Yine okula saldırı: Ölü ve yaralılar var
Polis & Adliye, 15 Nisan 2026 02:58Kahramanmaraş'ta bir ortaokulda silah sesleri duyuldu. 4 ölü, 20 yaralı var. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Haberi duyan aileler okula akın etti. Saldırgan intihar etti.
Kahramanmaraş'ta Onikişubat ilçesindeki bir ortaokulda okuyan 8. sınıf öğrencisi okula tabancayla silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olay yerine ambulanslar ve polis sevk edildi. Güvenlik güçleri ise okul çevresini abluka altına aldı. Haberi duyan aileler okula akın etti.
CAN KAYIPLARI VE YARALILAR VAR
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, olay yerinde ilk açıklamayı yaptı.
"Saldırgan Aras M. 8. sınıf okulumuz öğrencisi. Sırt çantasıyla babasına ait olduğunu düşündüğümüz silahlarla okula gelmiş, 7 şarjörle 2 sınıfa hedef gözetmeksizin rast gele ateş açmış. Babası eski bir emniyetçi. 4 vefat var. Biri öğretmen. 20 yaralı var, 4'ünün durumu ağır. Saldırgan intihar etti."
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş'taki silahlı saldırı olayıyla ilgili 4 mülkiye başmüfettişi ile 4 polis başmüfettişi görevlendirdi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, olayla ilgili şunları kaydetti:
"Soruşturmada 3 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Başsavcımız ve görevlendirilen Cumhuriyet savcılarımız olay yerinde incelemelerini sürdürmektedir. Soruşturmanın selameti açısından yayın yasağı kararı alınmış olup, basın kuruluşlarımızın soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmesi önem arz etmektedir. Soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin gerekli bilgilendirmeler yetkili makamlarca yapılacaktır."
BAKAN TEKİN VE ÇİFTÇİ BÖLGEYE GİDİYOR
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin olay yerine gitmek için yola çıktığı aktarıldı.
RTÜK'TEN AÇIKLAMA
Radyo Televizyon Üst Kurulu saldırıyla ilgili uyarılarda bulundu
"Mağdurların, öğrencilerin ve ailelerin mahremiyetini ihlal edebilecek, kimliklerini deşifre eden her türlü bilgi ve görselden kaçınılmalı; mağdur aileleri ya da görgü tanıklarıyla röportaj yapılmamalı, olay yerinden herhangi bir görüntü yayınlanmamalıdır. Bilgi kirliliğine yol açmamak adına yalnızca yetkili makamların açıklamaları esas alınmalı, sağduyulu bir dil kullanılmalıdır. Toplumsal hassasiyetleri ve çocukların ruh sağlığını gözetmeyen yayınlar hakkında ivedilikle yasal yaptırım süreci başlatılacaktır."
Polis & Adliye, 15 Nisan 2026 02:58
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’lilerden şehit ailelerine ve gazilere saygı
İstanbul vekili Bayhan, Gebze’de grevdeki işçilerle bir araya geldi
İzmit Belediyesi’nden duyuru: Vezneler açık olacak
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
