Erdoğan yine CHP'lilere demediğini bırakmadı!
Siyaset, 20 Mayıs 2026 12:10Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ana muhalefet partisi CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "CHP 3-5 kifayetsiz muhterisin elinde seçmenini utandıran bir parti haline döndü. Sokağa çıkmaya yüzleri yok." ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:
Ekranların başında, radyo kanallarına bizleri takip eden tüm vatandaşlara selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. Grup toplantımızın ülkemize milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbim muhabbetimizi kaim dayanışmamızı daim eylesin.
Dün Samsun'da istiklal meşalemizin yakılmasının 107. yıl dönümüydü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı aralarında şampiyon sporcularımızın da olduğu 200’ü aşkın gencimizle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde kutladık. 207 üniversiteden gelen gençlerle buluştuk. Genç kardeşlerimizin heyecanına ortak olduk. Her yaştan her kökenden her gelir grubundan yüz bin gencimiz adeta bir insan seli olup Kocaeli'ne akmıştı. Türkiye'nin beşeri hazinesinin zenginliğine orada bir kez dana şahitlik ettik. CHP başta olmak üzere muhalefeti kıskandıran bir şölene imza attık. Kocaeli'ndeki şölen gençlerimizle buluşmalarımızdan 14.'süydü. Bu ülkenin tüm gençlerini aynı samimiyetle bağrımıza bastık.
"CHP SEÇMENİNİ UTANDIRAN BİR PARTİ HALİNE DÖNDÜ"
Gençlere sırtını dönen bir hareketin başarı şansı yoktur. Gençlik geleceğin tohumudur. Biz kuruluşumuzdan itibaren gençlerin en çok rağbet ettiği hareket olduk. Siyaseti gençlerle birlikte yaptık. Gençleri tehdit eden söylemleri kapımıza hiçbir zaman yanaştırmadık. Gençlerle empati kurmayı denedik. Gençlerimizin talep ve sorunlarına yine gençlerimizle birlikte çözüm yolları geliştirdik.
Gençlerimizi harflerle ayırıp doğum yılına göre kategorize edenlerin bizim ne yaptığımızı anlamasını beklemiyoruz. Tilki uzanamadığı üzüme koruk dermiş. Bırakın stadyumda 100 bin gençle şölen yapmayı bunlar salonları bile doldurmakta zorlanıyorlar. Hakareti siyaset zanneden CHP Genel Başkanı'nın gençleri tahkir eden, aşağılayan hezeyanlarının bizim nazarımızda hiçbir kıymeti yoktur. CHP 3-5 kifayetsiz muhterisin elinde seçmenini utandıran bir parti haline döndü. Sokağa çıkmaya yüzleri yok.
Biz gençlere güvenmeye devam edeceğiz. Milli ve manevi değerlerimiz ışığında gençlerimizin en şuurlu şekilde yetişmesi için elimizden gelen çabayı harcayacağız. Tabii ki yapıcı eleştirileri dikkate alacağız, iyi niyetli tespitleri yerine getirmekte tereddüt göstermeyeceğiz.
Sevgili genç kardeşlerim sizi dinleyen, sizi doğru anlayan bir iktidar 23,5 buçuk yıldır iş başındadır. Bu ülkenin gençlerinin tamamı eşittir. Sizin istikbalinizi her şeyden çok önemsiyoruz. Sporda, sanatta, bilimde, ilimde, siyasette hak ettiğiniz yere gelmenizi çok önemsiyoruz. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizler tamamlayacaksınız. Yazacağınız başarı hikayeleriyle kıvanç kaynağı olacaksınız.
Aziz milletim geçtiğimiz çarşamba günü itibarıyla 14 Mayıs seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçti. Gerek meclisimiz, gerekse hükümetimiz bu 3 seneyi dolu dolu geçirdi. 14 Ağustos'ta AK Parti'nin 25 kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. Çeyrek asrı inşallah geride bırakmış olacağız. Büyük AK Parti ailesi olarak hem süre hem ülkeye kazandırdığımız eserler bakımından rekorlara imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Bugün sizlerle açık yüreklilikle sizlerle konuşmak istiyorum. Yunus Emre'nin çok anlamlı bir beyiti var; 'Bu yol uzaktır, menzili çoktur. Geçidi yoktur, derin sular var.' Kimse bize kolay olacak demedi. İlk başta merhum Menderes'in talihsiz hatıraları duyurdu. 28 Şubat'ın tehditleri kendisi hissettiriyordu. Kimilerimiz işkence gördü, yok sayıldık, ötelendik. Hiçbir zaman korkmadık. Hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu hareket bir kişiye çıkar sağlama hareketi değildir. Bu hareket köksüz bir hareket değildir. Bu hareket millet, memleket, Büyük Türkiye davasıdır. Bu hareket ümmet davasıdır.
