Altının zirve yapacağı tarih açıklandı!
Ekonomi, 23 Şubat 2026 13:03Altın yatırımcıları piyasaları takip etmeye devam ediyor. Bankacılık devi UBS, altın için yeni bir rapor yayımladı. Altın hedefini revize eden dev banka, ons altının 6.200 dolar seviyesine ulaşabileceği tarihi açıkladı.
İsviçreli bankacılık devi UBS, altın fiyatları için yayınladığı yeni raporla dikkat çekti. Banka analistleri, ons altının 4.400 dolara kadar düşeceği fiyat hareketinin sağlıklı bir düzeltme olduğunu belirtti. Banka, 2026 yılı ortasına kadar altının 6.200 dolar ile zirve yapacağı tahmininde bulundu.
Bankacılık devi UBS, altında geçtiğimiz ay yaşanan sert düşüşlerin geçici olduğunu ve altının yükseliş trendinin değişmediğini dile getiren önemli bir rapor paylaştı. Ons altın fiyatının ocak sonundaki 5.594 dolar seviyesinden 4.400 dolaraa kadar gerilemesi piyasalarda panik havası estirirken, UBS bu durumu "yeniden ayarlama" olarak yorumladı.
Banka, altında 2026 yılı için fiyat hedeflerini yukarı yönlü revize etti. UBS, yıl ortasında altının 6 bin 200 dolara kadar yükseleceği tahmininde bulundu. Bankanın 2026 yıl sonu altın tahmini 5.900 dolar.
UBS'ye göre altın rallisini tetikleyecek 3 temel faktör var.
Bunlardan birincisi Merkez Bankası'nın altın alımları. 2025'teki 863 metrik tonluk altın alımının ardından, 2026'da altın alımların 950 tona çıkması öngörülüyor.
İkincisi ETF girişleri. Yatırımcılarının altına dayalı fonlara (ETF) ilgisinin artmasıyla 825 tonluk bir giriş öngörülüyor.
Üçüncüsü Fed faktörü... ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) 2026 yılı içinde iki faiz indirimi daha beklenmesi, altını diğer yatırım araçlarının önüne çıkarıyor.
Bankacılık devi UBS'nin ons altının zirve yapacağı tarihi duyurması piyasaları da hareketlendirdi.
Ekonomi, 23 Şubat 2026 13:03
Yorumlar (0)
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni üzen ölüm
Kılıçdaroğlu, kurultayı ne zaman toplayacak?
Kandıra’da köy yollarına el atıldı
Gölcük’te bayramlaşma heyecanı
AKP Gebze İlçe Başkanı Kaya’dan bayram mesajı: Hizmet yolunda durmadan çalışacağız
Büyükakın’dan yürek ısıtan ziyaretler
İş bulamayan gençler borçlu çıkmamak için bunu yapın!
Sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi: Yeni kesilen et hemen tüketilmemeli
Kamil Şirin: Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum
Özgür Özel yeni parti mi kuracak?
Kritik kurban eti uyarısı! Kanser riski taşıyabilir
Telefonlara dev zam yolda!
Derince’de de bayram geldi, yüzler güldü!
Dilovası’nda birlik mesajı
KOTO’daki bayramlaşma iş insanlarını buluşturdu
YSK dışında bir mahkemenin karar vermesi görülmüş şey değil
Özel'den Genel Başkanı üyeler seçsin çağrısı
Darıca trafiğine akıllı dokunuş
Başkan Ömeroğlu’ndan bayramı mesajı
Çayırovalılar bayramlaşma töreninde bir araya geldi
Yeniden Refah’ta Çayırova’ya başkan atandı
İYİ Parti, bu bayramda CHP ile bayramlaşmayacak
CHP'de 2023 Parti Meclisi göreve geri döndü
Kaldırım çalışması bitti, pisliği kaldı
Başkan Söğüt: Bayramımız mübarek olsun
Akaryakıta indirim geliyor!
Kocaeli’de seraları zarar gören üreticilere destek
Araç muayene ücretleri, bütçeleri zorlayan seviyelere ulaştı
Sakatatları çöpe atmayın
Erdoğan'dan affını istedi, siyasete nokta koydu
Sarıdoğan’dan, Büyükakın’a tepki: Şehri de nesli de mahveden sizin politikalarınız!
CHP'ye yapılan operasyon Türkiye'yi yönetenlerin çaresizliğini gösteriyor
Başkan Sezer’den Kurban Bayramı mesajı
Kule deresi yine kirli akıyor
