Dilovası faciası TBMM gündemine taşındı
Siyaset, 21 Mayıs 2026 20:37CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Dilovası’nda bir parfüm üretim tesisinde meydana gelen ve 7 emekçinin hayatını kaybettiği büyük yangın faciasına ilişkin davanın görüldüğü gün konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündeme taşıdı. Süreci başından bu yana yakından takip eden Kanko, hayatını kaybeden emekçiler ve aileleri için adalet mücadelesinin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladı.
Davanın ikinci celsesinin görüldüğü gün Meclis kürsüsünden konuşan Kanko, yaşanan facianın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kocaeli Milletvekili olarak sürecini yakından takip ettiğimiz Dilovası’nda bulunan kozmetik dolum tesisinde meydana gelen ve 7 emekçimizin yaşamını yitirdiği büyük facianın davasında ikinci celse bugün başladı. Yaşanan bu acı olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, ihmali bulunan herkesin hukuk önünde hesap vermesi ve adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesi en büyük beklentimizdir.”
Facianın kader olarak gösterilemeyeceğini vurgulayan Kanko, iş güvenliği ihmallerinin can kayıplarına yol açtığını ifade ederek şunları söyledi: “Hayatını kaybeden emekçilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. İş cinayetlerinde kader olduğu yönündeki anlayış kabul edilemez. Denetimsizlik, ihmaller ve gerekli önlemlerin alınmaması bu can kayıplarına neden olmaktadır.”
.png)
“ACILI AİLELER İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Kanko, sorumluların hesap vermesi ve benzer faciaların bir daha yaşanmaması için davanın takipçisi olacaklarını belirterek şu çağrıda bulundu: “Bu faciada hayatını kaybeden emekçilerimiz ve acılı ailelerimiz için sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Adalet eksiksiz tecelli etmeli, ihmali bulunan herkes hukuk önünde gereken cezayı almalıdır. Emekçinin canı hiçbir ihmale kurban edilemez.” Kanko, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’de artık iş cinayetlerinin sıradanlaşmasına izin verilmeyeceğini söyledi.
Siyaset, 21 Mayıs 2026 20:37
Yorumlar (0)
Kılıçdaroğlu göreve dönecek!
Kartepe Evleri’nde 144 yeni dairenin sahipleri kura ile belirlendi
Doğu Kışla’da bayram pazarı kuruluyor
İzmit’te Şehit Polis Şeyda Yılmaz Çınar Çocuk Evi de kapılarını açıyor
Başiskeleli miniklerden bayram kesesi!
Sarısu’da gençlik festivali böyle geçti
Dilovası’nda MHP’liler kan verdi
Derince’de Deprem Şehitliği’ne ücretsiz otobüs seferleri
İzmit’te türkü dolu gece
Yuvacık Barajı’nın güvenliği için bu karar alındı
Çayırova’daki o projede çalışmalar son sürat
Kocaeli Şehir Hastanesi’nde doğum hizmetlerinde kalite masaya yatırıldı
AKP MKYK Üyesi Hilmi Türkmen Gölcük’te konuştu
Erdoğan'ın DEM'lilerle anayasa planı!
Doğum oranında korkutan düşüş
İzmit sahilinde balık dürüm ziyafeti sizi bekliyor!
CHP'liler sokağa inince oy oranı yükselmeye başladı!
Akaryakıta şimdi de indirim geliyor
İzmitli muhtarlara doğum günü ziyareti
Toplumsal ahlakı çökerttiniz
Mesele gündemi değiştirmek mi?
Gebze Ticaret Odası meclisi toplandı
İş insanı Altınay Uçar oğlunu evlendirdi
Prof. Dr. Mehmet Topal, Osmanlı’yı anlattı
Uzunhasanoğlu ailesi kutsal topraklara doğru yola çıktı
Yeniden Refah Kocaeli’de seçim hazırlıklarına başladı
Büyükakın, CHP’lilerin hayır oyuna şaşırdı!
Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi Kandıra’da hizmette
Erdoğan yine CHP'lilere demediğini bırakmadı!
Kocaeli Valiliği’nden gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Darıca’da türkü ve şiir dolu kamp
Kocaeli’de 3 gün süren EnFest gençleri coşturdu
KOÜ Umuttepe Cami ve Otoparkı son şeklini almaya başladı
KOTO Genel Sekreteri Anlıpak’a TOBB hizmet şeref plaketi
Derince’de coşku zirveye çıktı
Sepaş Enerji’de sıra beklemeden işlem kolaylığı!
24 yıllık AKP düzeni Türkiye’yi çürümenin eşiğine sürükledi
Çayırova Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla devam ediyor
Gölcük’te 305 taekwondo sporcusu kuşak atladı
