Bahar Taş’ın ölümü neden aydınlatılmıyor?
Gündem, 22 Şubat 2026 02:53Gebze Kadın Platformu, Muğla’nın Milas ilçesinde teknede ölü bulunan Bahar Taş’ın ölümüne ilişkin soruşturmadaki eksikliklere dikkat çekti.
Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı ülkede, Gebze'de Bahar Taş için yapılan basın açıklaması, AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırından açılan yüksek sesli müzik ile bastırılmak istendi.
Gebze Kent Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının başladığı esnada Ramazan ayı nedeniyle meydana kurulan iftar çadırından müzik açıldı. Basın açıklaması yüksek sesli müzik ile bastırılmak istense de, 2026 yılını “Aile Yılı” ilan edenlere Muğla'nın Milas ilçesinde bir teknede ölü bulunan Bahar Taş'ın akıbeti soruldu.
“Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Bahar için adalet istiyoruz”, “Koruma aklama katilleri yargıla” sloganlarının atıldığı basın açıklamasına DEM Parti, Emek Partisi, SOL Parti ile birlikte Eğitim Sen, Gebze Asgari Ücretli Çalışanlar ve İşçiler Derneği'nden yönetici ve üyeler katıldı. Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Kadın Sekreteri Alev Çalımbay tarafından okunan açıklamada, "Bugün burada, ne yazık ki yeniden bir kadının hayattan koparılmasının arkasındaki soru işaretlerini duyurmak, katledilen tüm kadınların sesi olabilmek için toplandık" denildi.
"SORUŞTURMANIN AKIBETİNDEN ENDİŞELİYİZ"
"Bahar Taş 8 Şubat Pazar günü Muğla'nın Milas ilçesinde bir teknede şüpheli şekilde ölü bulundu" diyen Çalımbay, "Soruşturma süreci eksiklerle başladı. Olayın meydana geldiği yer ve koşulların şüpheli bir ölüm vakasında olması gerektiği şekilde ele alınmadı. Delillerin hızla ve bütünlüklü bir biçimde toplanması gerekirken, ailenin ve iş arkadaşlarının ifadeleri alınması gerekirken, bu süreç geciktirildiği için bazı maddi bulguların kaybolma ya da değiştirilme riski ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişilerin ifadelerinde açık çelişkiler bulunmasına rağmen şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüpheli ölüm dosyasındaki çelişkili beyanlara ve soruşturmadaki eksikliklere rağmen kişilerin serbest bırakılmasının soruşturmanın akıbetini etkileyeceğinden endişeliyiz" ifadelerini kullandı.
"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
Bahar Taş'ın ölümünde gerçeklerin açığa çıkması için takipçi olacaklarını belirten Çalımbay, bazı basın organlarında çıkan haberleri de eleştirdi: "Bu süreçte resmi bir belge yokken, henüz temel deliller toplanmamışken, hiçbir resmi bilgi aileye ve avukatlara ulaşmamışken, bazı yerel medya organlarının ve sosyal medya hesaplarının Bahar Taş için yaptığı haberler, 'kalp krizi ile öldü', 'karbonmonoksit zehirlenmesi' gibi hiçbir kaynağı olmayan asılsız iddialar şeklindedir. Bahar Taş'ın ölümü, Adli Tıp Kurumu ya da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılmış bir resmi tebligat, rapor bildirimi veya kesin tıbbi değerlendirme olmamasına rağmen, şüphelilerin beyanları sorgulanmadan manşetlere taşınmıştır. Bu yayıncılık anlayışı kamuoyunu bilgilendirmekten çok algı yaratmayı hedeflemiştir. Bahar Taş'ın ölümünün sıradanlaştırılmasına izin vermeyeceğiz, gerçek neyse açığa çıkması için her eksiğin, her ihmalin ve her çelişkinin takipçisi olacağız."
.gif)
"TÜM BU CİNAYETLER ÖNLENEBİLİRDİ"
"Hukuksuzluğun ve cezasızlığın erkek faillerin lehine işlediği bu iktidar döneminde kadın cinayetlerine artık her gün birden fazlası ekleniyor" diyen Çalımbay, "Kahramanmaraş Pazarcık'ta Alev Koç, 11 Şubat'ta, ayrılık kararı erkek tarafından boğularak öldürüldü. Daha geçtiğimiz gün Türkiye'nin en kalabalık şehrinde en merkezi semtinde bir kadının bedeni parçalı halde çöp konteynırında bulundu. Geride bıraktığımız bir haftada, bir günde 6 kadın katledildi. İstanbul Arnavutköy'de Filiz Şağbangül, boşanma aşamasında olduğu erkek Gıyasettin Şağbangül tarafından üç çocuğunun gözü önünde defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Filiz sığınma evinde kalıyordu; çocukları için eve döndüğü sırada öldürüldü. Gebze'de öğretmen Aylin Polat Dağ, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan erkek Erdal Dağ tarafından, istasyonda herkesin gözü önünde ateşli silahla öldürüldü. Van'da 33 yaşındaki Gönül Alkan, hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Kemalettin Alkan tarafından gece saatlerinde öldürüldü. Osmaniye'de İlknur Kor, boşandığı erkek Semih Onar tarafından ateşli silahla öldürüldü. Aksaray'da Kübra Kılıç ve kuzeni Zeynep Ayaz, Kübra Kılıç'ın boşandığı erkek Tolga Kuş tarafından silahla öldürüldü. Bu kadınların üçü boşanmak istedikleri için, ikisi ise boşandığı için öldürüldü. Öldürülen kadınların yaşamak için verdiği mücadele görmezden gelindi. Tüm bu cinayetler önlenebilirdi. Bu kadınlar yaşamları hakkında karar almak istedikleri ve uygulanması gereken kararlar uygulanmadığı için öldürüldü" dedi.
