gündem, 04 Haziran 2026 01:26Derince Belediyesi’nin Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler bu yıl Harikalar Sahili’nde gerçekleşti. Denizden kıyıya uzanan temizlik çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle çevre farkındalığına katkı sağlandı.
ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Derince Belediyesi son derece anlamlı programlara imza attı. Derince Harikalar Sahili’nde gerçekleşen programa protokol ve çevre gönüllüleri ilgi gösterirken, çevre bilincini artırmaya yönelik birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti yöneticileri, jandarma ve emniyet teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, çevre gönüllüleri, öğrenciler ve ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ
Harikalar Sahili’nde gerçekleşen etkinlikler kapsamında Deniz Polisi Dalgıçlarının katılımıyla Marmara Denizi’nde deniz dibi temizliği yapılarak farkındalık çalışmasına imza atıldı. Başkan Gökçe, çevre gönüllüsü çocuklar ve katılımcılarla birlikte sahil bandında kapsamlı bir temizlik çalışmasına katıldı. Etkinlikler kapsamında geri dönüştürülebilir malzemelerden hazırlanan Atık Sanat Sergisi de büyük ilgi gördü. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe de etkinlikte yaptığı konuşmada temiz çevre vurgusu yaparak “Derince Belediyesi olarak çevreyi korumayı sadece belirli gün ve haftalarla sınırlı görmüyor, yılın her döneminde bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geri dönüşüm uygulamalarından çevre temizlik çalışmalarına, yeşil alanların artırılmasından çevre bilincini güçlendiren projelere kadar birçok alanda önemli adımlar atıyoruz” dedi.
.gif)
MARMARA DENİZİ ORTAK DEĞERİMİZ
Konuşmasında Marmara Denizi’nin temiz olmasının önemine de vurgu yapan Başkan Gökçe, “Deniz polisi dalgıçlarımızın da katılımıyla deniz dibi temizliği gerçekleştirdiğimiz Marmara Denizi hepimizin ortak değeridir. Denizlerimizi temiz tutmak, kıyılarımızı korumak ve doğaya sahip çıkmak sadece kurumların değil, her bir vatandaşımızın görevidir. Marmara Denizi’nin temiz ve sağlıklı kalması için göstereceğimiz duyarlılık, çocuklarımıza bırakacağımız en değerli emanetlerden biri olacaktır.” dedi. Başkan Gökçe, çevre koruma bilincinin küçük yaşlarda kazanılması gerektiğini belirterek “Daha temiz sokaklara, daha yeşil alanlara ve daha sağlıklı bir çevreye ancak hep birlikte sahip çıkabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.
Gündem, 04 Haziran 2026 01:26
Yorumlar (0)
CHP ve Cumhur İttifakı'na kapıları kapattık!
Kocaeli'dekiler dahil 90 vekil CHP'yi terk ediyor!
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
