Dilovası yangın faciasındaki tüm sorumlular cezalandırılana kadar mücadele edeceğiz!
Siyaset, 23 Mart 2026 04:37DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 8 Kasım 2025 tarihinde Dilovası’nda 7 kişinin yaşamını yitirdiği parfüm deposu yangınıyla ilgili Gebze Adliyesi önünde sert açıklamalarda bulundu. Facianın üzerinden 132 gün geçmesine rağmen adaletin tecelli etmediğini vurgulayan Gergerlioğlu, davanın "üç beş kişi üzerine yıkılarak" kapatılmak istendiğini söyledi.
DEM Parti Kocaeli İl Eş Başkanı Selda İlgöz ve yangında yaşamını yitiren Hanım Gülek’in yakını Mehmet Gülek’le birlikte açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, hazırlanan iddianamenin sadece yaşamını yitiren fabrika patronu ve yakınlarını kapsamasının "göstermelik bir yargılama" olduğunu söyledi.
"Bu bir kaza değil, göz göre göre gelen bir katliamdır"
Facianın boyutlarına dikkat çeken Gergerlioğlu, aralarında 3 çocuk ve 3 kadının da bulunduğu 7 vatandaşın hayatını kaybettiği olayın bir "ihmaller zinciri" sonucu yaşandığını belirtti. 2021 yılından bu yana hakkında yıkım kararı olan bir binada faaliyet yürütüldüğünü hatırlatan Gergerlioğlu, "Bu bir kaza değil, resmen cinayettir. İhmaller o kadar üst üste gelmişti ki bu facianın yaşanacağı belliymiş," dedi.
Kamu görevlileri neden yargılanmıyor?
Kamu görevlilerinin yargılanmamasına tepki gösteren Gergerlioğlu, sorumluluk zincirindeki isimleri tek tek sıralayarak istifaya davet etti. Denetimsizliklerin asıl sorumlusunun Çalışma Bakanı olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, istifa etmesi gerektiğini belirtildi. Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu döneminde usulsüz bir ruhsat verildiğini ve yıkım kararı olmasına rağmen binanın yıkılmadığını vurgulayan Gergerlioğlu, tüm sorumluların yargılanması gerektiğini söyledi. Kocaeli Valisi’ne vicdan muhasebesi yapma çağrısında bulunan Gergerlioğlu, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman’ın da bölge halkının sorunlarına duyarsız kaldığını ve olayların üstünü örtmeye çalıştığını vurguladı. SEDAŞ, SGK ve İşkur İl Müdürlükleri gibi kurumların olaydaki payının araştırılmadığını belirten Gergerlioğlu, açığa alınan personellerin görevlerine iade edilmesine tepki gösterdi.
"Davaya ilgi düşük olsun istiyorlar!"
24 Mart’ta başlayacak olan davanın Gebze veya İzmit yerine Kandıra Adliyesi’ne nakledilmesinin sebebinin davayı gözden uzaklaştırma çabası olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, "İnsanlar gelmesin, ilgi düşük olsun diye dosyayı Kandıra’ya atıyorlar. Ölen öldüğüyle kalsın istiyorlar ama biz buna hayır diyoruz," ifadelerini kullandı.
Ramazan Bayramı mağdurlar için hüzünlü!
Mağdur yakınlarının Ramazan Bayramı’nda hüzünlü olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, davanın takipçisi olacaklarını yineledi. Adalet Bakanı’na da seslenen Gergerlioğlu, davanın şeffaf bir şekilde yürütülmemesi durumunda bakanlığın da bu suçun ortağı olacağını vurguladı. Gergerlioğlu, 24 Mart’ta Kandıra’daki duruşma salonunda olacağını söyleyerek, gerçek failler yargılanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Siyaset, 23 Mart 2026 04:37
Yorumlar (0)
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
Cephanelik projesi Başkan Hürriyet’in takibinde
Büyükakın, özel bireylerin ilk iş gününde de yanlarındaydı
Manavların unutulmaya yüz tutmuş sözleri kayıt altına alınıyor
Altında şok düşüş!
Çayırova’da el emeği göz nuru eserler sergileniyor
