Vatandaşa muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı diye soruldu
Siyaset, 21 Şubat 2026 17:25Saros Araştırma’nın 15–22 Ocak 2026 tarihleri arasında 7 bin 912 kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre muhalefetin cumhurbaşkanı aday tercihinde öne çıkan isimler belli oldu. Mansur Yavaş güçlü bir farkla ilk sırada yer alırken diğer adayların oy oranları da paylaşıldı.
Saros Araştırma’nın Ocak ayı içinde gerçekleştirdiği son kamuoyu yoklaması, muhalefetin potansiyel cumhurbaşkanı adayları arasında önemli bir tablo ortaya koydu. 15–22 Ocak 2026 tarihleri arasında 7 bin 912 seçmenin görüşüyle yapılan ankette çarpıcı sonuçlar dikkat çekti.
Araştırma sonuçlarına göre, muhalefet tabanında en yüksek desteği alan isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Yavaş, katılımcıların yüzde 48,1’inin desteğini alarak diğer adaylara fark attı. Bu oran, muhalefet cephesinde net bir lider algısının varlığına işaret ederken, seçmenlerin büyük bir kısmının Yavaş üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor.
Listenin ikinci sırasında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bulunuyor. İmamoğlu, ankette yüzde 15,4 oy oranına ulaştı. İmamoğlu’nun özellikle büyük şehirlerdeki popülaritesi bilinse de genel tabandaki desteğinin Yavaş’ın oldukça gerisinde kaldığı gözlemlendi.
Üçüncü sırada ise Selahattin Demirtaş yer alıyor. Yüzde 11,6 ile Demirtaş, bazı demografik gruplar ve genç seçmenler arasında güçlü bir taban oluşturmaya devam ediyor.
Diğer adayların destek oranları da anket verilerine yansıdı. CHP lideri Özgür Özel yüzde 8,7, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yüzde 6,2 oranında destek gördü. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 5,3 ile listenin orta sıralarında yer aldı.
Liberal politikalarıyla bilinen Ali Babacan yüzde 1,6, İYİ Parti Genel Başkanı Ümit Özdağ yüzde 1,3, bağımsız siyasetçi Mahmut Arıkan yüzde 0,4, AK Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise yüzde 0,3 oranında oy aldı.
Anket sonuçları, muhalefet tabanında güçlü bir lider arayışının sürdüğünü ortaya koydu. Mansur Yavaş’ın öne çıkışı, partiler arası denge ve seçmen tercihlerinin nasıl şekilleneceği konusunda önemli bir gösterge olarak yorumlanıyor. Ayrıca, oy dağılımındaki farklılıklar muhalefet içi dinamiklerin çeşitliliğini ve seçmen beklentilerinin karmaşıklığını da gözler önüne seriyor.
.png)
Siyaset, 21 Şubat 2026 17:25
Yorumlar (0)
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
76 yaşındaki İlyas Karabulut, Mola Park’ta kendini evinde hissediyor
Vali Aktaş’tan Hyundai fabrikasına ziyaret
Fabrikalar birer birer satışa çıkarılıyor
KSO‘da yeni dönem başladı
Kandıra’da Kadın El Emeği Mağazası açılıyor
