Metroda sorun yok diyenler suçu örttü!
Siyaset, 01 Nisan 2026 15:51Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 29 Ekim 2025’te Gebze’de meydana gelen ve Arslan Apartmanı’nın çökmesiyle sonuçlanan faciayı Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden sert sözlerle gündeme taşıdı. Kanko, yaşananların bir kaza değil, açık bir “cinayet” olduğunu ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, 29 Ekim 2025’te Gebze’de meydana gelen ve Arslan Apartmanı’nın çökmesiyle sonuçlanan faciayı Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden sert sözlerle gündeme taşıdı. Kanko, yaşananların bir kaza değil, açık bir “cinayet” olduğunu ifade etti. Kanko, facianın ardından yapılan açıklamalara dikkat çekerek, “O gün çıkıp ‘Metroda sorun yok.’ diyenler bu cinayetin üzerini örtmüştür” dedi. Yaşananların göz göre göre geldiğini vurgulayan Kanko, olayın önlenebilir olduğunu belirtti.
.jpeg)
“SORUMLULAR; PROJEYİ YÜRÜTEN FİRMA, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI VE GEBZE BELEDİYESİ!” diyen Kanko, konuyla ilgili yaptığı konuşmada şu önemli detayları TBMM tutanaklarına geçirdi;“29 Ekim 2025 tarihinde Gebze'de meydana gelen ve Arslan Apartmanı'nın çökmesiyle yaşanan bu olay, bir kaza değil şüphesiz bir cinayettir. Bu kazanın sorumluları o gün çıkıp "Metroda sorun yok." diyerek cinayetin üstünü örtenlerdir. Gerçek şudur: Bu çöküş öngörülebilirdi ve engellenebilirdi. Aylarca gizlenen bilirkişi raporu gerçeği ortaya koydu; Arslan Apartmanı'nın çökmesi, kader değil ihmal, sorumsuzluk ve denetimsizliğin sonucu. Bir aile yok oldu; Emine, Levent ve 2 evlat, bunun hesabını kim verecek?
Mahkeme dosyasına giren rapor açık, sebep metro inşaatı; sorumlular ise projeyi yürüten firma, Ulaştırma Bakanlığı ve Gebze Belediyesi. Peki, AKP Hükûmeti ve yetkilileri ne yaptı? Sustular, inkâr ettiler ve görmezden geldiler. Bu cinayeti örtemezsiniz, sorumlular yargı önünde hesap verene kadar susmayacağız, Cumhuriyet Halk Partisi olarak adalet arayışımız sonuna kadar sürecek” ifadelerini kullandı.
Siyaset, 01 Nisan 2026 15:51
Yorumlar (0)
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
Akşener o vekil için Erdoğan'ı mı aradı?
Gece bu saatlere dikkat!
Asgari ücret her ilde farklı mı olacak?
Gebze’de orman yangını alarmı! Kontrol altına alındı
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
