Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
Gündem, 18 Mayıs 2026 23:18Ormanya’da Osmanlı’nın asırlık Gurebahane-i Laklakan (Düşkün Leylekler Evi) geleneğini yaşatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugünlerde eşine az rastlanır bir doğa olayına ev sahipliği yapıyor. Göç yolunda yaralanarak uçma yetisini kaybeden ve kalıcı olarak merkezde misafir edilen iki leyleğin kurduğu yuva, yaban hayatı rehabilitasyonunda umudun sembolü oldu.
PİŞMANİYE VE BULUT ENGEL TANIMADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ormanya’da hayata geçirdiği “Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi”, engel tanımayan “Pişmaniye” ve “Bulut” isimli iki leyleğin azmine tanıklık ediyor. Yıllardır kanat ve eklem yaralanmaları nedeniyle doğaya dönemeyen leylekler için güvenli bir liman olan “Düşkün Leylekler Evi”, bu yıl ilk kez bir çiftin yuva kurup yumurtlamasına sahne oldu. “Pişmaniye” ve “Bulut” adı verilen leylek çiftinin bu azmi, sadece bir üreme olayı değil; aynı zamanda merkezin sunduğu rehabilitasyon başarısının da bir kanıtı niteliğinde.
.gif)
7/24 CANLI YAYINLA DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK
Ormanya, bu özel anları dijital dünyaya taşıyarak yaban hayatı bilincini artırmayı hedefliyor. Pişmaniye ve Bulut’un yuva yapımı, kuluçka süreci ve yavruların dünyaya gelme evreleri Ormanya YouTube kanalı ve www.kocaeliseyret.com üzerinden 7/24 canlı olarak takip edilebilecek. Özellikle çocuklar için “doğal gözlem” imkânı sunan yayınlar, yaban hayatının korunmasının önemini aşılaması beklenirken, uzman biyologlar ve veteriner hekimler tarafından izlenen bu süreç, engelli yaban hayvanlarının sosyal davranışları ve üreme biyolojisi açısından literatüre değerli veriler sunacak.
GUREBAHANE-İ LAKLAKAN RUHU ORMANYA’DA YAŞIYOR
Dünyanın ilk hayvan hastanesi olarak bilinen ve Osmanlı mirası “Gurebahane-i Laklakan” vizyonuyla hareket eden merkez; göç yorgunu, travma yaşamış veya ateşli silahla yaralanmış leyleklere cerrahi müdahale, beslenme desteği ve fizik tedavi imkanları sağlıyor. Doğaya dönme şansı kalmayan leylekler ise “Düşkün Leylekler Evi’nde” doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürüyor.
Gündem, 18 Mayıs 2026 23:18
Yorumlar (0)
Üreticilerin dayanacak gücü kalmadı
Gebze Ticaret Odası’ndan örnek çalışma
Kızım, ağabeylerine söyle konunun sizle ilgisi yok
Derince’de milli heyecan dev ekrandan canlı olarak yayınlanacak
Vali Aktaş, kendisine mesaj atan vatandaşlarla bir araya geldi
MHP Kocaeli il teşkilatı feshedildi!
Dilovası’ndaki ormanlık alanlarda yangın denetimi
Kocaeli’de sahiller sezona hazırlanıyor
Körfezim Eğitim Kurumları'nda konser coşkusu
İzmit’te Sanat Akademisi öğrencileri sanatseverlerin karşısına konserle çıkacak
İYİ Parti bu proje ile vatandaşın sesi olacak!
Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri’nin 32’ncisi verildi
Bu şenliğe tüm Çayırovalılar davetli!
Artvinli kadınlardan örnek davranış!
Çekin elinizi yargıdan diyemeyen Bahçeli! Bakın ne dedi
Gölcük Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine büyük destek
Erdoğan'ın yenilgisine zemin hazırlanıyor!
TEM otoyolu üzerinde şerit daraltılacak
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatı yükseliyor
Vatandaşın borcu 7 trilyon liraya dayandı
Büyükakın: Arıtma yapmamakla övünenler var
Sen önce kendi ülkene bir sahip çıksana
Vatandaşlar sordu başkan cevapladı
Sepaş Enerji’de e-posta fatura tercih eden abone sayısı yükseldi
İzmit'te Kapanca Sokak Festivali için geri sayım
İki ilçede 41 kilometrelik yolu yenilemek için ihale işlemi tamam
Kocaeli Erzurumlular Derneği, Derince’de cirit attı
Binlerce soru önergesine yanıt verilmedi
Yıldızlar Deniz İşletmeciliği, filosuna yeni bir gemi daha kattı
İzmit’te silahlı özel güvenlik görevlisi sınavı
Gram altında bu mümkün mü?
YSK'nın yetkileri gasp edildi
Eski muhtar Cihat Önen amansız hastalığa yenildi
Emekli promosyonunda rakamlar değişti
Körfez’de Tırlar mahalle arasından değil TEM'den girip çıkacak
Yine Kartepe, yine güvenli yaya yolu talebi
Allah iş insanlarını bu ayrışmadan muhafaza eylesin!
Rahmi Koç’un fıkrası arşiv açtırdı!
Ayrımcılık Diyanet'e de sıçradı!
