Kartepe Belediyesi’nde vatandaş kapıdan geri çevriliyor
Siyaset, 01 Haziran 2026 16:29İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Hüseyin Bekil, Kartepe Belediyesi’nde yaşanan emlak vergisi ödeme mağduriyetine tepki gösterdi. Yıllardır aynı veznelerde işlemlerini gerçekleştiren vatandaşların, bugün belediye binasına geldiklerinde kapıya asılmış bir duyuruyla karşılaştığını belirten Bekil, yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.
Belediyenin gerekçe olarak “internet altyapı sorunu”nu gösterdiğini ifade eden Bekil, vatandaşların önceden bilgilendirilmemesinin ciddi bir plansızlık örneği olduğunu vurguladı.
“Her fırsatta SMS gönderen, reklam yapan ve sosyal medya paylaşımlarıyla vatandaşın karşısına çıkan belediye, iş vatandaşın mağduriyetini duyurmaya gelince neden sadece kapıya asılan bir kâğıtla yetiniyor?” diye soran Bekil, özellikle kırsal mahallelerden gelen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını dile getirdi.
Köylerden gelen yaşlı vatandaşların, teknoloji kullanmakta zorlanan insanların ve özel aracı bulunmayan vatandaşların düşünülmediğini belirten Bekil, “Saatlerce yol kat ederek belediyeye gelen insanlar kapıdan geri çevriliyor. Bu insanların kaybettiği zamanı ve yaptığı masrafı kim karşılayacak?” ifadelerini kullandı.
Belediyeciliğin mazeret üretmek değil, çözüm üretmek olduğunu kaydeden Bekil, “Madem altyapı sorunu vardı, neden önceden duyuru yapılmadı? Neden mahallelere gerekli bilgilendirme ulaştırılmadı? Neden alternatif hizmet noktaları oluşturulmadı? Vatandaş sizden dijital dönüşüm söylemleri değil, somut hizmet bekliyor” dedi.
Yaşananların vatandaş odaklı bir yönetim anlayışından uzak olduğunu savunan Bekil, “Vergi tahsil edilirken hiçbir mazeret kabul edilmiyor ancak hizmet vermeye gelince bir internet arızası bütün sistemi durdurabiliyor. Kartepe’de bugün yaşanan tablo, plansızlığın, ilgisizliğin ve günü kurtarma anlayışının açık bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
Siyaset, 01 Haziran 2026 16:29
Yorumlar (0)
DER-MEK’te sergi zamanı
Yavuz Selim Taşer’in en büyük hayali Kocaelispor
Kocaeli’den Kenya’ya uzanan destek
Gölcük Belediyesi önemli bir sempozyuma daha ev sahipliği yapacak
Zeytinoğlu: İhracatçılarımız için bu adım ivedilikle atılmalı
Sürücüler uyarıldı: TEM otoyolundaki o istikamette yol kapatılacak
Millet değişim diyor, onlar yargıyı devreye sokuyor
Kocaeli’de ulaşıma 3 milyar 283 milyon TL’lik dev destek
Maaşlara ara zam çağrısı!
Sepaş Enerji, genç yeteneklerle bir araya geldi
İnşaat devi için iflas kararı
Sanayi sektörü yüzde 0,8 küçüldü
Adatepe sanayi işgaline kurban edilmesin!
Bir belediye başkanı daha gözaltına alındı
Muhtar Soydaş da kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Çifte indirim bekleniyor
Bu parkın hali ne böyle!
İşsizlikte Avrupa birincisiyiz
5. Kocaeli Film Festivali açılış galası Gölcük’te gerçekleşecek
İçki satışında yeni karar
İzmitli öğrenci Mersin’de hayatını kaybetti
SEKA Kültür Alanı teknoloji üssüne dönüşüyor
Alım gücü yok, esnaf satış yapamıyor
Dernek başkanları Büyükşehir’in projelerini yerinde inceledi
Emekli promosyon tutarları değişti
Kavurucu sıcaklar kapıda!
İğrenç mahalle dedikodusunu bırakın açıklayın
Kocaeli’de dev bir organizasyon daha
Sanayi sitesi çevresi deprem bölgesini andırıyor
Fatih Batı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Dilovası’nda MHP’lilerden şehit ailelerine ve gazilere saygı
İstanbul vekili Bayhan, Gebze’de grevdeki işçilerle bir araya geldi
İzmit Belediyesi’nden duyuru: Vezneler açık olacak
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
