Bahçeli de bu yöntemlerle mi biat ettirildi?
Siyaset, 14 Mayıs 2026 17:24CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'nin yargı eliyle herkese saldırdığını söyledi. "Gözleri dönmüş şekilde iftira atıyorlar" diyen Özel, "En yakınlarıma saldırıyorlar, asıl hedefleri benim belimi kırmak" ifadelerini kullandı.
Özgür Özel, BirGün gazetesinin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın asıl amacının CHP'nin kurumsal kimliğini zedelemek olduğunu ifade eden Özel, "Yaşananlara toplum bir refleks göstermeli" dedi.
Özgür Özel'in röportajından öne çıkanlar şöyle:
“GÖZLERİ DÖNMÜŞ”
CHP Lideri Özel, “İtirafçı” olduğu belirtilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek’in ifadeleriyle ilgili de görüşlerini belirtti. Sözlerine, “Ben CHP örgütünün başındayım, bana yakıştırdıkları, uydurdukları hiçbir örgütü de kabul etmiyoruz” diye başlayan Özel, Muhittin Böcek’in kendisiyle görüşen her milletvekili aracılığıyla “Genel Başkanıma selam söyleyin” mesajını ilettiğini ve “İftira at dediler, atmadım” dediğini belirtti. Özel, “Gözü dönmüş şekilde herkese iftira attırmaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı.
“EN YAKINLARIMA SALDIRIYORLAR”
9 Haziran 2025 tarihinde hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e de iftira atılmak istendiğini savunan Özel, “Beceremediler, okları bir diğer en yakınım Veli Ağbaba’ya çevirdiler. Sağdıcım, çocukluk arkadaşım Demirhan’ı aldılar. En yakınlarıma saldırıyorlar” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
İFTİRA VE HAKARETLER
CHP’lilere yönelik hakaret içerikli video ve paylaşımlarla ile ilgili ise Özel, şu sözlere imza attı:
“Bir kadın, CHP’nin kadın milletvekillerine, özel kalem müdürümüze akıl almaz iftiralar atıyor. Ben genel başkan olduktan sonra sıkı korunuyorum. Gittiğim her yerde, kaldığım yerlerde korumalar, gerektiğinde jandarma bekliyor. Korumalar şahitlik etmek istediler, ‘Devlet memurusunuz gerek yok’ dedim. Bir otele gitsem kapıya iki tane polis koyuyorlar, kaldığım yerin önünde kapıda iki polis duruyor. Olacak iş değil.”
“AMAÇ DİRENCİ KIRMAK”
Özel, nihai amacın 19 Mart operasyonları itibarıyla gösterilen direnci kırmak olduğunu söyledi. İmamoğlu’na yönelik suçlamaların toplumda karşılık bulmadığını ve İBB Davası iddianamesinin her gün biraz daha çöktüğünü kaydeden Özel, “Yandaş medya Silivri’den çekildi. İlk günlerde sayfalarına taşıdıkları davayı şimdi izlemiyorlar bile. Çünkü her gün aleyhlerine işliyor” yorumunu kayda geçirdi.
İBB Davası’nın çökmesiyle yeni tansiyonlar yaratılmaya çalışıldığını belirten CHP Lideri Özel, “Bu sefer, ‘Adam topyekun partiyi savunuyor’ diyerek benim belimi kırmaya çalışıyorlar. Büyük bir gözü dönmüşlük içinde hareket ediyorlar” diyerek yaşananları özetledi.
“BAKAN’I ATAYAN SORUMLUDUR”
Özel, AK Partili’li bir siyasetçiden kendisine gelen mesajı paylaştı. AK Parti’nin kendisini yaşananlardan soyutlamaya çalıştığını savunan Özel, şunları anlattı:
“AKP’li siyasetçi, ‘Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin bu olanlarla ilgisi yok. Akın Gürlek ve etrafındaki grubun yaptığı bir şey. Bu kadarını hiç kimse doğru bulmuyor’ diye yazdı bana. 'Erdoğan iyi, etrafı kötü' yalanından bıktık artık. Bu yalana bizim inanmamızı bekliyorlar halen. Bakanı atayan, yaptığı iyi şeylerden de kötü şeylerden de sorumludur. Bu kadar katı bir lider hakimiyetinin olduğu yerde, bağımsız hareketler beklemiyoruz. Ben bana yazıp günah çıkartan AKP’liye, ‘Yanlış genel başkana yazıyorsunuz, kendi genel başkanınıza yazın’ dedim.”
“HERKES REFLEKS VERMELİ”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yaşananlarla ilgili topluma bir mesajınız var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Demokratik sistemi korumak için herkesin bir refleks vermesi lazım. Gittiğimiz her yerde ciddi destek görüyoruz. Rize'de örneğin, tarihi bir kalabalık vardı. Rize aktı, meydanlara doldu. Rize’yi görüp de insanlara, ‘Tepki göstermiyorsunuz’ diyemeyiz.
SEFERBERLİK ÇAĞRISI
Daha kalabalık meydan, daha fazla destek, daha kitlesel mitingler önemli… Biz de demokratik sistemi savunmak zorundayız. Ben artık kendimi, şahsi mücadeleden ayırdım, sandığa ulaşıp bu iktidarı gönderme sorumluluğundayız. Bizi de bertaraf ederlerse ne olacak, onun endişesini taşıyorum. Muhalefetin tüm kanatlarından dayanışma bekliyoruz. O konuda da kimsenin hakkını yemek istemem. Liderler turunda da herkesin desteğini hissediyoruz. Ama CHP’deki gibi genel bir seferberlik halinin bilhassa TBMM’de grubu bulunan partilerden bekliyoruz.
Ali Mahir Başarır’ın en yakınının cep telefonunu aldılar, oradan bir şey bulup onu paylaştılar. Şimdi benim en yakınımı Demirhan Gözaçan'ı aldılar, rahmetli Ferdi Zeyrek, Demirhan ve ben en yakın üçlüydük. Bir umut onun cep telefonuna erişecekler. AK Parti geçen hafta, ‘Savcılıktaki görüntülerin paylaşılmasını kınıyoruz’ diye Meclis’te. Bu iftiraları atan kişi bilgileri Adalet Bakanlığı’ndan alıyor. Bakanlıktan soruşturmalarla ilgili bütün bilgileri deşifre ediyorlar. Gruplardan, hükmedebildikleri gazetelerin muhabirlerine mesajlar gönderiyorlar. Ayrı ayrı gruplar kurmuşlar ki birinden bir şey sızarsa kim olduğu belli olsun diye. Böyle acayip bir durum var.
Mevcut dayanışmaya teşekkür ediyoruz, fazlasını bekliyoruz. Başka türlü bu işin içinden çıkılmayacak.”
Siyaset, 14 Mayıs 2026 17:24
Yorumlar (0)
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
76 yaşındaki İlyas Karabulut, Mola Park’ta kendini evinde hissediyor
Vali Aktaş’tan Hyundai fabrikasına ziyaret
Fabrikalar birer birer satışa çıkarılıyor
KSO‘da yeni dönem başladı
Kandıra’da Kadın El Emeği Mağazası açılıyor
