Kocaeli’de binlerce çocuğa bayram harçlığı
Gündem, 22 Mayıs 2026 15:21Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bayramların sadece takvimdeki özel günlerden ibaret olmadığını en güzel bir gelenek ile hatırlatıyor. Bu kapsamda Büyükşehir, bayramların toplumsal ve kültürel boyutunu yansıtan bayram harçlığı uygulamasını hayata geçiriyor. Uygulama kapsamında sosyal destek alan ailelerde bulunan 26 bin 500 çocuğa her biri için 500 TL bayram harçlığı verilecek.
26.500 ÇOCUK BAYRAM SEVİNCİNİ ERKEN YAŞAYACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bayramların toplumsal ve kültürel boyutunu yansıtan bayram harçlığının sadece çocukların cebine konulan küçük bir para değil, nesilden nesile aktarılan bir sevgi ve hatırlanma duygusunu öne çıkaran bir uygulamaya imza atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Bu şehirde herkes mutlu olsun istiyorum. Kimsesizlerin kimsesi olmanın mücadelesini veriyoruz. Bu şehrin kaynaklarını bu şehrin çocuklarına aktarıyoruz. Herkesin yüzü gülsün istiyoruz” sözü üzerine, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına bayram harçlığı desteği sağlanacak. Uygulama kapsamında kent genelinde 26 bin 500 çocuk bayram sevincini erken yaşayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü aracılığıyla yürütülen çalışma kapsamında sosyal destek alan ailelerin her bir çocuğu için 500 TL bayram harçlığı verilecek. Çocuklar için hazırlanan destek ödemeleri 22 Mayıs Cuma (bugün) günü 41 Fatura Kartlarına yatırılacak.
.jpeg)
HER BİR ÇOCUK İÇİN 500 TL BAYRAM HARÇLIĞI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü aracılığıyla yürütülen çalışma kapsamında sosyal destek alan ailelerin her bir çocuğu için 500 TL bayram harçlığı verilecek. Çocuklar için hazırlanan destek ödemeleri 22 Mayıs Cuma (bugün) günü 41 Fatura Kartlarına yatırılacak. Hayata geçirilen uygulamayla birlikte hem çocukların bayram heyecanının artırılması hem de sosyal dayanışmanın güçlendirmesi amaçlanıyor.
13 MİLYON 250 BİN TL’LİK DESTEK
İlk kez hayata geçirilen bayram harçlığı uygulaması kapsamında toplam 13 milyon 250 bin TL’lik bütçe ayrıldı. Böylelikle Kocaeli genelindeki binlerce çocuğun bayram sevincine katkı sunulması hedefleniyor. Çocukların gözlerindeki heyecanı büyüten, ailelerin gönlüne dokunan bu güzel gelenek; dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte mutlu olmayı hatırlatacak.
BÜYÜKŞEHİR, EĞİTİM HAYATLARINI DA DESTEKLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de ikamet eden dar gelirli ailelerin çocuklarını eğitim hayatlarında da destekliyor. Buna göre Büyükşehir, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 9 ay boyunca aylık 1.250 TL, üniversite öğrencilerine ise 10 ay boyunca aylık 2.500 TL ödeme yaparak, hem örgün eğitim gören öğrencilerin eğitim hayatını kolaylaştırmayı hem de ailelerin maddi yükünü azaltmayı hedeflemişti.
Gündem, 22 Mayıs 2026 15:21
Yorumlar (0)
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
Esnafın buna dayanma gücü yok
Dilovası’nda MHP’lilerden kongre daveti
Gram altın için yeni rakam verildi!
Başiskele sahilinde ulaşımı rahatlatacak düzenleme
Altın Kiraz, kadın emeğinin ve üretimin en renkli adreslerinden biri oldu
Kocaelili gazeteciden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun köy okullarına destek
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
Başkan Zeytinoğlu sanayi üretim verilerini değerlendirdi
Bakan Tekin'e sert sözler! Bilimsel bir tarih tabanları yok
Çayırova’da Lavanta Hasadı Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’nde 15 Temmuz programı belli oldu
KOTO üyelerine iyi haber! İndirimli diş tedavisi
TEM Otoyolu’nda 6 ay sürecek çalışma başlıyor
Tek kullanımlık tıbbi malzemeler defalarca kullanılmış
Kocaeli’nde müzik yayın izni olmayan firmaya 1 milyonu aşan ceza
Sepaş uyardı! Evdeki gizli tehlike
İzmit Belediyesi'nden bir açılış daha: Yahya Kaptan Kütüphanesi
EMO yöneticileri sordu, Sedaş’ın üst düzey isimleri yanıt verdi!
ATM'lerde bir devir kapanıyor!
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması
Yüzerken kramp girmesi değil, panik öldürüyor!
Derince’de mahalleler şenlendi!
Sahil kenarında bir tek ağaç yok! Her taraf beton
Çalışan da çalışmayan da geçinemiyor!