"GERÇEKLERİN AÇIĞA ÇIKARILMASI İÇİN..."
Faillerin ceza almadığı gibi, katledilen kadınların aileleri veya davaya sahip çıkan kadınların, kadın örgütlerinin tehdit edildiğini belirten Çalımbay, "İktidar 2026 yılını aile yılı ilan ede dursun, kadınlar için 2026 yılı yoksulluğun, şiddetin ve kadın katliamlarının arttığı yıl oldu. Sadece Ocak ayında 16 kadın katledildi. 39 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Rojin Kabaiş'in ölümü, deliller ortadayken, vücudunda iki erkeğin DNA'sı bulunmuşken dahi hala aydınlatılmadığı gibi, gündemden düşürülmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.
"Buradan bir kez daha Bahar ve şüpheli şekilde hayattan koparılan tüm kadınlar hakkındaki gerçeklerin açığa çıkarılması için mücadele edeceğimizi dile getiriyoruz" diyen Çalımbay, "Artık tek bir kadını, tek bir çocuğu, tek bir masumu kaybetmeye tahammülümüz yok. Sadece Bahar'ın ölümü değil, şüpheli her kadın ölümünün ardındaki gerçekler ortaya çıkana kadar Bahar Taş'a ne oldu sorusunu hep birlikte en yüksek sesle sormaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Gündem, 22 Şubat 2026 02:53
Yorumlar (0)
O hain bu Meclise giremez
Aktaş ve Büyükakın çifti, Huzurevi sakinleriyle iftar yaptı
Tanju Özcan'dan DEM'lilere kapak olacak sözler!
İlaç yok, mezun ve işsiz çok
Derince’de başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmene tepki
KO-MEK sepeti üreticileri Gebze’deki bu festivalde buluştu
Biz bu iktidar döneminde gördüğümüz kadar dönek görmedik
Başkan Hürriyet, şehit aileleri ve gazileri iftarda ağırladı
MHP Dilovası eski ilçe başkanı Sait Ayaz ebediyete uğurlandı
Uyku düzenini korumak için sahura kalkın!
Öğrenciler atıkları sanata dönüştürdü
50 günde 1.5 milyon kişi icralık oldu
Derince Lisesi tartışmaları Zübük filmindeki sahneleri andırır bir hal aldı
İzmit’te gazi Telli son yolculuğuna törenle uğurlandı
Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun oyuncuları İstanbul’da göz doldurdu
AKP seçmeninin yüzde 90'nı Bilal Erdoğan'a oy vermem dedi!
Kocaeli’de bu sergi büyük ilgi görüyor
Başkan Hürriyet zirveye abone oldu
KOTO’da ihracata yeni başlayacak KOBİ’lere kapsamlı bir yol haritası sunuldu
Kocaeli’de Hürriyetçi Sağlık-Sen bu binada faaliyet gösterecek
Nasıl olsa Reis kazanır dönemi bitti!
Derince Kaşkaldere bağlantı yolu trafiğe açıldı
Kocaeli Kongre Merkezi’nde dev iftar
Kartepe’deki bu noktada kaza geliyorum diyor!
81 ilden 900’e yakın sporcu Kocaeli’deki bu organizasyona katılacak
Vali Aktaş’tan Türk Kızılay Başiskele Butik Mağazası’na ziyaret
Kocaeli için fırtına uyarısı
Gebze Kent Meydanı Ramazan sokağına dönüştürüldü
Abdullah Gül ile işimiz olmaz
Derince Lisesi bu kentin hafızasıdır, kimse bu meseleyi küçümseyemez
Trafikte ağır cezalar
Ramazan tatlısı fiyatları rekor kırdı!
Savaş altındaki ülkelerde bile et Türkiye kadar pahalı değil
Vatandaşlardan 1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı’na tam not
Vali İlhami Aktaş, Gölcük’te iftar programına katıldı
Vatandaşa muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı diye soruldu
Akademi Lise öğrencilerinden örnek davranış
Özgür Özel'den İzmit'te iktidara sert sözler
İftar yemeği ile dolandırıcılık
