Ayyüce Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye: Öcalan hain bir terörist başıdır
Siyaset, 24 Şubat 2026 07:26MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır." açıklamasına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş tepki gösterdi. Türkeş, “Öcalan'ın statüsü bellidir; kendisi 55 bin kişinin katili, hain bir terörist başıdır.” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında PKK’nın 27 Şubat 2025 tarihli çağrısına ve İmralı’nın statüsüne ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde:
"Terörsüz Türkiye hedefinin icrasında 27 Şubat 2025 tarihli açıklamasıyla PKK’nın kurucu önderinin büyük bir dahli ve payı vardır. Bu çağrı aynı şekilde KCK’yı da bağlamaktadır. Örgütün üst yapılanmasının feshi ise derhal sağlanmalıdır. Madem 27 Şubat çağrısı barışçıl arayışları destekleyen ve teşvik eden demokratik bir eşiktir; o halde bundan sonrasında planlanan atılımların, yapılacak düzenlemelerin gerçekleşmesi için PKK’nın kurucu önderliğinin statü sorunu nasıl ele alınacaktır? Eğer böylesi bir sorun varsa, ki bize göre vardır, bunun çözümü nasıl olacaktır? Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır? Samimiyetle bu tartışmanın yapılarak makul, akla ve vicdana müzahir sonucuna kısa sürede ulaşılmalıdır"
İyi Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Teşkilatlanmanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Bahçeli'nin açıklamalarına, sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi.
Ayyüce Türkeş Taş şunları kaydetti:
"Öcalanın statüsü gayet net ve bellidir. Kendisi 55 bin kişinin katili, hain bir teröristbaşıdır. Çözüm, girdiği inde ecelini beklemektir. Hatırlatayım kendisi idama mahkum edildi ve sizin elinizle idamdan kurtuldu, İmralı da yaşıyor. Bu iyilik de ona yeter. Son söz, 'Türkiye’ye hizmet eden İmralı' diye bir cümle olamaz. İki ayrı devletten mi bahsediyorsunuz? Ne anlamsız tanımlama. O adada mahkum olan teröristbaşının da kime ve neye hizmet ettiği ortadır. Hizmet etmediği tek ülke Türkiye, tek Millet de Türk Milleti’dir."
Siyaset, 24 Şubat 2026 07:26
Yorumlar (0)
Emekliye bir dokun bin ah işit
Obezite sadece fazla yemek yemekten kaynaklanmaz
Körfezli özel çocuklardan keyifli ve eğitici ziyaretler
Kocaeli’nin ulaşım vizyonu Berlin’de vitrine çıktı
Ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülecek
İSU’dan baraj çevrelerine yakın koruma çiti
İzmit Belediyesinden öğrencilere pizza
Kocaeli’yi Kitap Fuarı heyecanı sardı
Mansur Yavaş istifa ettiğini açıkladı
Kartepe Kent Meydanı’nda tehlike geliyorum diyor!
Motorine indirim geliyor
Yeni nesil ATM'lerde kart yok!
Körfez Gençlerbirliği potoda lige galibiyetle başladı
Gölcük’te alışveriş festivali kapılarını açıyor
O ilçede okul kantinlerine sıkı denetim
Bu belirsizlik ve mağduriyet bitsin artık!
Annesi vahşice öldürülen kızı linç ettiler!
Derince’deki 120 yataklı sağlık tesisinde çalışmalar hız kesmiyor
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Fırtınaya dikkat!
Altın yatırımcılarını neler bekliyor?
Yeni vergi mi geliyor?
Kocaeli İtfaiyesi, Fransız meslektaşlarına ders verdi
Ulaşlı sahili her yağmurda göle dönüyor!
İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde 21 öğrenci ücretsiz eğitim hakkı kazandı
Körfez Ticaret Odası’nda teşvik, destek ve dönüşüm imkanları ele alındı
Başkan Hürriyet’in 2016’daki uyarıları yeniden gündemde
Darıca’da MHP’lilerden kulüp Başkanı Poyraz’a geçmiş olsun ziyareti
Körfez Gençlerbirliği Basketbol A Takımı kadrosunu güçlendirdi
SEDAŞ’tan başarılı çalışanlara ödül
İzmit Belediyesi’nden okullarda öğrencileri beslemeye devam
Kartepelilere seçimde verilen söz unutuldu!
Vali Aktaş, KOTO Başkanı Bulut’u ağırladı
Tüketici kötümser
Başkan Bıyık’tan GTO seçimi öncesi adaylara ziyaret
Çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum
Derince’nin Afet Mutfağı’nda sona gelindi
Hyundai Motor Türkiye ile Kocaeli Üniversitesi el ele verdi!
Katlı otopark belediye binasına dönüştürüldü
İHH Dilovası’nda çocukları sevindirdi!
