Gölcük’te dev spor yatırımının ihalesi tamam
Spor, 13 Mayıs 2026 10:11Gölcük Belediyesi’nin ilçeyi “Spor Kenti Gölcük” vizyonuyla geleceğe taşımayı hedeflediği “Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi ve 5 Kulvarlı Kapalı Yüzme Havuzu” projesinin açık ihalesi yapıldı.
Gölcük Belediyesi, "Spor Kenti Gölcük" vizyonu doğrultusunda ilçeye kazandırılacak olan 5 bin 400 metrekarelik Çok Amaçlı Kapalı Spor Kompleksi ve 5 Kulvarlı Kapalı Yüzme Havuzu projesi için dev bir adım attı. Projenin hayata geçirilmesi için düzenlenen açık ihale tamamlandı. Toplam 10 firmanın teklif verdiği ihale sürecinin ardından, yer teslimiyle birlikte proje 450 gün içinde tamamlanacak. Düzağaç Mahallesi’nde yapılacak olan tesis, ilçenin spor altyapısını modern standartlara taşıyacak.
İhaleye Yoğun Katılım Sağlandı
İlçeyi sporun merkezi haline getirme hedefiyle hazırlanan projeye müteahhit firmalar yoğun ilgi gösterdi. 10 farklı istekli firmanın teklif sunduğu ihalede, yapılacak detaylı değerlendirmelerin ardından sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacak. Sözleşmenin imzalanması ve yer tesliminin yapılmasının ardından başlayacak inşaat çalışmaları, 450 günlük takvim içerisinde bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.
Düzağaç Mahallesi Sporun Kalbi Olacak
Proje, lokasyon olarak Düzağaç Mahallesi’nde, mevcut 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu’nun hemen karşısındaki 12 bin 500 metrekarelik geniş bir arazi üzerinde yükselecek. Modern mimari hatlarla tasarlanan dev kompleks, toplamda 5 bin 400 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak şekilde planlandı.
Aynı Anda Birden Fazla Branşta Spor Yapılabilecek
Aynı anda birden fazla branşta spor yapılmasına olanak tanıyan tesis bünyesinde; iki adet basketbol ve voleybol sahası, bin 140 metrekarelik geniş antrenman alanları ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir toplantı salonu bulunacak. Kompleksin dış alanında ise ziyaretçiler için geniş bir otopark alanı yer alacak.
Yüzme Sporunda Yarı Olimpik Standart
Projede yer alacak 5 kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonundan bağımsız bir bina olarak inşa edilecek. Profesyonel yüzücülerin yetişmesine imkan sağlayacak olan bu modern havuz, ilçedeki yüzme sporuna olan ilgiyi bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Modern teknolojiyle donatılacak havuz binası, bölgenin en önemli su sporları merkezlerinden biri olmaya aday gösteriliyor.
Başkan Sezer: "Geleceğin Sporcularını Yetiştireceğiz"
Projenin ilçenin spor geleceğine önemli bir ivme kazandıracağını belirten Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Geleceğin sporcularını yetiştirecek ve güçlü bir spor altyapısına kavuşmamızı sağlayacak dev spor yatırımının ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Spor, 13 Mayıs 2026 10:11
Yorumlar (0)
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
Gökhan Ercan: Hayatım boyunca uyuşturucu kullanmadım
Japon deprem uzmanı Moriwaki GEBKİM’de sanayicilere seslendi
Gölcük Tersanesi’ndeki TEKNOFEST Mavi Vatan’a Erdoğan katılacak mı?
Milleti kıyma kuyruğuna soktular
İzmit soruşturmasında uyuşturucu testi şoku!
Deprem felaketini hatırlatan sergi
Gözler Körfezli futbolcu Zümra Gencer’de
Kaynaklar üretime değil, faiz lobilerine aktarılıyor
Gölcük’te kan bağışı kampanyası
KOTO’da firmalara uluslararası fırsatlar anlatıldı
İmamoğlu’ndan sert sözler
100 bin TL’nin altında maaşla dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkânsız
Kefken’de doğa ve tarih aynı rotada
Adliye Lojmanları’nda çalışmalar sürüyor
Kaçak elektrik denetiminde şaşırtan anlar!
Derince’de de 17 Ağustos deprem şehitleri unutulmadı
17 bin gökyüzü tutkunu dağ başındaki bu şenlikte ağırlandı
İzmit’te deprem şehitleri anısına helva dağıtıldı
Erken seçim mi geliyor?
Kocaeli’nin kıyı şeritlerinden 10 ton atık çıktı
Sarıdoğan: Deprem önlemleri siyaset üstü bir insan hayatı meselesidir
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan bütçe gerçekleşmeleri yorumu
Darıca’da Körfezli karatecilerden madalya şov!
Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı
İzmit’te cinayet: Önce öldürdü, sonra intihar etti
Bahçeli PKK lideri Öcalan'ı dilinden düşürmüyor!
Vatandaşa en büyük sorun nedir? diye soruldu
Körfez’de de deprem şehitleri anıldı
Dilovası Genç Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerinden iş insanı Yıldırım’a ziyaret
Dilovası’nda MHP’liler şehit ailesine Bahçeli’nin fotoğrafını götürdü
Vinsan’da 8 branşı buluşturacak dev kampüs yapılacak
Gebze’deki bu dereyi sanayi tesisleri mi kirletiyor?
Hızlı tren biletlerine bir zam daha
Deprem sonrası yapı stokunun yarısı yenilendi
PKK liderini her şeyin önüne koydular
