Başkan Umuttepe’deki projeyi yerinde inceledi
Gündem, 04 Haziran 2026 22:27Kocaeli Üniversitesi’nin bulunduğu Umuttepe’de yapımı hızla devam eden 5 bin kişilik cami ve 477 araçlık otopark projesinde sona yaklaşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çalışmaları yerinde inceledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Sadece Hizmet Ettik” sloganıyla yüzlerce projede çalışmalar devam ediyor. O projelerden biri de Kocaeli Üniversitesi’nin bulunduğu Umuttepe Yerleşkesi bölgesinde inşa edilen Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Camii ve Otoparkı. Çalışmaların hızlı ilerlediği 5 bin kişilik cami ve 477 araçlık otopark projesinin en önemli kısmını oluşturan kaba inşaat tamamlandı. Böylece projede sona yaklaşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da çalışmaları yerinde inceledi.
“HASTA YAKINLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ”
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, teşkilat yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin eşlik ettiği Başkan Büyükakın, yetkililerden proje hakkında bilgi aldı. Çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda ilerlediği bilgisi verilen Başkan Büyükakın, projede sadece ibadet ve otopark alanının değil, aynı zamanda hasta yakınlarının konaklayabileceği alanların da tasarlandığını vurguladı. Büyükakın çalışmalar tamamlandığında yerleşke ve hastane bölgesindeki önemli bir eksikliğin giderileceğine dikkat çekti.
.gif)
5 BİN KİŞİLİK DEV CAMİ
KOÜ Umuttepe Camii ve Otopark Projesi, toplam 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde planlandı. Umuttepe bölgesindeki ibadethane sorununu giderecek olan cami, aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği bir kapasiteye sahip. Caminin betonarme imalatları hız kesmeden devam ediyor. 447 araç kapasiteli otoparkın ise 374 araçlık kapalı kısmı şubat ayında kullanıma açıldı. 103 araçlık açık otopark ise tüm çalışmalar bittiğinde hizmete girecek.
20 BİN METREKARELİK İNŞAAT ALANI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOÜ Umuttepe Camii ve Otopark Projesi’ni sadece ibadet alanı değil, aynı zamanda sosyal yaşam alanı olarak da tasarladı. 4 bin 600 metrekarelik bodrum katta yemekhane ve WC’ler bulunurken, zemin katta ise şadırvan yer alıyor. Betonarme yapı olarak inşa edilen dev yapı; 3 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 6 kattan oluşuyor.
Gündem, 04 Haziran 2026 22:27
Yorumlar (0)
Tuğba Ekinci müstehcenlikten tutuklandı
AGD Kocaeli Liseler Komisyonu’nun yeni dönem planı belli oldu
İzmit’te toplu sünnet coşkusu!
Kocaeli Devlet Hastanesi kreşinde farkındalık etkinliği
Dilovası’nda MHP’liler TOKİ konutlarında stant kurup üye kaydı yaptı
Parti Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırılarından biriyle karşı karşıya
Vali Aktaş, MHP’nin yeni il başkanını da ağırladı
Desteklerle gençler ve kadınlar tarıma teşvik ediliyor
Başkan Gökçe mahalle mahalle geziyor
Eğitimin kalitesi ile değil kıyafetle ilgilenen bakan!
İzmit Çınarlı cami cemaatine kek ve limonata ikram edildi
Kocaeli’de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinde 2026’nın ikinci hasadı
Melih Gökçek'in mal varlığı araştırılsın diyen hakim açığa mı alındı?
Binlerce gıda işletmesine ceza kesildi
Bal üretiminde dünyada ikinciyiz
Bahçeli, Erdoğan'ın seçilme planına hayır diyebilir mi?
Büyükakın, çocukluğunun geçtiği Karamürsel’de çalışmaları inceledi
Geleceğimiz satıldı
KOTO üyelerine iyi haber!
Geçim sıkıntısı anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı
BBP lideri Destici yarın İzmit’te
Kocaeli’de toplu ulaşımda dev adım!
Motorin 100 TL’ye koşuyor!
Sandıkta kaybedilen belediyeyi böyle mi alacaksınız?
Kocaeli, sporda yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor
Başkan Gökçe, iş insanı Yıldırım’ı ziyaret etti
Kırtasiye masrafı aileleri zorluyor
Öğrencileri ile birlikte okul bahçesine fide dikip ürün yetiştirdi
Zabıta Teşkilatı’nın 200. yılı Körfez’de böyle kutlandı
Bireysel borçlar çığ gibi büyüyor
Umuttepe cami ve otopark projesinde sona gelindi
KOTO üyeleri o konuda bilgilendirildi
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Melih Gökçek'in parsel parsel Ankara'yı nasıl sattığını açıklayacak mı?
Otomotiv dünyasında dikkat çeken gelişme
Yıldız Demir Çelik, o raporu kamuoyu ile paylaştı
Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Derince’de sahnelenecek
Bu yolu okulların açılışına yetiştirin çağrısı!
Kartepe Kent Konutları’nda hak sahipleri yarın evlerine kavuşuyor