Darbe senaryoları yazıldı. İktidarımızın 5. yılında partimize kapatma davası açıldı. Silahlı darbe girişimlerine, terör saldırılarına maruz kaldık. İstikrarı demokrasiyi hedef alan saldırıların suikast girişimlerinin hedefi olduk. Görülmeyen nice badireyi atattık. Neydi derdimiz. Suyuna gidebilirdik, ağamsın paşamsın diyebilirdik. Günümüzü gün edebilirdik. Biz bunu yapmadık. Biz yollara düştük. Biz aşk ile millet davasına boynumuzu uzattık. Tarihe, ecdada, şehitlere bir borcumuz var. Aziz memleketimize bir borcumuz var.
Bir Tayyip Erdoğan gider, bin Tayyip Erdoğan gelir. Bize düşen bizden öncekilerden aldığımız sancağı yere düşürmeden bizden sonrakilere devretmektir. Bizden öncekiler bu davaya ömürlerini verdiler. Hamdolsun bizim yaptığımız da budur. Bu hareketin içinde doğduk, bu hareketle büyüdük. Allah'ın yardımıyla o dava taşını eğilmeden bükülmeden taşıdık ve taşımaya da devam ediyoruz.
Hiç şüphesiz mükemmel değiliz, haşa günahsız kusursuz değiliz. Elbette bizim hatamız vardır. Klavye kahramanları AK Parti'nin açtığı konfor ortamında rahat koltuklarında ahkam kesiyor olabilirler. Soruyorum; siz hiç hayatınızda ölümle burun buruna geldiniz mi? Kavgada yoklar. Ama kavga bitince sırça köşklerinden söz üretirler. Biz bu yola idam edilmeyi göze alarak girdik. Bizi acımasızca eleştirenler, siz ne yaptınız? Hangi bedeli ödediniz? Hangi marifeti icra ettiniz.
Türkiye'ye çok güzel eserler kazandırdık. İnşallah yeni başarılara imza atacağız. En büyük eserlerimizden biri olarak gördüğümüz Terörsüz Türkiye hedefini menziline ulaştırmakta kararlıyız. Hayırlı işlerde çabuk olunması gerektiği inancıyla bir an önce bu meseleyi milletimizin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Türkiye bu sorunu kalıcı şekilde çözecek irade sahiptir. En güçlü dayanağımız milletimizdir."
Siyaset, 20 Mayıs 2026 12:10
Yorumlar (0)
Gölcük’te konservatuvar heyecanı
Bahçeli'nin tek arzusu
Kartepe’nin 4 mevsim turizm için önemli adım
Kocaeli mutfağı 41 lezzetle tarihe geçti
İzmit’te 5 yeni yetenek Gençlik Orkestrası’na katılmaya hak kazandı
Gebze’de 48 milyon TL’lik yatırım
Başkan Ömeroğlu’ndan Pazar turu
Sepaş Enerji, ilk 500’deki konumunu sürdürüyor
Ekonomist Demirtaş'tan Erdoğan'a çağrı!
Utanmadan sıkılmadan bunu mu yapacaklar?
İzmitli Diyetisyenden israf uyarısı: Gıdayı korumak geleceğimizi korumaktır
Gölcüklüler afet risklerinin azaltılması konulu bu panele davetli
İktidarın korktuğu İmamoğlu'nun kitabında ne yazıyordu?
Kazım Dinç, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Derince’de yeni araçlar tanıtılacak
Canan Çakar’ın ilk eseri Kitap Fuarı’nda
Çayırovalılardan Spor Kompleksi’ne tam not
Kocaeli’nde toplu ulaşım güvenli mi?
Cinsel saldırı ile suçlanmıştı, delil bulunamadı
Toplu ulaşımda ortak havuz dönemi başladı
Kaya hakkında 6 ayrı suçlamayla suç duyurusu
Zeytinoğlu: 26 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılmasını sevindirici buluyoruz
KOTO ile Türker Sosyal Hizmetler arasında da indirim protokolü imzalandı
Muhtar buluşmaları bu yıl da devam ediyor
MHP’liler Darıca’da buluştu!
Safiport kimyasallarla denizi kirletiyor, yetkililer açıklama yapmıyor!
Başkan Söğüt bu hafta da o lisedeki törene katıldı
Çayırova’da elektronik atıklarla hediye kazanabilirsiniz!
Darıca Gençlerbirliği yöneticisi Ürper’den çağrı!
Kira zam oranı belli oldu
En yüksek artış eğitimde
SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi
Kulağı çekilince ağız değiştirdi!
Bunun adı sansür
Nadir eserler için teklifler havada uçuştu
Büyükşehir’den öğrencilere 30 bin TL destek
Kitap Fuarı’nda söyleşiler yoğun ilgi görüyor
İki il sallandı: Büyük deprem bekleniyor mu?
İzmit’te tiyatro seçmeleri tamamlandı
