20 bin öğrencisi olan Bilgi Üniversitesi kapatıldı
Eğitim, 22 Mayıs 2026 23:241996 yılında kurulan ve 20 binin üzerinde öğrencisi olan Bilgi Üniversitesi'nin faaliyet izni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile iptal edildi. Uyandıklarında okullarının kapandığını öğrenen öğrenciler sosyal medyadan "Şimdi ne olacak?" sorusunun cevabını arıyor.
Türkiye'nin dördüncü vakıf üniversitesi olarak kurulan ve çeyrek asrı aşkın geçmişi bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla resmen kapatıldı.
Daha önce kurucu vakfına kayyım atanan üniversitenin eğitim faaliyetlerine son verildi. Alınan bu kararla birlikte kurumun fiilen kapatılma süreci netleşti. Faaliyet izninin kaldırılmasının ardından Yükseköğretim Kurulu mevzuatı kapsamında garantör üniversite sistemi devreye girecek. Bu doğrultuda, üniversitede öğrenim gören öğrencilerin eğitim haklarının korunması amacıyla akademik süreçlerine garantör devlet üniversitesi olan Mimar Sinan Üniversitesi bünyesinde devam edecekleri belirtiliyor.
YÖK YÖNETMELİĞİ NE DİYOR?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği, bir vakıf üniversitesinin faaliyet izni iptal edildiğinde sürecin nasıl işleyeceğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Mevzuata göre, vakıf üniversitelerinin eğitim-öğretim, idari ve ekonomik faaliyetlerinin sürdürülemeyecek ölçüde zayıflaması, denetimlerin engellenmesi veya mali sistemin kasıtlı olarak zaafa uğratılması durumunda yönetim doğrudan "garantör üniversiteye" devrediliyor.
BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NİN YENİ SAHİBİ MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ OLDU
Kapatılma kararının ardından gözler Bilgi Üniversitesi’nin kurumsal olarak bağlı olduğu hami kuruma çevrildi. Üniversite Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin garantör üniversitesi 2021 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) olarak belirlenmişti.
Eğitim, 22 Mayıs 2026 23:24
Yorumlar (0)
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
