Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Siyaset, 27 Mayıs 2026 17:24CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 'Tedbir kalkınca Kurultay'a gideceğiz' derken, "Kurultay yapılırsa aday olur musunuz?" sorusuna "Kurultay olsun hele bir, Allah kerim" yanıtını verdi.
'Mutlak Butlan' kararı sonrası CHP Genel Başkanlığı görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle bayramlaştı. Kılıçdaroğlu, 'Tedbir kalkınca Kurultay'a gideceğiz. Elimde olsa sabah kurultaya giderim. İş mazbata değil, yargı kararlarına uyuyoruz" ifadelerini kullandı.
'KURULTAY YASAL ZEMİNDE YAPILMALI'
Özgür Özel'in 2 milyon üye ile belirleyelim çağrısına ise Kılıçdaroğlu, "Kurultay yasal zeminde yapılmalı, Genel Başkanı Kurultay seçer" yanıtını verdi.
'Özgür Özel'in Grup Başkanlığı'nın alınması için dilekçe verildi mi?' sorusuna Kılıçdaroğlu yanıtsız bıraktı.
İhraç söylentilerinin 'dedikodu' olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu bir halk ile buluşmalarının olduğunu söyledi.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan telefon gelmediğini ifade etti.
'BİR PARTİNİN KAPISI VEKİLE KAPATILAMAZ'
CHP binasına polislerin girilmesine dair Kılıçdaroğlu, "CHP tarihinde hiçbir zaman kapı kapatılmamıştı. Bir akıl tutulması var. İnsani davranışlar varken, neden birbirimizi kırıyoruz. Bir partinin kapısı vekile kapatılamaz. Orası kimsenin babasının malı değildir, halkın malıdır. Olaylar içim burkularak izledim. Adnan Beker'in militanlarının orada ne işi var? Vekilleri CHP'ye almama nedenini anlatsınlar" dedi.
'MEDYANIN TEK TARAFLI YAYIN YAPTIĞINI BİLİYORUM'
Medyada kendisine yönelik eleştirilere ise Kılıçdaroğlu, "Medyanın tek taraflı yayın yaptığını biliyorum. Hangi gerekçeyle yaptıklarını biliyorum. Halka doğru bilgi verecekler. Eksiğimiz de hatamızda olabilir, hepimiz insanız sonuçta" dedi.
"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Kemal Kılıçdaroğlu kurultay sorusuna dair "Tedbir kalkınca Kurultay'a gideceğiz. Elimde olsa sabah kurultaya giderim. İş mazbata değil, yargı kararlarına uyuyoruz. Kararın getirdiği nokta bu, mahkeme bunu söylüyor. Söyleyenler ve yapan kim: CHP'liler. Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundaki ahlaki kodlara dönmesi gerekiyor. Yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yol haritasına dair Kılıçdaroğlu, "Parti Meclisi ve MYK'yı ilk önce belirleyeceğiz." dedi. Halk ile buluşmada gerçekleri açıklayacağım dedi.
Yüksek Seçim Kurulunca mazbatasının olmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, "İş mazbata değil, siz yargı kararını bir köşeye atamazsınız. Mahkeme kararına uyacağız. Benim elimde olsa yarın sabah kurultaya giderim. Hukukçu olmadığım için bilmiyorum ama hukukçulara soracağız" dedi. "Kurultay yapılırsa aday olur musunuz?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Kurultay olsun hele bir, Allah kerim" yanıtını verdi.
Siyaset, 27 Mayıs 2026 17:24
Yorumlar (0)
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
76 yaşındaki İlyas Karabulut, Mola Park’ta kendini evinde hissediyor
Vali Aktaş’tan Hyundai fabrikasına ziyaret
Fabrikalar birer birer satışa çıkarılıyor
KSO‘da yeni dönem başladı
Kandıra’da Kadın El Emeği Mağazası açılıyor
