Kent Meydanı’nda Roman coşkusu!
Gündem, 09 Nisan 2026 16:04Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplumumuzun neşesi, enerjisi ve kültürel zenginliği olan Roman vatandaşların “8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü” büyük bir coşkuyla kutladı. Düzenlenen kortej, konser ve dans gösterileri yoğun katılımla gerçekleşirken, roman kültürünü ve yaşam tarzını neşeli bir dille anlatan “İlle de Roman olsun” adlı şarkı, İzmit Kent Meydanı’nda birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren coşkulu bir kutlamaya dönüştü.
RENK, MÜZİK VE DANS BİR ARADA
8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında düzenlenen programlar renklerin, müziğin ve neşenin iç içe geçtiği coşkulu atmosferiyle vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikler, Roman kültürünün renkli kültürünü ve zengin müzikal mirasını en etkileyici şekilde yansıttı. Akşam boyunca süren programlar, toplumun farklı kesimlerini aynı coşkuda buluştururken; birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını da güçlendiren anlamlı bir buluşmaya dönüştü.
.gif)
KORTEJ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Programa Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu ve Roman saha koordinatörleri ile dernek başkanları katıldı. Etkinlikler, Cumhuriyet Bulvarı’ndan başlayan coşkulu kortej yürüyüşüyle start aldı. Protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte müzik ve danslar eşliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Birlik ve beraberlik atmosferinin hakim olduğu kortej, İzmit Kent Meydanı’na kadar bando takımı eşliğinde devam etti.
SAHNE PERFORMANSLARIYLA COŞKU ZİRVEYE ÇIKTI
İzmit Kent Meydanı’nda devam eden programda sanatçılar Feride Köse ve Doğan Güneş Gülsever sahne aldı. Sahne performanslarıyla büyük beğeni toplayan sanatçılar, güçlü yorumları ve sahne enerjileriyle izleyenlere müzik dolu anlar yaşattı. “İlle de Roman olsun” gibi roman kültürünün zengin şarkılarını başarıyla yansıtan Feride Köse ve Doğan Güneş Gülsever, seslendirdikleri eserlerle alanı dolduran kalabalığı coştururken, dinleyiciler de şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Aşkın Akdemirci ve ekibinin sergilediği dans gösterileri de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Gündem, 09 Nisan 2026 16:04
Yorumlar (0)
Çayırova’nın uzun adamları Finalspor’u da yenerek liderliğini sürdürdü
Dilovası’nda MHP’liler şehitler için ellerini semaya kaldırdı
Gölcüklü öğrencilere uygulamalı sıfır atık eğitimi
Dilovası faciası mağdurları Saadet Partisi lideri Arıkan’la görüştü
AKP 2002'de ara seçim istemiş! Kocaeli detayı
İzmit Belediyesi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
KOTO ile Yapı Kredi, KOBİ’lere özel iş birliği protokolü imzalandı
Büyükakın, Batı Trakya’da yaşayan Türk öğrencilere verdiği sözü tuttu
Zamları gizlemeye çalışıyorlar
Başkan Söğüt’ten Mimar Sinan Mahallesi sakinlerine: Zor ama doğru kararı aldık
Gebze Ticaret Odası üyelerine bir eğitim daha
Kocaeli’de CHP ara seçime girmemeli, Saadet desteklenmeli!
Sükut ikrardan gelir! 1.5 milyon maaş skandalı
Stadyum tramvay yolu tehlikelerle dolu
Kartepe Belediyesi bildiğiniz gibi!
Kapanan şirket sayısı her geçen gün artıyor
AK Parti Gebze’de 175 yeni üye
KOSGEB destek talepleri değerlendirildi: GTO Başkanı Aslantaş da jüride
İktidarın seçim planı
Akaryakıt fiyatları 15 lira birden düşecek mi?
Büyükakın, AKP’nin yeni Kandıra yönetimini makamında ağırladı
Körfez Meclisi toplandı: Komisyon seçimleri tamam
Bu sokakta yayalar nasıl yürüyecek?
Derince meyve ağaçlarıyla yeşillenecek
Vatandaşın cebinden çıkan para şirketlere aktarılıyor
Bu en basit deyimle siyaseten bir hadsizliktir
Vali Aktaş’tan İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme
Halk oyunları ekibi Darıca’ya büyük gurur yaşattı
Orman Kütüphanesi’nde benzersiz deneyim
Ne biçim Cumhurbaşkanısın sen
KOÜ Hastanesi’ne Aracı ailesinden büyük destek
SEDAŞ’ın yetenek programı proje sunumları ve sertifika töreni ile sona erdi
Polislerin yaşadığı mağduriyetler araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Doğalgaz fiyatlarında sert düşüş
Yıkılan eski İnterteks Fuar alanında yapılar yükseliyor
Dilovası Meclisi’nde komisyonlar belirlendi
Kocaeli’de Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı: 226 bin TL ödül dağıtılacak
Zamkolik olduk! Vatandaşa büyük darbe
En çok tüketilen içeceğe zam yapıldı!
