Erdoğan’ın o konuda kafası karışık
Siyaset, 14 Mayıs 2026 01:33AKP'nin kurucularından ve AKP Hükümetlerinde Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik, ‘Terörsüz Türkiye’ süreci konusunda aktörlere güvenmediğini söyledi. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın süreçle ilgili ‘kafasının karışık’ olduğunu da belirtti.
AKP'nin kurucularından ve eski bakanlarından Hüseyin Çelik, Türkiye'nin gündemine manşet olacak nitelikte açıklamalarda bulundu. Başkent Gazetesi'nden Nursel Dilek Manavbaşı'na konuşan Çelik, Terörsüz Türkiye süreci hakkında "Ben aktörlere güvenmiyorum. Ama ben bunun başarılı olmasını istiyorum. İnşallah ben yanılırım ve çok güzel bir şey çıkar ortaya. Ancak aktörlere güvenmiyorum. Sayın Erdoğan’ın konu ile ilgili olarak kafası karışık." dedi.
Çelik, “Aktörlere güvenmiyorum” ifadesinden süreçle ilgili neyi kast ettiğine dair soruya ise, "Bizimkiler iç cepheyi güçlendirmekten söz ediyor. Ben oldum olası 'cephe' kelimesinden hoşlanmadım. 'İç bünyeyi güçlendirmek' daha doğrudur çünkü bağışıklık sistemini güçlendirmiş olursunuz. İç bünyeyi güçlendirmenin yolu gayrimemnunları en aza indirmekten geçer. Aleviîyi de Sunnîyi de Kürdü de Kemalist’i de gayri müslimi de Müslümanı da memnun etmek gerekiyor. Peki bu nasıl olacak? Gerçek anlamda bir hukuk devleti ve demokrasi olmak gerekir." şeklinde yanıt verdi.
Çelik sözlerinin devamında "Sadece Kürtleri memnun etmek yetmez. İç bünyeyi güçlendirmek için gayrimemnunları memnun etmek gerekir. Eskiden 28 Şubat sürecinde başörtülüler kendini öteki hissediyordu. AK Parti’nin uygulamalarıyla bunlar büyük çapta giderildi. Ancak şimdi karşı taraf kendini öteki hissediyor. Ben zaman zaman CHP’lilere yapılan haksızlıklara itiraz ettiğimde 'sen CHP’li değilsin neden ses çıkarıyorsun' diyorlar. Ben de diyorum ki, kadın haklarını savunmam için benim kadın olmam gerekmiyor. Bizim haklarını savunduğumuz kişilerle özdeşleşmek gibi bir durumumuz var mı? Ben yıllardır şunu söylüyorum Türkler Kürtlerin, Kürtler Türklerin, Aleviler sunilerin, Sünniler Alevilerin haklarını savunmadıkça gerçek bir demokrasiden bahsedemeyiz." ifadelerini kullandı.
Siyaset, 14 Mayıs 2026 01:33
Yorumlar (0)
Derince Çınarlı İçmesuyu Arıtma Tesisi Büyükakın tarafından tanıtıldı.
Muhtar Habibe Demiroğlu Aksoy'a önemli görev
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde talep ve önerileri dinledi
Faizin olduğu yerde bereket olmaz!
Körfezli yüzücüler hem madalya aldılar hem de milli takıma seçildiler
Gölcük'teki sempozyumda Osmanlı denizcilik tarihi her yönüyle ele alındı
O belediye başkanı da AKP'ye geçecek!
Zeytinoğlu: Hedeflere göre enflasyon verileri yüksek seyrediyor
Akaryakıtta tabela yine değişiyor!
Başkan Bıyık o mahallede de soruları cevaplayacak
Kocaeli Şehir Tiyatroları, sezonu etkileyici rakamlarla tamamladı
Körfez’de şok! Ağaca asılı halde bulundu
Ömer Çeker: Maaş artışları üç ayda bir yapılmalı
Gebze’de Emek Partisi'nden imza kampanyası
Bu eziyeti herkese anlatacağım
Kurtlar Vadisi’nin Zülfikar ağası İzmitlileri coşturdu!
Kocaeli’de sağlık çalışanlarını kızdıran uygulamalar!
Belsa önündeki Çınar Çevre Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’de CHP’lileri üzen ölüm
Gebze Ticaret Odası’nda yeşil dönüşüm masaya yatırıldı
Yol çizgileri silindi, aydınlatma yetersiz
Gerçek işsizlik rakamı gizleniyor!
Karamürsel’de genç öğretmenin şok eden ölümü
Başkan doğum günü pastası ile Zeynep’in evinin kapısını çaldı
Türk Sağlık-Sen’e MHP tabelası asın dedirten haber!
Zeytinoğlu dış ticaret ve işgücü verilerini değerlendirdi
Derince’de denizden kıyıya uzanan temizlik çalışmaları
Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu’nda neler konuşuldu?
Durmak yok, denizi balıklandırmaya devam!
İzmitli güreşçilerden çifte başarı
Adana karpuzunun tarlada kilosu 18 lira
Emel Sayın hasta mı?
KOTO Başkanı Bulut'tan kredi müjdesi
Erdoğan'ın muhalefeti bölmek için harcadığı para
Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın o oyunu Ordu’da da ayakta alkışlandı
Kağıtspor’un gülen yüzleri
Kartepe’de Gastronomi Festivali yine dolu dolu geçecek
Kaybettiğiniz eşya burada olabilir!
Hayat Holding, Körfez'in doğal zenginliğine ışık tutuyor
