Erdoğan, Sayıştay üyelerine seslendi!
Siyaset, 02 Haziran 2026 23:39Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay’ın 164’üncü kuruluş yıldönümü töreninde konuştu. Konuşmasında kamu israfı vurgusu yapan Erdoğan, "Geçmişteki savrukluğun bedelini çok çektik. Devletin varlık gayesi adalettir" dedi. Erdoğan, "Yerel yönetimlerdeki skandallar mazur görülemez" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde konuştu. Erdoğan, kamu maliyesinin yönetilmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek "Ödediği verginin en yüksek kalitede hizmete dönüşmesini bekleyen 86 milyon vatandaşımıza karşı hepimiz sorumluyuz. Yerel yönetimlerdeki skandallar mazur görülemez" şeklinde konuştu:
Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Sayıştay’ımızın değerli başkanı ve üyeleri, kıymetli Sayıştay mensuplarımız, muhterem misafirler, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sayıştay’ın 164. kuruluş yıl dönümünde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bir araya gelmemize vesile olan Sayıştay Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum.
Sayıştay Başkanlığımız devletimizin devamlık ilkesinin kurumsal anlamda ete kemiğe büründüğü bir müessesedir.
Sözlerimin hemen başında bir hakikati öncelikle ifade etmek isterim. İnsan için cemiyet düzeni içerisinde yaşamak şarttır. Toplumsal hayatın sağlıklı bir şekilde işlemesi için bazı kurumların muhafazası zaruridir. Devlet bu müesseselerden biridir.
Bizim zihin haritamızda insanı ve toplumu merkeze alarak şekillenmiştir. Adaleti mülkü yani temeli olarak devleti gören ecdat insanı yaşat ki devlet yaşasın demiştir.
Geçmişteki savrukluğun bedelini çok çektik. Devletin varlık gayesi adalettir.
Kamu maliyesinin iyi yönetilmesi büyük önem arz ediyor. SSK'nın göz göre göre nasıl batırıldığını, bankaların içinin nasıl boşaltıldığını, devletin hazinesinin basıl hortumlandığını hepimiz biliyoruz ve unutmadık.
Tabi burada şu hususun da altını çizmek istiyorum. Milli iradenin savunmasını nasıl namus borcu olarak görüyorsak kamu malının israf edilmesine göz yummuyoruz. Tavrımız duruşumuz gayet nettir. Kamu malinde 86 milyon vatandaşımızın her birinin hakkı vardır. FETÖ'nün Türk ekonomisine bedeli 350 milyar dolar.
Ödediği verginin en yüksek kalitede hizmete dönüşmesini bekleyen 86 milyon vatandaşımıza karşı hepimiz sorumluyuz. Yerel yönetimlerdeki skandallar mazur görülemez.
Sayıştay’dan beklentimiz, bir taraftan yargı ve denetim faaliyetiyle halkın emanetine sahip çıkarken, diğer taraftan rehberlik çalışmalarıyla Türkiye Yüzyılı’nın inşasına aktif katkı yapmasıdır. Ulusal stratejilerin hazırlanması başta olmak üzere Sayıştay’ımızın, idarenin takdir yetkisini gözeterek hazırlayacağı raporlara duyulan ihtiyaç günden güne artıyor. Farklı kurumları, süreçleri ve yöntemleri aynı anda görebilme imkânına sahip Sayıştay’ımızın, veriye dayalı, sistem bazlı ve katma değer odaklı bir yaklaşımla daha nice yıllar milletimize ve devletimize önemli hizmetler sunacağına inanıyorum."
Siyaset, 02 Haziran 2026 23:39
Yorumlar (0)
İmamoğlu'nun hesabı neden kapatılıyor?
18 ülke ve 34 şehirden 1626 judocu Kocaeli’de tatamiye çıktı
Gölcük’te Ahşap Heykel Sempozyumu’nun 29’uncusu başladı
İzmit’te binlerce çocuğa yüzme öğreten proje
KOTO yönetiminin Ankara temasları
Körfezim Eğitim Kurumları LGS Türkiye şampiyonu Ecrin Ece Kolay’ı tebrik ettiler
AKP'nin oyu yüzde 27'nin altında mı?
Haziran ayında kapanan şirket sayısı arttı
100 TL'lik banknotlar da ATM'lerden kaldırıldı mı?
Beklenen depremle ilgili çarpıcı sözler!
Telefonlarını çekiçle paramparça ediyorlar
O hastalığa dikkat çekmek için Çanakkale’den Kocaeli’ye pedal çevirerek geldiler
Körfez Ağrılılar Derneği’nden köy okuluna kütüphane
Kartepe’ye devlet hastanesi ne zaman yapılacak?
İzmit Oyuncak Müzesi’nde çocuklar eğlenirken öğreniyor!
Kıbrıs'ta asgari ücret Türkiye'yi ikiye katladı
Büyükakın sert çıktı: Mahkemeye verin
Otoparktaki aydınlatma lambaları patladı!
Solunum yollarını ferahlatan bitki
Kartepe Konakları’nın son hali Zeynep Özal’ı şaşırttı!
Dilovası’ndaki yeni belediye binası inşaatında inceleme
Erdoğan'dan kurmaylarına yeni talimatlar!
Beklenen depremle ilgili korkutan sözler
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş vefatının 10. yılında dualarla anıldı
Zeytinoğlu haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
Kocaeli vekili Kanko: Dış politika hamasetle değil, millî menfaatlerle yönetilir
Kocaeli Pazarcılar Odası, 3 ton karpuz dağıttı
Çayırovalılar 15 Temmuz’da bir araya geldi
Kokuyu alan fakire 1 tabak et!
KOTO'nun ASELSAN ziyaretinde ne konuşuldu?
Yeşil alana moloz atanlar cezalandırılmalı
AKP'liler DEM'lilere bunu izah ediyor!
Altında yükseliş için kritik seviye
Kocaeli-Yalova Otoyolu’nda 78 kilometrelik proje için planlar onaylandı
Mesele gündemi değiştirmek mi?
15 Temmuz’un 10. yılında Kocaeli
Dilovası’nda AKP’lilerden yeni kaymakama hayırlı olsun ziyareti
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya: 15 Temmuz milletin zaferi, demokrasinin dirilişi
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin’den 15 Temmuz mesajı
