İzmit Körfezi için örnek çevre mücadelesi
Gündem, 24 Mart 2026 15:01Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Mavi Takım ekipleri, Plajyolu Sahili’nde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasıyla büyük boyda 50 poşet atığı toplayarak çöplerin İzmit Körfezi’ne ulaşmasını önledi. Ekiplerin çalışması, kıyıların korunmasına ve çevre bilincinin güçlenmesine önemli katkı sağladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sahillerin temizliği ve deniz ekosisteminin korunması adına örnek bir girişim ile hayata geçirilen Mavi Takım ekipleri, çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor. İzmit Körfezi’nde deniz canlılarının yaşam alanlarının korunması için önemli rol oynayan Mavi Takım ekipleri, sahillerde çöpleri titizlikle topluyor ve atıkların denize ulaşmasını önlüyor.
PLAJYOLU SAHİLİ’NDE ÇEVRE İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İzmit Plajyolu Sahili’nde hem kıyı temizliği yapmak hem de çevre farkındalığını artırmak amacıyla kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışmaya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem, Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürü Yüksel Demircan ve Mavi Takım ekipleri katıldı. Sahil boyunca yapılan tarama sonucunda 50 çöp poşeti dolusu atık toplandı.
.gif)
2022’DEN BU YANA 85 TONU AŞAN ATIK TOPLANDI
Mavi Takım ekipleri, 2022 yılında faaliyete başlamasından bu yana kıyı temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar denizlerden tam 85.125 kilogram atık toplandı. 2025 yılı içinde ise ekipler, 12.147 kilogramı geri dönüştürülebilir olmak üzere toplam 16.735 kilogram atığı temizledi. Toplanan atıklar, sıfır atık prensibine uygun olarak geri kazanım tesislerine gönderilerek ekonomiye kazandırılırken, geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise çevreye zarar vermeyecek şekilde düzenli depolama tesislerinde bertaraf edildi.
Gündem, 24 Mart 2026 15:01
Yorumlar (0)
Bu yüzden mi İmamoğlu'nun hesabı engelleniyor?
Alikahya’nın yeni buluşma noktası
Gölcük’te sağlık yatırımları ne durumda?
Bu ortamı yaratan Erdoğan’ın bizzat kendisidir
Hyundai Motor Türkiye, HTech ile genç yetenekleri otomotiv sektörüne hazırlıyor
Türk Sağlık-Sen’in adı Vefasız-Sen olarak değişsin!
Kocaeli’de öğrendiler, Batı Trakya’da uygulayacaklar
Çayırova için yeni bir nefes alma imkanı
Foncu oldukları ortaya çıkan Diyanet'i yönetenlerden yeni karar
İzmit’te bu hizmetten öğrenciler ve veliler memnun
Gölcük’te konservatuvar heyecanı
Bahçeli'nin tek arzusu
Kartepe’nin 4 mevsim turizm için önemli adım
Kocaeli mutfağı 41 lezzetle tarihe geçti
İzmit’te 5 yeni yetenek Gençlik Orkestrası’na katılmaya hak kazandı
Gebze’de 48 milyon TL’lik yatırım
Başkan Ömeroğlu’ndan Pazar turu
Sepaş Enerji, ilk 500’deki konumunu sürdürüyor
Ekonomist Demirtaş'tan Erdoğan'a çağrı!
Utanmadan sıkılmadan bunu mu yapacaklar?
İzmitli Diyetisyenden israf uyarısı: Gıdayı korumak geleceğimizi korumaktır
Gölcüklüler afet risklerinin azaltılması konulu bu panele davetli
İktidarın korktuğu İmamoğlu'nun kitabında ne yazıyordu?
Kazım Dinç, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Derince’de yeni araçlar tanıtılacak
Canan Çakar’ın ilk eseri Kitap Fuarı’nda
Çayırovalılardan Spor Kompleksi’ne tam not
Kocaeli’nde toplu ulaşım güvenli mi?
Cinsel saldırı ile suçlanmıştı, delil bulunamadı
Toplu ulaşımda ortak havuz dönemi başladı
Kaya hakkında 6 ayrı suçlamayla suç duyurusu
Zeytinoğlu: 26 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılmasını sevindirici buluyoruz
KOTO ile Türker Sosyal Hizmetler arasında da indirim protokolü imzalandı
Muhtar buluşmaları bu yıl da devam ediyor
MHP’liler Darıca’da buluştu!
Safiport kimyasallarla denizi kirletiyor, yetkililer açıklama yapmıyor!
Başkan Söğüt bu hafta da o lisedeki törene katıldı
Çayırova’da elektronik atıklarla hediye kazanabilirsiniz!
Darıca Gençlerbirliği yöneticisi Ürper’den çağrı!
