İYİ Parti’de görevden alınan Alpay Çakırcı’dan açıklama
Siyaset, 07 Nisan 2026 12:08İYİ Parti’de Derince İlçe Başkanlığı görevinden alınan Alpay Çakıcı hiçbir koşulda partimizin kurumsal yapısına zarar verecek, teşkilat bütünlüğünü zedeleyecek ya da siyasi çizgimize gölge düşürecek bir yaklaşım içerisinde olmayacağız dedi.
Alpay Çakırcı’nın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Genel Başkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz siyasi mücadelede, partimizin ilke ve değerlerine bağlılığımızı her zaman ön planda tuttuk. Bu anlayışla, teşkilat disiplinine ve kurumsal hiyerarşiye olan saygımızı korumaya devam ettiğimizi özellikle ifade etmek isteriz.
7 Nisan 2026 tarihli ve tarafımıza tebliğ edilen karar doğrultusunda, Derince İlçe Başkanlığı görevimizden alınmış bulunmaktayız. Söz konusu kararın, ilgili mevzuat ve parti tüzüğü hükümlerine dayandırıldığı ifade edilmiştir.
Alınan bu kararın hukuki dayanakları ve usul yönünden uygunluğu tarafımızca değerlendirilmiş olup; seçilmiş ilçe yönetimimiz ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte, haklarımızın korunması amacıyla yarın itibarıyla gerekli hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
Bununla birlikte, yaşanan sürecin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceği kanaatini taşımakta olup; bu yanlış anlaşılmanın giderilmesi adına gerekli tüm girişimlerde bulunacağımızı ve diyalog kanallarını açık tutarak çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyeceğimizi belirtmek isteriz.
Görev süremiz boyunca, hukukun üstünlüğünü, demokratik teamülleri ve partimizin temel ilke ve değerlerini esas alarak; teşkilatımızın güçlenmesi, vatandaşlarımızla güçlü bir bağ kurulması ve partimizin bölgemizde en iyi şekilde temsil edilmesi adına büyük bir özveriyle çalıştık. Bu süreçte birlikte yol yürüdüğümüz ilçe yönetim kurulu üyelerimize, mahalle teşkilatlarımıza ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliriz.
Şunun özellikle altını çizmek isteriz ki; Sayın Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’nun liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağduyulu, sorumlu ve yapıcı bir tutum sergilemeye devam edeceğiz. Hiçbir koşulda partimizin kurumsal yapısına zarar verecek, teşkilat bütünlüğünü zedeleyecek ya da siyasi çizgimize gölge düşürecek bir yaklaşım içerisinde olmayacağız.
İnancımız odur ki; hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülecek süreç neticesinde gerçekler tüm açıklığıyla ortaya çıkacaktır. Bizler de bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.
Bu vesileyle, görev süremiz boyunca bizlere destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza, gönüldaşlarımıza ve kıymetli hemşehrilerimize şükranlarımızı sunar; gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğimizi saygıyla arz ederiz.
Siyaset, 07 Nisan 2026 12:08
Yorumlar (0)
Körfez ilçede o cadde trafiğe kapatılacak
Mustafa Kandıralı Cebeci sahilinde anıldı
LGS'de Türkiye birincisi yine Bilgi Köprüsü’nden çıktı
Siyasi amaçla CHP'li belediyelere operasyon yapılıyor!
Gölcük’te bir tarih daha ayağa kaldırılıyor!
Gıda, tarım ve hayvancılık sektörü bir kez daha KOTO’da toplandı
Şehir hastanelerine para dayanmıyor! Öde öde bitmiyor
Karamürsel’de feci ölüm: Elektrik akımına kapıldılar
Recep Barış İzmit Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Körfezim Eğitim Kurumları, LGS Türkiye Şampiyonu ile bir kez daha gururlandı
Asıl mesele, milyonlarca çocuğun geleceğinin tek bir sınava bağlanmış olması
Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarında plan değişti
Kocaeli vekilinden Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs raporuna sert tepki
Başkan Özlü, kendi elleriyle aşure dağıttı
Başkan Zeytinoğlu sanayi üretim verilerini değerlendirdi
Bakan Tekin'e sert sözler! Bilimsel bir tarih tabanları yok
Çayırova’da Lavanta Hasadı Şenliği renkli görüntülere sahne oldu
Kocaeli’nde 15 Temmuz programı belli oldu
KOTO üyelerine iyi haber! İndirimli diş tedavisi
TEM Otoyolu’nda 6 ay sürecek çalışma başlıyor
Tek kullanımlık tıbbi malzemeler defalarca kullanılmış
Kocaeli’nde müzik yayın izni olmayan firmaya 1 milyonu aşan ceza
Sepaş uyardı! Evdeki gizli tehlike
İzmit Belediyesi'nden bir açılış daha: Yahya Kaptan Kütüphanesi
EMO yöneticileri sordu, Sedaş’ın üst düzey isimleri yanıt verdi!
ATM'lerde bir devir kapanıyor!
Özgür Özel'den yeni parti açıklaması
Yüzerken kramp girmesi değil, panik öldürüyor!
Derince’de mahalleler şenlendi!
Sahil kenarında bir tek ağaç yok! Her taraf beton
Çalışan da çalışmayan da geçinemiyor!
Bu noktaya uyarıcı tabela konulsun çağrısı
Karamürsel’de kahreden ölüm! Havuza düştü
Körfezli ragbici kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda göz doldurdu
15 Temmuz'la ilgili tartışılacak genelge
Memur ve işçi arasındaki korkunç gelir uçurumu
Dilovası meclisi toplandı
İzmit’te önce açılış, sonra konser!
Çayırova okuyor projesi final yaptı
