Kocaeli vekili Gergerlioğlu’ndan grevdeki Bekaert işçisine destek
Siyaset, 11 Mayıs 2026 02:56Kocaeli Kartepe’de bulunan Bekaert fabrikasında işçilerin başlattığı grevin 22. gününde DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu işçileri ziyaret ederek destek verdi. Gergerlioğlu, işverene uzlaşı çağrısında bulunarak, "İşçi arkadaşlarımız yalnız değil; eğer mağduriyet sürerse konuyu meclis gündemine taşıyacağım" dedi.
Kocaeli Kartepe’de faaliyet gösteren ve dünya çapında 10’dan fazla fabrikası bulunan lastik teli üreticisi Bekaert’ta, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grev kararlılıkla sürüyor. 700’den fazla işçinin hak mücadelesi verdiği fabrika önünde nöbet tutan emekçileri, DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ziyaret etti. Ziyarette Gergerlioğlu’na; Kocaeli İl Eş Başkanları İbrahim Ergin, Selda İlgöz Kocayiğit ve İzmit İlçe Eş Başkanı Metin Fırat eşlik etti. İşçilerin sesini yükseltmek için orada olduklarını vurgulayan Gergerlioğlu, fabrikanın büyüklüğüne ve ekonomik gücüne dikkat çekerek işvereni adım atmaya çağırdı.
BEKAERT İŞÇİSİ HAKKINI İSTİYOR!
Fabrika önünde açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, Bekaert’ın dünya çapındaki gücüne vurgu yaparak; "Bekaert geniş bir alanda 700’den fazla işçisi olan, dünya çapında 16-17 fabrikası bulunan çok güçlü bir firma. 3-5 kuruşa tenezzül etmeyecek bir firma. İşçisini memnun etmesi gerekirken günlerdir burada grev var. Biz de arkadaşlarımızın sesini en güçlü şekilde duyurmak için yanlarındayız. İşveren bir an evvel anlaşma sağlasın. Ne siz zarar edin, ne işçi arkadaşlarımız istihdam dışı kalsın." İfadelerini kullandı.
"2026 YILINDAYIZ AMA 2024’ÜN SÖZLEŞMESİNİ İÇİN DIŞARIDAYIZ!"
Özçelik-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Arif Çolak; "Yıl 2026’nın Mayıs ayındayız ama biz hala 2024 yılının sözleşmesi için bugün dışarıdayız. Emeğimizin, alın terimizin karşılığını alana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu meydanlardan ayrılmayacağız ve asla teslim olmayacağız. Bunu masada işverenimize de söyledik. Hakkımız olmayanı istemiyoruz." İfadelerini kullandı.
.gif)
Grevdeki Bekaert işçisi ise kamuoyunda maaşların yüksek olduğuna dair yanlış bir algı yaratıldığını ifade ederek, "Basında rakamlar yüksek gözüküyor olabilir ama aslında biz burada 2024’ü, yani iki sene öncesini konuşuyoruz" dedi.
“MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIM!”
İşçilerin kararlı duruşunu desteklediğini belirten Gergerlioğlu, sürecin uzaması halinde hukuki ve siyasi takibi sürdüreceğini vurguladı. Gergerlioğlu, "İşçi arkadaşlarımız net bir şekilde iradelerini ortaya koyuyorlar; anlaşma sağlanana kadar buradayız diyorlar. Eğer mesele uzar ve arkadaşlarımız mağdur edilirse, konuyu TBMM gündemine alıp Çalışma Bakanlığı’na soru önergesi vereceğim. İşçi hakları açısından bu konunun takipçisi olacağız. İşçi arkadaşlarımız yalnız değildir." İfadelerini kullandı.
Siyaset, 11 Mayıs 2026 02:56
Yorumlar (0)
İşte en zengin iller! Kocaeli kaçıncı sırada?
Parti sayısı patladı!
Bu ne hal gençler!
Derince’de minik yüreklerin karne sevinci
Kocaeli’nde süt otu tohumu üreticilerin yüzünü güldürdü
Vali İlhami Aktaş, karne heyecanına ortak oldu
Hesabı kendi seçmenlerine verirler
Yavru tilki Ormanya’da doğaya dönüş gününü bekliyor
Bunaltıcı sıcaklar geliyor!
Çayırova’nın genç basketbolcularından gururlandıran başarı
Pazarlar olmasa vatandaş ucuz meyve sebze yiyemez
Elektrik, su ve doğalgaz faturaları tek ekranda!
Bakan Şimşek'e soruldu: Seçim ihtimali yüksek mi?
Kocaeli’nde plajları gitmeden önce gösteren teknoloji!
Dilovası’ndaki yangın faciasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Herkes memleketinde yaşasa Kocaeli nüfusu ne kadar olurdu?
3. Kapanca Festivali böyle başladı
Dilovası Belediyesi’nin yeni hizmet binasında sona yaklaşılıyor
Geleceğin kadın girişimcileri Gebze’de ödüllendirildi
Kocaeli Bilnet Okulları’nda mezuniyet coşkusu
Kocaeli’ndeki toplu taşımada yeni hatlar yolda
Tarihçi Volkan Şenel Körfez Meclisi’nde konuştu
Çayırova’daki bu konserde 80’ler rüzgarı esti!
Körfez Hodri Meydan 1989 taraftarlarının artık bir derneği var!
Kocaeli’de mavi bayraklı plajlar tüm kriterlere uygun
Sahillerde yoğun kontrol
2 milyonluk KOSGEB desteği balon çıktı!
İzmit’te 28 Haziran Futbol Şenliği heyecanı başladı
Kenan Sofuoğlu’ndan Başiskele’deki o merkeze tam not
Ormanya’da açık havada sinema
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü 2’inci kez KOTO’da toplandı
SEDAŞ’tan dolandırılmayın uyarısı
Kafe ve restoranlarda yeni dönem başlıyor
Derince’nin mahallelerinde şenlik var!
Gebze’deki çöken binanın bilirkişi raporuna ne oldu?
Dilovası'nda başkan yardımcısı gözaltına alındı
Emekli polislere yeni sosyal yaşam alanı için ilk adım atıldı
Kocaeli'de trafik cezaları ve radar uygulamaları vatandaşı mağdur ediyor
İzmit’te esnaf ve vatandaşı buluşturan Alışveriş Festivali başladı
