Tanju Özcan'dan DEM'lilere kapak olacak sözler!
Siyaset, 22 Şubat 2026 09:47DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın vatandaşlık tanımı hedef alıp, dil konusunda yaptığı açıklamalarla siyasette tartışma yarattı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya paylaşımında Türkiye’nin tek resmi dilinin Türkçe olduğunu vurgulayarak Bakırhan’a sert tepki gösterdi.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun hazırladığı ortak rapor taslağı, oy birliği ile kabul edilmişti. Rapora DEM Parti şerh koyarak kabul oyu vermişti.
Bugün Bakırhan, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ile birlikte Bitlis’te düzenlenen halk buluşmasına katılmış, yurttaşlık tanımını hedef almıştı.
Bakırhan, "Artık Kürdün diline, kimliğine bir hukuk gerekiyor. Dilinin, kimliğinin yasal, anayasal olarak tanınması gerekiyor. 21. yüzyılda hala 'Herkes Türk'tür' diye tanımlanan bir vatandaşlık tanımı var. Dünyanın hiçbir yerinde vatandaşlık tanımı bir etnik kimlikle tanımlanmıyor. Ama bizim ülkemizde ısrarla ve zorla, işte Türk, herkes bilmem ne bağı ile bağlı olan herkes Türktür diyor. Biz buna itiraz ediyoruz" diye konuşmuştu.
Özcan'dan yanıt gecikmedi
Bakırhan'ın sözlerine CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yanıt gecikmedi. Özcan, Türkiye Cumhuriyet'inin resmi dilinin Türkçe olduğunu vurgulayarak, Bakırhan'ın taleplerini ancak azınlık statüsünü kabul ederlerse teklifte bulunabileceğini aktardı.
Özcan sosyal medya paylaşımında:
"Türkçe, üniter Türkiye Cumhuriyeti’nin tek resmi dilidir! Etnik kimliği ne olursa olsun, kamu hizmeti veren ve alan her Türk vatandaşı Türkçe dışında bir dil kullanamaz! Bunu dile getiren,eşit vatandaşlık değil sadece azınlık statüsünü kabul ederek teklifte bulunabilir" ifadelerini kullandı.
Siyaset, 22 Şubat 2026 09:47
Yorumlar (0)
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
O belediye kendi betonunu da üretecek
Gölcük’teki Mavi Vatan’a 245 bin kişi böyle ulaştırıldı
Gölette nefes kesen gösteri!
Meydanlarda bölücü tahrik
Hayali rüşvet üzerinden mahkûmiyet kararı çıkarıldı!
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
