Kocaeli’den Kenya’ya uzanan destek
Gündem, 01 Haziran 2026 11:55İHH İnsan Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi, Kurban Bayramı kapsamında Kenya’da yürüttüğü kurban organizasyonunu başarıyla tamamladı.
İHH Kocaeli Şubesi, Dilovası Teşkilat Başkanı Nihat Kocabay’ın da görev aldığı organizasyonda, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Tala ve Nguluni bölgelerinde gerçekleştirilen kurban kesimlerinin ardından etler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
KENYA’DA KURBAN EMANETLERİ SAHİPLERİNE ULAŞTI
Bölgede yapılan dağıtımlarla çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırılırken, yetim ve muhtaç ailelerin bayram sevinci paylaşıldı. Hayırseverlerin emanet ettiği kurbanlar, İHH ekiplerinin koordinasyonuyla hak sahiplerine teslim edildi.
KOCABAY “KARDEŞLİĞİN VE PAYLAŞMANIN SINIRI YOK”
Kurban organizasyonunun ardından değerlendirmelerde bulunan İHH Dilovası Teşkilat Başkanı Nihat Kocabay, bağışçıların emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kenya’da gerçekleştirdiğimiz kurban organizasyonunu başarıyla tamamladık. Bağışçılarımızın bizlere emanet ettiği kurbanları ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdık. Dağıtımlar sırasında insanların yüzlerindeki mutluluğa ve dualarına şahit olmak bizleri son derece duygulandırdı. Bu çalışmalar, kardeşliğin ve paylaşmanın sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi” dedi.
.gif)
HASAN DEMİR VE EKİBİNE TEŞEKKÜR
Başarılı organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür eden Kocabay, “Bu hayra vesile olan tüm gönül dostlarımıza ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Allah yaptıkları ibadetleri kabul eylesin. Ayrıca Kenya’daki kurban organizasyonunun başarılı bir şekilde yürütülmesinde büyük emek veren İHH Kenya Ofis Sorumlusu Hasan Demir kardeşimize ve sahada görev yapan tüm ekibimize özellikle teşekkür ediyorum. Özverili çalışmaları sayesinde kurban emanetleri ihtiyaç sahiplerine eksiksiz bir şekilde ulaştırıldı. İHH olarak sadece bayramlarda değil, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İHH 34 YILDIR 61 ÜLKEDE MAZLUMLARIN YANINDA
İHH Kocaeli yetkilileri, kurban organizasyonunun tamamlanmasının ardından da insani yardım faaliyetlerini sürdürerek dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti. İHH İnsani Yardım Vakfı, 34 yıldır Türkiye dahil 61 ülkede yürüttüğü insani yardım çalışmalarıyla milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşırken, kurban organizasyonlarının yanı sıra eğitim, sağlık, yetim destek ve acil yardım faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor.
Gündem, 01 Haziran 2026 11:55
Yorumlar (0)
Bahçeli seçim tarihini onayladı!
Fuar gitti, Fuar Park geldi!
Borcu olanlar için yeni fırsat!
İzmit’e dev yatırım: Opera ve Kültür Merkezi
Emine Erdoğan Kocaeli Büyükşehir’i tebrik etti
Bürotime Ofistek Mağazası Gebze’de de şube açtı
Bahçede buluştular
MHP Derince’de üye olan olana!
Sokaklarda tek bir sahipsiz köpek kalmayacak
Akaryakıtta dev indirim!
KOTO Başkanı Bulut İzmir’deki o zirveye katıldı
CHP'nin oyu yüzde 27 birden düştü
Vatandaş borç ve icra batağına sürüklendi
Gölcük’ün nabzı bu uygulamada atıyor!
Büyükakın’dan öğrencilere: Bu kentte bir zorluk yaşarsanız bize gelin
O noktada otoyola giriş ve çıkışlar trafiğe kapatılacak
Suriyeliler gidecek diyerek milleti yıllarca oyaladılar
Millete söven müteahhit Türk işçileri kovdu!
Kartepe metro çalışması nedeniyle toz duman!
Kızların yükseköğretime katılım oranı erkekleri geçti
Yağlı güreşler nefesleri kesti! İşte dereceye giren pehlivanlar
Kocaeli’de çok tanınan o isimle ilgili üzücü haber
Bu kötülüğü bitireceğiz
Kulakların pasını silen muhteşem bir konser
Kocaeli’de süt otu tohumu hasadına başlandı
Kocaeli’de tarihi bir birlikteliğe imza attık
Mutlak butlan kararı hükümetin ayıbıdır!
MHP'liler Kocaeli’de Emengen ile yeni bir sayfa açtı!
İcazetlerini aldılar hafız oldular
Gelin de isyan etmeyin! Bir günde 5 kadın öldürüldü
Bu milletin 5 bin yılda elde ettiği en büyük kazanım Cumhuriyettir
Asansör ve yürüyen merdivenler kamera sistemi ile takip ediliyor
Paketli gıda az daha bir çocuğu öldürüyordu
Çayırova’daki o cadde estetik görünüme kavuşacak
İzmit’te binlerce kişi milli maç organizasyonunda buluştu
Öğretmenleri de yürütmediler! Polis ablukaya aldı
30 bin maaş alıp 20 bini kiraya gidince nasıl geçinilir?
Başkan Ömeroğlu, TOKİ konutlarında vatandaşların sorularını yanıtladı
Tahir Büyükakın sürekli İzmit Belediyesi’ne sataşıyor
