Aile Bakanlığı, aile bütünlüğüne darbe vuruyor!
Siyaset, 10 Nisan 2026 17:24DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada engellilerin, KHK’lı ailelerin ve sosyal devlet mekanizmasının yaşadığı sorunları gözler önüne serdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının politikalarının komedi olduğu ve yalnızca söylemde kaldığını vurgulayan Gergerlioğlu, 2026 Türkiye’sinde insan haklarının ve aile bütünlüğünün ağır darbe aldığını vurguladı.
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen yasa teklifi üzerine söz alan DEM Parti Kocaeli Milletvekili ve Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyesi Gergerlioğlu, iktidarın ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçek sorunlardan kopuk olduğunu belirterek sert eleştirilerde bulundu.
"ENGELLİLERİN HAKLARI GASP EDİLDİ"
Bir yıldır komisyon üyesi olarak feryat ettiğini ancak somut bir adım atılmadığını belirten Gergerlioğlu, 15 Ocak 2025 tarihinde Ekim 2008 öncesi sigortalı olan engellilerin vergi indiriminden kaynaklı emeklilik haklarının ellerinden alındığını ifade etti. Milyonlarca engellinin bu kararla mağdur edildiğini söyleyen Gergerlioğlu, "Aile Bakanlığı’nın umurunda değil, milyonlarca emekli inim inim inletiliyor" dedi.
ÖTV indirimi konusundaki adaletsizliğe de değinen Gergerlioğlu, araç alımındaki 10 yıllık sürenin 5 yıla indirilmesi ve 4 milyon liralık üst sınır taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Engellilerin lüks değil, erişilebilirlik peşinde olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, Bakanlığın tasarruf adı altında engellinin cebine göz diktiğini söyledi.
CEZAEVLERİNDE AİLE KAVRAMI ÇÖKÜYOR!
Hükümetin "aile" vurgulu politikalarını "komedi" olarak nitelendiren Gergerlioğlu, toplumsal travmalara dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinde koçbaşlarıyla girilen evlerde çocukların gözü önünde yapılan gözaltıların aile yapısını dinamitlediğini belirtti. Cezaevlerindeki yarım milyona yakın insanın durumuna karşı Aile Bakanlığı’nın sessiz kaldığını ifade eden Gergerlioğlu, Aile Bakanının “Adalet Bakanı ilgilensin” dediğini söyleyerek cezaevinde parçalanan binlerce aile olduğunu vurguladı.
AİLE BAKANLIĞININ HİZMETİ KHK’LI AİLELERİ KAPSAMIYOR!
Konuşmasında vizyondaki "Sarı Zarflar" filmine de atıfta bulunan Gergerlioğlu, KHK ile işinden edilen akademisyenlerin ve ailelerinin yaşadığı yıkımı anlattı. On binlerce insanın bu süreçte boşandığını ve binlerce kişinin intihar ettiğini hatırlatan Gergerlioğlu, Isparta Milletvekili Osman Zabun’un geçmişteki "Ağaç kökü yesinler" sözlerini hatırlatarak, "Aileyi mahveden iktidarın vekilleri hesap vermekten kaçıyor," ifadelerini kullandı.
.jpg)
"SAVCI TIBBİ RAPORU TANIMIYOR"
Anne ve babası ihraç edilen Nahit Emre Güney’i hatırlatan Gergerlioğlu, “Gencecik bir çocuktu Galata Kulesinden atlayarak intihar etti. Ailesi perişan oldu. Hükümetin baskıcı politikaları aileleri böyle olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı. Hukuk sistemindeki tıkanıklığa çarpıcı bir örnek veren Gergerlioğlu, Eskişehir Cezaevi’nde bulunan ve down sendromlu çocuğu olan Özlem Sarıçelik’in durumunu anlattı. Adli Tıp Kurumu’nun infaz erteleme raporuna rağmen savcının "güvenlik" gerekçesiyle tahliyeyi engellediğini belirten Gergerlioğlu, "Hangi aile yasasından bahsediyorsunuz? Siz önce devleti adam gibi yönetin," diyerek tepki gösterdi.
SOSYAL DEVLET OLARAK GÖREVİNİ YAP!
Darülaceze üzerinden vergi indirimi ve yurt dışı projeleriyle kaynak yaratılmaya çalışılmasını sert sözlerle eleştiren Gergerlioğlu, sosyal devletin hayırsever parasına muhtaç bırakılmaması gerektiğini söyledi. Bakım merkezlerindeki ihmallere de değinen Gergerlioğlu, Urfa’da hayatını kaybeden Poyraz Efe ve kapatılan Beylikdüzü bakım merkezini hatırlatarak, "Her yere kamera koysanız ne olur? 5 aydır bir soruşturmayı bitiremeyen bürokrasiyle hiçbir sorun çözülmez," dedi.
14 İLDE HUZUREVİ YOK!
Gündemdeki sosyal medya düzenlemesini de eleştiren Gergerlioğlu, 15 yaş altı kısıtlamaların çocukların eğitim hakkını engelleyebileceğini ve küresel ciro üzerinden kesilecek cezaların bir "fişleme ve korku iklimi" yaratacağını söyledi. Gergerlioğlu, Türkiye’deki 14 ilde hala huzurevi bulunmadığını ve engelli aylıkları ile bakım ücretlerinin komik seviyelerde kaldığını hatırlatarak, iktidarı uyduruk cevaplar yerine gerçek çözümler üretmeye davet etti.
Siyaset, 10 Nisan 2026 17:24
Yorumlar (0)
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
76 yaşındaki İlyas Karabulut, Mola Park’ta kendini evinde hissediyor
Vali Aktaş’tan Hyundai fabrikasına ziyaret
Fabrikalar birer birer satışa çıkarılıyor
KSO‘da yeni dönem başladı
Kandıra’da Kadın El Emeği Mağazası açılıyor
