Derince esnafı da ayakta kalma mücadelesi veriyor
Dilovası, 28 Mart 2026 01:23Saadet Partisi Derince İlçe Başkanlığı’nın Sopalı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti, ilçedeki ekonomik çöküşü bir kez daha gözler önüne serdi. Ziyarete, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Av. Ömer Faruk Yıldırım, İlçe Başkanı Serkan Zatsan ve ilçe yönetimi katıldı.
Ziyaret sırasında çok sayıda iş yerinin kepenk kapattığı görülürken, açık olan esnafların da ayakta kalma mücadelesi verdiği tespit edildi. Heyet, esnaflarla birebir görüşerek yaşanan ekonomik sıkıntıları yerinde dinledi.
Saadet Partisi Derince İlçe Başkanı Serkan Zatsan yaptığı açıklamada, yaşanan tablonun sorumlusunun mevcut ekonomi yönetimi olduğunu vurgulayarak sert ifadeler kullandı:
“Bugün Sopalı’da gördüğümüz manzara bir tesadüf değil, yıllardır süren yanlış ekonomi politikalarının doğrudan sonucudur. Esnaf kepenk kapatıyorsa, bu ülkeyi yönetenler bunun hesabını vermek zorundadır. Aynı şekilde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işlevini yitirmesi de bu yanlış yönetim anlayışının bir başka sonucudur. Vatandaş hem geçim derdiyle hem de sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı sorunlarla baş başa bırakılmıştır.”
.gif)
Ziyaret sırasında konuşan esnaflar ise artan kira bedelleri, fahiş maliyetler ve düşen alım gücü nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini dile getirdi. Birçok esnaf, artık günü kurtarmanın dahi mümkün olmadığını, borçla ayakta durmaya çalıştıklarını ifade etti.
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Av. Ömer Faruk Yıldırım da yaptığı değerlendirmede, yaşanan ekonomik tabloya sert tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Esnafın bu noktaya gelmesi bir kader değil, kötü yönetimin sonucudur. Üreteni değil, rantı önceleyen bir anlayışın bedelini bugün esnafımız ödüyor. Bugün Derince’de sadece esnaf değil, sağlık sistemi de alarm veriyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin işlevini yitirmesi, vatandaşın en temel hakkı olan sağlık hizmetine erişimini zora sokmaktadır. Bu düzen değişmeden bu sorunlar çözülmez.”
Saadet Partisi heyeti, “Esnafı bu hale getiren anlayış değişmeden bu sorunlar çözülmez” diyerek mevcut ekonomik düzeni eleştirdi. Açıklamada, üretimden uzak, rant odaklı politikaların hem esnafı hem de vatandaşın alım gücünü çökerttiği vurgulandı.
İlçe Başkanı Serkan Zatsan sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“Bugün kapanan her dükkân, sadece bir işletme değil, bir ailenin umududur. Sağlıkta yaşanan aksaklıklar ise doğrudan insan hayatını etkilemektedir. Bu tabloyu görmezden gelenler milletin gerçeklerinden kopmuştur. Biz Saadet Partisi olarak bu düzenin değişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.” Ziyaret, esnafın sorunlarının not alınması ve çözüm önerilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.
Dilovası, 28 Mart 2026 01:23
Yorumlar (0)
Başkan Büyükakın uluslararası gazetecilere o projeyi anlattı
Gebze'de 5 katlı binanın yıkılma nedeni metro
Büyük bir utanmazlık!
Moda Akademisi ile gelen büyük başarı!
Vali Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcısı Çelik’i ağırladı
Doğruysa, yazıklar olsun!
Bozulan yollara hızlı müdahale
Çınar Çocuk Evleri’nde ön kayıtlar başladı
Kocaeli Büyükşehir’den 23 Nisan’a özel ses yarışması
MHP Dilovası KACEP Başkanı Tonbuloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi'nde şifa buldu
Kocaeli’de faaliyet gösteren OLAB Beauty’den örnek proje
İzmit’te Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu seyirciden tam not aldı
AKP'li Külünk'ün İmamoğlu ve Yavaş hayali!
O markete milyonluk fahiş fiyat cezası
Zor durumdaki esnafa yeni bir yük daha!
Büyükakın, son 6 ayda alınan 222 aracı kalem kalem açıkladı
Kocaelili gazeteciler soracak, SP Genel Başkanı Arıkan cevaplayacak
İzmit Millet Bahçesi’nde buram buram tarih kokan sergi
İmralı'da PKK liderine özel bina yapılıyor!
Merkez Bankası tonlarca altın sattı
Altından dere geçen yolda yağmur suyu birikiyor
Akın Gürlek'in Adalet Bakanı olması darbenin ispatıdır
MHP'de şok istifa!
Minik elleri ile fidan diktiler!
MHP Dilovası’ndan Gebze teşkilatına hayırlı olsun ziyareti
Gıda fiyatlarında korkutan ihtimal!
SEDAŞ’ta çalışma saatleri yeniden düzenlendi
Büyükakın: Türkiye’de başka bir örnek yok
Derince’de aileleri buluşturan spor şöleninde start verildi
Dilovası faciası davasındaki yasaklamalara tepki
Gebze Ticaret Odası yöneticileri 4. Burgaz İş Forumu’nda temaslarda bulundu
Kocaeli vekili Kanko sağlıkta küresel lobi iddialarını TBMM’ye taşıdı
O teğmeninin de TSK'ya dönüşü reddedildi
Çayırova’da bozuk et satan kasap mühürlendi
Gülşen öğretmen görevine iade edildi
Cedit kentsel dönüşüm alanında 360 metrelik dere ıslah ediliyor
Gölcük Belediyesi’nden istihdama katkı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi Başkanı Çakar’a bir görev daha
Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor
