Çakı gibi asker oldular!
Gündem, 13 Mayıs 2026 18:38Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs Cuma günü temsili askerlik törenine katılacak olan 35 özel birey için unutulmayacak bir uğurlama töreni düzenledi. Özel bireylerle konvoy eşliğinde Büyükşehir hizmet binasından Gonca’ya gelen Başkan Büyükakın, burada da onlarla davul-zurna eşliğinde halay çekti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Kocaeli” vizyonu doğrultusunda özel bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla önemli projeler hayata geçiriyor. Ayrıca, özel programlarla da sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlıyor. Bu kapsamda, İzmit Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engelsiz Bahar Şenliği düzenlendi. Her zaman özel bireylerin yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı şenliğin en anlamlı bölümü, 15 Mayıs Cuma günü Derince Merkez Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek bir günlük temsili askerlik töreninde yemin edecek 35 özel genç için kına programı düzenlenmesi oldu.
BÜYÜKAKIN KONVOYUN BAŞINDA
Başkanı Büyükakın ve özel bireyler, ilk olarak belediye hizmet binası önünde oluşturulan konvoyda buluştu. Makam aracının direksiyonuna geçen Başkan Büyükakın ve gençler, Türk bayrakları ile donatılan konvoyla birlikte, Ömer Türkçakal Bulvarı boyunca ilerleyerek, alkışlar ve kornalar eşliğinde Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ne geldi. Başkan Büyükakın ve özel bireyler, Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Selçuk Akarı, AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ahmet Sönmez, MHP Kocaeli İl Sekreteri Semih Türeyen, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, MHP İzmit İlçe Başkanı İlker Kazan, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve engelli derneklerinin temsilcileri ile aileler tarafından alkışlarla karşılandı.
YÜREK ISITAN GÖRÜNTÜLER
Burada araçlarından inen özel gençler, şenlik alanındaki arkadaşları ile buluştu. Başkan Büyükakın da aileleri selamladı, özel bireylerle sohbet etti. Özel bireylerin, Başkan Büyükakın’a sarıldığı ve oyunlar oynadığı anlar, katılımcılar tarafından büyük bir keyifle izlendi.
ÇAKI GİBİ ASKERLERE KINA YAKILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin ikinci bölümünde kınalar yakıldı. Anneler, çakı gibi asker olacak çocuklarının ellerine dualar eşliğinde kınayı yakarken, törenin bu bölümü duygusal anlara sahne oldu. Özellikle anneler gözyaşlarına hakim olamazken, özel bireyler de büyük bir gurur yaşadı. Bu sırada Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu duayı yaptırdı. Kına yakma töreninin ardından Başkan Büyükakın ve Tuğamiral Akarı, en özel birliğe Ay-Yıldızlı bayrağımızı takdim etti.
.gif)
“HER TÜRK ASKER DOĞAR”
Törende konuşan Başkan Büyükakın, sözlerine “Hepinizi çok seviyorum” diyerek başladı. Kınalı Mehmet hikayesini anlatan Başkan Büyükakın, şunları söyledi: “Hepimiz asker ocağından geçtik. Her Türk asker doğar. Askerde o marşı hep birlikte söyledik. Buradaki evlatlarımız da her Türk’ün asker olduğunu gösterdiler. Ben şimdiden askerlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı tezkereler diliyorum. Bu toprakları bize vatan yapan, bu bayrağın dalgalanmasına imkân veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bugüne kadar yaşamış tüm devlet büyüklerimizi, şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Al bayrağımız her zaman bu göklerde dalgalansın.”
BÜYÜKAKIN HALAY ÇEKTİ
Tören sonunda Başkan Büyükakın, davul-zurna eşliğinde özel bireylerle halay çekti. Doyasıya eğlenen gençler, askerlik heyecanını yaşadı. Asker eğlencesi ve Engelsiz Bahar Şenliği, günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Evlatlarını askere gönderecek olmanın mutluluğunu yaşayan aileler ise kendilerine bu özel anları yaşatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve Büyükşehir yetkililerine teşekkür etti.
Gündem, 13 Mayıs 2026 18:38
Yorumlar (0)
Saadet Partisi Kocaeli’de sahaya indi
Dilovası’nda mahalle halkına uygulamalı afet eğitimi
Mustafa Eranıl memleketine 25 bin kitap gönderdi
Yeniden Refah İl Başkanı Aydın bahis ve kumarla ilgili bakın ne dedi
Kandıra Baba Tepesi’nde Akçakoca Bey anıldı
Gölcük’te dev spor yatırımının ihalesi tamam
Kocaeli Ticaret Odası, kentin istişare üssü olmaya devam ediyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Doğrudan yabancı sermaye artışına ihtiyaç duyuyoruz
AK-MATİK deterjanla her şey tertemiz oluyor!
Hızlı tren fiyatlarına da zam yolda
Ulus Pazarı’ndaki bu merdiveni kaldırın çağrısı!
İZMEK Alikahya Kurs Merkezi’nde yılsonu sergisi kapılarını açıyor
Kocaeli’de EnFest ile gençlere unutulmaz bir 19 Mayıs coşkusu yaşatılacak
Kartepe Evleri’nde kura çekimi bu tarihte gerçekleştirilecek
Erdoğan hiç olmazsa gençlerden utanmayı becer!
BTP Genel Başkanı Baş İzmit esnafıyla kahvaltıda buluşacak
Helal kazanç vadettiler, paralara çöktüler!
Kuruyan bu ağaçlar her an alev alabilir!
Yine yeniden zam geliyor!
İzmitli gençler için ortak zeka ve öğrenme mimarisi semineri
Körfez Yarış Pisti’nde hafta sonu yine heyecan var
Reis, CHP'de başkan bırakmayacak!
Adamlık gerektiğinde meydan okumaktır!
Vali Aktaş, Atılımcı İş Adamları Derneği yöneticilerini ağırladı
Elektrik altyapılarındaki güvenlik zafiyeti artık kritik seviyede
Çayırova Belediyesi’nin kesin hesabı görüşüldü
Kamuda kışlıklar kalkıyor, yazlıklar çıkıyor!
İzmit’te feci ölüm! 5’inci kattan yere çakıldı
Seka Kampı’nda baharın gelişini kutladılar
Saadet Partililer Karamürsel’deki bu çalıştayda ne konuştu?
AGD, Gebze’de yeni yerine taşınıyor!
Gölcük’te okullar arası satranç turnuvası başladı
Bisiklet yolu çöktü!
Körfez’de 22 kilometrelik üstyapı yenilenecek
Bu duruşma salonundan bir gün Cumhurbaşkanı çıkacak!
Büyükşehir, Dünya Çiftçiler Günü’nü şenliğe dönüştürecek
Derince’de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak
Gebze’de BTP’ye 5 yeni üye
Sigara tamamen yasaklanacak
