Memur ve emeklilere acil ek zam yapılmalı!
Ekonomi, 03 Mart 2026 08:21Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde 2026 yılının memur ve emekliler için en zor yıllardan biri olacağını belirterek emekli ve memurlara acil ek zam yapılması gerektiğini duyurdu.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, şubat ayı enflasyon verilerinden sonra açıklamada bulunarak emekli ve memurların alım gücünün gitgide eridiğine vurgu yaptı. Kahveci, acil ek zam yapılmaması halinde 2026 senesinin kamu çalışanları açısından ekonomik olarak son derece zor geçeceğini ifade etti.
Öner Kahveci, açıklamasında “TÜİK tarafından açıklanan 2026 yılı şubat ayı enflasyon verileri, ocak ayında ortaya çıkan olumsuz tabloyu teyit etmiş; milyonlarca memur ve emeklinin yaşadığı ekonomik daralmanın giderek derinleştiğini bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.
“MAAŞLAR DAHA CEBE GİRMEDEN ERİDİ”
İki aylık enflasyonun yüzde 7,9 seviyesine çıkarak daha senenin başında 2026 yılı için hedeflenen %16’lık enflasyonun yarısına ulaştığına vurgu yapan Kahveci, “Ocak ayında memur ve emeklilere 6 ay için yüzde 11 oranında maaş artışı yapılmış, ayrıca brüt 1000 TL seyyanen ödeme verilmiştir. Ancak ilk iki ayda oluşan yüzde 7,96’lık enflasyon, yapılan artışın önemli bir bölümünü daha baştan ortadan kaldırmıştır. Maaşlar daha cebe girmeden erimiş, verilen artış kısa sürede etkisini kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.
“ACİLEN EK ZAM YAPILMALIDIR”
Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen olarak; Memurlara acilen ek zam yapılmalıdır. Bu artış refah payı ile desteklenmelidir. Önümüzdeki aydan itibaren gerçekleşen enflasyon doğrudan memur ve emekli maaşlarına yansıtılmalıdır” sözlerini sarf etti. Kahveci, 2026 senesinin memur ve emekliler için ekonomik açıdan en zor ve en yıpratıcı yıllardan biri olacağını söyledi.
Ekonomi, 03 Mart 2026 08:21
Yorumlar (0)
AKP’liler Gebze'de sahada
Güvenle okula gönderemeyeceği bir Türkiye’ye kim çocuk getirir?
Kocaeli Valiliği’nden fırtına uyarısı
Derince’de 23 Nisan etkinlikleri iptal
Cami cemaatine çorba ve kek ikram edildi
Yayaları riske atan bu çalışma kısa sürede bitirilsin çağrısı
Derince’de CHP’den AKP’li başkana yanıt: Hayret ve ibretle takip ediyoruz
Körfez Belediyesi’nden Türkiye’ye örnek projeler
Gebzeli iş insanı Cengiz Yakar, o partinin İl başkanı oldu
CHP Derince’den okul katliamına büyük tepki
Hazineden yandaşlara aktarılan milyarlardan söz etti
Altında yükseliş beklentisi
O noktada trafiği rahatlatacak adım bekleniyor
Biz haram yemiyoruz
Gebze Ülkü Ocakları’ndan okul saldırısında ölenler için taziye ve dua
Görünmez tehlike! Yaya çizgileri silindi
İzmit’te muhtarlara ziyaret: Fatma başkanın selamını ilettiler
Kocaeli Valisi her konuda sınıfta kaldı!
Kocaelispor’un 60 yıllık köklü tarihi tiyatro sahnesine taşınıyor
Esnaf sayısı azaldı
Derince’ye iki eser daha
Durmak yok, CHP başkanlara operasyona devam!
Veliler dahil hiç kimse okul ve bahçesine alınmayacak
Gölcük’te Kadın El Emeği Satış Mağazası’nın yapımı için kollar sıvandı
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nden okul saldırılarına tepki
Körfez Ticaret Odası, işletmeleri küresel pazarlara hazırlıyor
Doğal güzellikleri ile Ormanya sizi kendine çekiyor!
Başkan Söğüt: Güçlü bir körfez inşa edeceğiz
Büyükakın: Ruhumuz derinden sarsıldı
Darıca’da İYİ Partililer AK Parti’ye katıldı
OYAK Çimento, güneş enerjisi santralini devreye aldı
SP’li başkandan iktidara: Nesil yetiştirme politikanız iflas etmiştir!
Kocaeli’de Açık Kapı’ya binlerce kişi başvurdu
Başiskele’de o yaya üst geçidi ne zaman hizmete açılacak?
Memur-Sen Başkanı servetinin kaynağını açıklasın!
Gölcük Belediyesi’nden Psikolojik Danışmanlık ve Aile Danışmanlığı Hizmeti
Bakan Tekin'e tepkiler çığ gibi büyüyor
Sokakta yaşam mücadelesi veren Kral isimli kedi hayata döndürüldü
Kocaeli’deki orman alanlarına dip çamuru ve hafriyat dökülüyor!
