KOÜ Umuttepe Cami ve Otoparkı son şeklini almaya başladı
Gündem, 20 Mayıs 2026 18:08Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 20 bin metrekarelik alan üzerinde planladığı “Umuttepe Camii ve Otopark Projesi’nde” yoğun imalat süreci devam ediyor. Hizmete girdiğinde aynı anda 5 bin kişinin ibadet edeceği cami ile 447 araç kapasiteli otopark son şeklini almaya başladı.
SON TABLİYEDE KALIP VE DEMİR İMALATLARI YAPILIYOR
Proje kapsamında yoğun bir mesai harcayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, son tabliyede döşeme kalıp ve demir işleri imalatlarına devam ediyor. Minare betonarme imalatının hız kazandığı projede, -1. bodrum kat ve avlu (zemin kat) duvar örme, -2 ve -3. bodrum katlarında kompakt kapılar ve demir-çelik kapıların montajı ile boya imalatları, dış cephe traverten kaplama, prekast harpuşta ve prekast kat silmesi montajı, yağmur suyu tesisat borulama ve trafo jeneratör pano imalat çalışmaları sürdürülüyor.
OTOPARKIN İLK KATI KULLANIMDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Umuttepe Kampüsü’nde projelendirilen cami ve otopark kompleksinin ilk etabı bu yılın şubat ayında tamamlanmıştı. Toplam 477 araç kapasiteli otoparkın 188 araçlık ilk katı kullanıma sunulurken, ikinci katın yapım çalışmaları ise devam ediyor. 5 bin kişilik ibadet kapasitesine sahip cami ve otopark projesinde betonarme imalatlar hız kesmeden sürüyor.
.gif)
20 BİN METREKARELİK DEV PROJE
Toplam 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen cami ve otopark projesi; 3 bini kapalı, 2 bini ise açık olmak üzere toplam 5 bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Proje kapsamında 374 araç kapasiteli kapalı otopark ve 103 araç kapasiteli açık otopark olmak üzere toplam 477 araçlık park alanı oluşturuluyor. Kompleks içerisinde engelli vatandaşlar için 15’i kapalı, 4’ü açık olmak üzere 19 özel park alanı da yer alıyor.
6 KATLI SOSYAL YAŞAM MERKEZİ
“KOÜ Umuttepe Cami ve Otopark Projesi” yalnızca ibadet alanı değil, aynı zamanda sosyal yaşam alanı olarak da tasarlandı. 4 bin 600 metrekarelik bodrum katta yemekhane ve WC’ler bulunurken, zemin katta ise şadırvan yer alıyor. Betonarme yapı olarak inşa edilen cami; 3 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 6 kattan oluşuyor.
Gündem, 20 Mayıs 2026 18:08
Yorumlar (0)
Deniz kenarında 3 ceset bulundu
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
Sanayide ürkütücü kan kaybı
Seçim gündemi yok, ittifak baskısı var
Bahçeli terörsüz Türkiye işin sosu, asıl amaç anayasa değişikliği demedi!
Kocaeli Vergi Dairesi binasını 1000 günde bitireceğiz dediler, yarısını bile tamamlayamadılar!
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
