Mal varlığı araştırmasından kimler çekinir?
Siyaset, 25 Mart 2026 19:45Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından görev yapan Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, rektörler, belediye başkanları ve valilerin mal varlıklarının araştırılmasına yönelik önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
TBMM Genel Kurulu, bugün Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplantı gerçekleştirdi.
Yeni Yol Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ ve 19 milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ardından görev yapan Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, rektörler, belediye başkanları, valiler ile kamuya bağlı kuruluşların yönetim kurulu üyelerinin mal varlıklarında meydana gelen sıra dışı yükselişleri şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde araştırılması ve gerekli tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verdiği araştırma önergesi gündeme alındı.
“TÜRKİYE’DE DAHA ÖNCE ‘NEREDEN BULDUN’ KANUNU VARDI”
Önerinin gerekçesini duyuran Özdağ, gerçekleştirdiği konuşmada, "Bu öneri, bu grup önerisi hepimizi ilgilendiriyor. Türkiye'de son zamanlarda bir mal varlığı meselesi konuşuluyor biliyorsunuz; milletvekillerinin mal varlıkları, bürokratların mal varlıkları, bakanların mal varlıkları konuşuluyor. Türkiye'de daha önce 'nereden buldun' kanunu vardı ve bu kanun doğru bir kanundu” dedi.
Özdağ, sözlerinin devamında “Bu kanunla beraber de başkaları adına getirilen, birinci derece akrabalarınız adına getirilen mal varlıkları kendi adınıza da getirebilir oldu. O zaman bu kanun, geçmişte nerede buldun kanunu yürürlükten kalkmış oldu" dedi.
'NEREDEN BULDUN KANUNUNU DERHAL GETİRİN'
Nereden buldun kanununun derhal gelmesi gerektiğini belirten Özdağ, "Şimdi buradan ben sesleniyorum, Türkiye'ye sesleniyorum ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, iktidara sesleniyorum. Nereden buldun kanununu derhal getirin" dedi.
“GELİN MALVARLIKLARIMIZI ARAŞTIRALIM”
"Buradan Meclis Başkanına sesleniyorum" diyen Özdağ, "Milletvekilleri dahil, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bakanlar, bakan yardımcıları dahil, bürokratlar dahil, belediye başkanları dâhil, İçişleri Bakanına sesleniyorum ve ardından da sesleniyorum size, hepinize, rektörler dâhil, YÖK Başkanı'na ve Millî Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. Gelin, mal varlıklarımızı araştıralım" ifadelerine yer verdi.
AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ!
Yeni Yol Partisi'nin grup önerisi, muhalefet partilerin kabul oyu vermesine rağmen AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Siyaset, 25 Mart 2026 19:45
Yorumlar (0)
Deniz kenarında 3 ceset bulundu
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
Sanayide ürkütücü kan kaybı
Seçim gündemi yok, ittifak baskısı var
Bahçeli terörsüz Türkiye işin sosu, asıl amaç anayasa değişikliği demedi!
Kocaeli Vergi Dairesi binasını 1000 günde bitireceğiz dediler, yarısını bile tamamlayamadılar!
Gebze’de 25 milyon TL’lik altyapı ve üstyapı çalışması
KOTO Başkanı Bulut, Belediye Başkanvekili Lütfü Obuz’u ağırladı
Tarladaki fiyat ile market arasındaki fark büyüdü
Dün Erdoğan'ın danışmanı aba altından sopa gösterdi, bugün gözaltına alındı
