Zor durumdaki esnafa yeni bir yük daha!
Ekonomi, 28 Mart 2026 06:50Yeni yasa teklifiyle alkollü içki markalarını, logolarını veya amblemlerini "çağrıştıracak" her türlü tanıtım yasaklanıyor. CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, bu muğlak ifadenin binlerce esnafı tabela değişikliği maliyetiyle karşı karşıya bırakacağını belirtti.
TBMM Tarım Orman Komisyonu tarafınca kabul edilen yasa ile alkollü içkilerin veya alkollü içki üreten, ithal eden ve pazarlayan firmaların isim, marka, logo, amblem veya alametlerini ‘çağrıştıracak şekilde’ tanıtımı olmayacak.
Bu yasağa ilişkin CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, bu düzenlemenin yasalaşması halinde ülke genelindeki tüm bakkal, market ve büfelerin tabelalarını değiştirmek zorunda kalacağını, zaten zor durumdaki esnafın ciddi bir maliyet içine gireceğini açıkladı.
'YAZIKTIR, GÜNAHTIR'
Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Özcan Aygun, şu tepkide bulundu: “Yazıktır, günahtır. Zaten insanlar can çekişiyor, sıkıntı büyük. Bu kadar adam tabelasını indirecek, tekrar yeni bir tabela yapacak. Zaten her taraftan ceza ve kısıtlama var. Şimdi de ‘isimlerini, logolarını çağrıştıracak şekilde’ diye muğlak bir ifade koymuşsunuz. Tabelada, vitrinde, dükkanın içinde markayı çağrıştıran bir şey olmayacak. Arkadaşlar, bu kadar muallak, ucu açık bir cümle olmaz. Alamet ve çağrıştıran ifadesi kişiseldir, muğlak ve belirsizdir.” Aygun, ‘alkol yasağı’ adı altında bireysel tercihleri sınırlandırmaya yönelik adımlar atıldığını da belirtirken, “Alkole gösterdiğiniz hassasiyeti uyuşturucuya da göstermenizi beklerdim. Uyuşturucu, okullara kadar düşmüş, sokak başlarında var ama sizin dert farklı”
CHP’li İlhami Özcan Aygun, firmalara uygulanan sponsorluk ve benzeri yasaklar yüzünden sporun cezalandırıldığı eleştirisinde bulunarak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Anadolu Efes sayesinde basketçi olup başkanlığı kadar yükseldiğini söyledi.
CHP’li Orhan Sarıbal da alkole yasak getirildikçe tüketiminin daha da arttığını, özellikle viski tüketiminin olağanüstü düzeylere çıktığını ifade ederek yasağın son verilmesini talep etti.
Ekonomi, 28 Mart 2026 06:50
Yorumlar (0)
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
Sanayide ürkütücü kan kaybı
Seçim gündemi yok, ittifak baskısı var
Bahçeli terörsüz Türkiye işin sosu, asıl amaç anayasa değişikliği demedi!
Kocaeli Vergi Dairesi binasını 1000 günde bitireceğiz dediler, yarısını bile tamamlayamadılar!
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
Gökhan Ercan: Hayatım boyunca uyuşturucu kullanmadım
Japon deprem uzmanı Moriwaki GEBKİM’de sanayicilere seslendi
Gölcük Tersanesi’ndeki TEKNOFEST Mavi Vatan’a Erdoğan katılacak mı?
Milleti kıyma kuyruğuna soktular
İzmit soruşturmasında uyuşturucu testi şoku!
Deprem felaketini hatırlatan sergi
Gözler Körfezli futbolcu Zümra Gencer’de
Kaynaklar üretime değil, faiz lobilerine aktarılıyor
Gölcük’te kan bağışı kampanyası
KOTO’da firmalara uluslararası fırsatlar anlatıldı
İmamoğlu’ndan sert sözler
100 bin TL’nin altında maaşla dört kişilik bir ailenin geçinmesi imkânsız
Kefken’de doğa ve tarih aynı rotada
Adliye Lojmanları’nda çalışmalar sürüyor
Kaçak elektrik denetiminde şaşırtan anlar!
Derince’de de 17 Ağustos deprem şehitleri unutulmadı
17 bin gökyüzü tutkunu dağ başındaki bu şenlikte ağırlandı
İzmit’te deprem şehitleri anısına helva dağıtıldı
Erken seçim mi geliyor?
