KOTO ile Yapı Kredi, KOBİ’lere özel iş birliği protokolü imzalandı
İş Dünyası, 09 Nisan 2026 22:19Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. arasında, Oda üyelerinin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve ticari faaliyetlerini daha güçlü şekilde sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla önemli bir iş birliği protokolü yapıldı.
Kocaeli Ticaret Odası’nın yönlendirmesi ile Yapı Kredi Bankası’na başvuran KOBİ Bankacılığı Müşterisi Oda üyelerine çeşitli avantajlar sağlayacak olan işbirliği protokolü KOTO Başkanı Necmi Bulut ile Yapı Kredi Bölge Müdürü Bahar Ergün’ün katılımlarıyla düzenlenen imza töreni ile uygulamaya alındı. İmza töreninde KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak, KOTEV Genel Sekreteri Ercan Bağbudar ve Yapı Kredi Körfez Şubesi Müdürü Osman Keser yer aldı.
ÜYELERE ÖZEL FİNANSAL AVANTAJLAR SUNULACAK
İmzalanan protokol kapsamında, Kocaeli Ticaret Odası’nın yönlendirmesi ile Yapı Kredi Bankası’na başvuran KOBİ Bankacılığı Müşterisi Oda üyelerine KOBİ bankacılığı ürün ve hizmetlerinde avantajlı koşullar sunulacak. Bu kapsamda: Üye İşyeri: 30 Nisan 2026’ya kadar Üye İşyeri/POS başvurusu yapan oda üyelerine %2,29, ertesi gün ya da 24 gün avantajlı komisyon oranları sağlanacak. Esnek ödeme taleplerine yönelik olarak belirlenen üye işyeri çalışma koşulları kapsamında, bloke süresine göre değişen avantajlı komisyon oranları uygulanacak olup, 3 gün bloke süresinde yüzde 2,09, 5 gün bloke süresinde yüzde 1,92 ve 10 gün bloke süresinde ise yüzde 1,47 oranında komisyon imkanı sunulacak.
Aktif KGF Programları: Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri çerçevesinde oda üyelerine geniş kapsamlı finansman imkanları sunulacak. Bu doğrultuda KGF genel destekleri ile birlikte imalat sanayi, yatırım kredileri, İGE Özkaynak, Turwib ve IFC Kadın Girişimci programlarında öncelikli yararlanma imkanı sağlanacaktır. Ayrıca KGF İstihdam Destek Paketi ve Dijital Dönüşüm programları kapsamında uygun firmalara faiz indirim destekleri sunulurken; 48 ay vadeli aylık yüzde 3 faiz oranlı refinansman kredisi, 24 ay vadeli aylık yüzde 3,39 faiz oranlı imalat yatırım kredisi ve 24 ay vadeli aylık yüzde 3,44 faiz oranlı tarım kefalet kredisi imkanları da üyelerin kullanımına sunulacaktır.
Ticari Taksitli Kredi: İşletmelerin finansman ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ticari taksitli kredi imkanı da sunulacak. Bu çerçevede oda üyeleri, 24 aya varan vadelerde ve aylık yüzde 3,47’den başlayan avantajlı faiz oranlarıyla kredi kullanabilecek. Söz konusu faiz oranı, ilk taksitin peşin ödenmesi koşuluyla geçerli olacak olup, kredi koşulları banka değerlendirmesine ve piyasa şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilecektir.
Ticari İşyeri Kredisi: Protokol kapsamında ticari işyeri kredilerinde de üyeler için avantajlı finansman imkanı sunulacak olup, 36 ila 60 ay vadelerde aylık yüzde 3,19’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi kullanım olanağı sağlanacaktır.
Maaş Promosyonu: 2 ve üzeri çalışanı bulunan firmalara, çalışan başına aylık maksimum 1100 TL’ye varan ve 36 aya kadar süren promosyon avantajı sağlanacaktır.
Ticari Kart: Ticari kart uygulamaları çerçevesinde ise 1-30 Nisan 2026 tarihleri arasında World Business karta başvuran oda üyeleri, 10.000 TL’ye kadar Worldpuan kazanma fırsatından yararlanabilecektir. Bu kapsamda, aynı tarihler arasında karta başvuran müşterilere özel olarak 1 Nisan – 15 Mayıs 2026 tarihleri arasında World Business kart ile yapılacak harcamalarda; toplam 100.000 TL ve üzeri harcamaya 5.000 TL, 200.000 TL ve üzeri harcamaya ise 10.000 TL Worldpuan hediye edilecektir. Söz konusu kampanya esnaf tanımına uygun müşteriler için geçerli olacaktır.
KOBİ Hoş Geldin Paketi kapsamında Yeni müşterilere özel ücretsiz çek karnesi, tahsil çek masrafı muafiyeti ve belirli sayıda ücretsiz EFT/havale işlemi gibi avantajlar sağlanacaktır.
BAŞKAN BULUT İŞBİRLİKLERİMİZ SÜRÜYOR
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, üyelerin finansmana erişiminde önem taşıdığını belirterek, “Üyelerimizin uygun koşullarda finansmana erişimini kolaylaştırmak ve ticari faaliyetlerini desteklemek adına çalışmalarımızı ve iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Yapı Kredi ile imzaladığımız bu protokolün üyelerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
NİSAN AYINDA GEÇERLİ
Yapı Kredi Bölge Müdürü Bahar Ergün ise Kocaeli iş dünyasına destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “KOTO üyelerine özel hazırladığımız bu paketle işletmelerin finansal ihtiyaçlarına hızlı ve avantajlı çözümler sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Söz konusu avantajlar Nisan 2026 dönemi için geçerli olup, detaylı bilgi almak isteyen üyeler en yakın Yapı Kredi şubesine başvuruda bulunabilecektir.
İş Dünyası, 09 Nisan 2026 22:19
Yorumlar (0)
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
76 yaşındaki İlyas Karabulut, Mola Park’ta kendini evinde hissediyor
Vali Aktaş’tan Hyundai fabrikasına ziyaret
Fabrikalar birer birer satışa çıkarılıyor
