Kuzuyayla kar altında!
Gündem, 24 Mart 2026 03:11Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin doğa turizmine kazandırdığı önemli alanlardan biri olan Kuzuyayla, Ramazan Bayramı tatilinde yağan karla birlikte doğaseverlerin akınına uğradı. 3 günlük bayram tatili boyunca beyaz örtüyle kaplanan Kuzuyayla, hem kış manzarasını andıran görüntüsü hem de temiz havasıyla doğaseverlerin uğrak noktası haline geldi.
BOL BOL ANI BİRİKTİRDİLER
Bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyen doğaseverler, Kuzuyayla’nın eşsiz manzarasında yürüyüş yaparak ve karın keyfini çıkararak unutulmaz anlar yaşadı. Aileler çocuklarıyla birlikte kar topu oynarken, ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekerek bu nadir bahar karını ölümsüzleştirdi. Özellikle şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler için Kuzuyayla, bayramın en çok tercih edilen rotalarından biri oldu.
KUZUYAYLA’DA EŞSİZ GÖRÜNTÜLER
Kar yağışıyla birlikte doğanın sessizliği ve huzuru daha da belirgin hale gelirken, bölgedeki yaban hayatı da kendini yeniden göstermeye başladı. Özellikle uzun süredir gözükmeyen geyiklerin, kar yağışı sonrası yeniden ortaya çıkması doğaseverlerin ilgisini çekti. Doğal yaşam alanlarında özgürce dolaşan geyikler, Kuzuyayla’ya ayrı bir güzellik kattı, doğaseverlere eşsiz görüntüler sundu.
.gif)
KAR, BAYRAM SEVİNCİNİ İKİYE KATLADI
Bayram tatili süresince etkili olan kar yağışıyla birlikte Kuzuyayla’da kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. Bayram boyunca yoğun ilgi gören Kuzuyayla, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için hem huzurlu hem de görsel şölen sunan bir adres olarak öne çıkmaya devam etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin doğa turizmine kazandırdığı önemli alanlardan biri olan Kuzuyayla, dört mevsim sunduğu farklı güzelliklerle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor.
GEYİKLER BAYRAM SÜRPRİZİ OLDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Samanlı Dağları Kızıl Geyik Yerleştirme Projesi” kapsamında Ormanya’da yetiştirilen ve Kuzuyayla’da salınan kızıl geyikler, kar yağışıyla birlikte yeniden görülmeye başladı. Doğal yaşam alanlarında özgürce dolaşan geyikler, kar manzarasıyla oluşturdukları eşsiz görüntülerle ziyaretçilerin ilgisini çekti. Kızıl geyiklerin yeniden gözlemlenmesi, bölgedeki ekolojik dengenin güçlendiğini gösterirken, doğaseverlerin de nadir karşılaşılan bu anlara tanıklık etmesi Kuzuyayla deneyimlerini unutulmaz hale getirdi.
Gündem, 24 Mart 2026 03:11
Yorumlar (0)
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
Cephanelik projesi Başkan Hürriyet’in takibinde
Büyükakın, özel bireylerin ilk iş gününde de yanlarındaydı
Manavların unutulmaya yüz tutmuş sözleri kayıt altına alınıyor
Altında şok düşüş!
Çayırova’da el emeği göz nuru eserler sergileniyor
