Uyuşturucu kullanımı Türkiye'de artıyor
Gündem, 20 Şubat 2026 03:03SUSAM Bülten’nin Ticaret Bakanlığı verilerinden yararlanarak hazırladığı rapora göre Türkiye’de uyuşturucu yakalamalarında sentetik maddeler hızla öne çıkıyor. 2017 yılına kıyasla metamfetamin yakalamaları 550 kat artarken, esrar yakalamaları yaklaşık 6 kat yükseldi.
SUSAM Bülten tarafından Ticaret Bakanlığı’nın ticari eşya ve uyuşturucu yakalamalarına ilişkin istatistiklerine dayanarak hazırlanan rapor, Türkiye’de uyuşturucu piyasasının yapısında önemli bir değişime işaret etti.
Raporda yer alan verilere göre son yıllarda özellikle sentetik uyuşturucu türlerinde dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Kilogram bazında açıklanan yakalama miktarları incelendiğinde, 2017 yılına kıyasla metamfetamin yakalamalarının 550 kat arttığı görüldü. Aynı dönemde esrar yakalamalarının da yaklaşık 6 kat yükseldiği belirtildi.
SENTETİK UYUŞTURUCU YÜKSELİŞTE
Rapora göre özellikle 2022 yılından itibaren metamfetamin yakalamalarında belirgin bir sıçrama yaşandı. Bu durum, sentetik uyuşturucuların üretim ve dağıtım ağlarında genişleme olduğuna işaret eden önemli bir veri olarak değerlendirmek mümkün.Metamfetamin Türkiye’yi kuşatıyor - Resim : 1Eroin ve kokain gibi geleneksel uyuşturucu türlerinde artış sınırlı kalırken, metamfetaminin hızlı yükselişi ise dikkat çekti.
TÜRKİYE UYUŞTURUCUDA HEM TRANSİT HEM HEDEF ÜLKE
Raporda, yakalama verilerinin yalnızca operasyon yoğunluğunu değil aynı zamanda uyuşturucu piyasasının büyüklüğüne dair önemli göstergeler sunduğu ifade edildi.
Metamfetamin Türkiye’yi kuşatıyor - Resim : 2Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle uluslararası uyuşturucu rotaları üzerinde kritik bir geçiş noktası olmayı sürdürdüğü, sentetik uyuşturucu yakalamalarındaki artışın ise iç pazardaki genişlemeye de işaret edebileceği değerlendirildi.
METAMFETAMİN ALARMI: TÜRKİYE’DE YAKALAMALAR REKOR KIRDI
Son verilere göre yalnızca bir ayda yakalanan uyuşturucunun toplam değerinin yaklaşık 5 milyar TL seviyesine ulaştığı aktarıldı.
Raporda, sentetik uyuşturucuya yönelik operasyonların son dönemde belirgin şekilde arttığına da dikkat çekildi.
Gündem, 20 Şubat 2026 03:03
Yorumlar (0)
Başiskele’den kalkıp sıcak savaşın yaşandığı Lübnan’a gittiler
Baş'tan Özel'e : Demokrasi dilenme, masadan kalk
Derince’de 23 Nisan Futbol Turnuvası heyecanı
Kocaeli’de gece seferlerine ilgi her geçen gün artıyor
Çayırova’nın uzun adamları Finalspor’u da yenerek liderliğini sürdürdü
Dilovası’nda MHP’liler şehitler için ellerini semaya kaldırdı
Gölcüklü öğrencilere uygulamalı sıfır atık eğitimi
Dilovası faciası mağdurları Saadet Partisi lideri Arıkan’la görüştü
AKP 2002'de ara seçim istemiş! Kocaeli detayı
İzmit Belediyesi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
KOTO ile Yapı Kredi, KOBİ’lere özel iş birliği protokolü imzalandı
Büyükakın, Batı Trakya’da yaşayan Türk öğrencilere verdiği sözü tuttu
Zamları gizlemeye çalışıyorlar
Başkan Söğüt’ten Mimar Sinan Mahallesi sakinlerine: Zor ama doğru kararı aldık
Kent Meydanı’nda Roman coşkusu!
Gebze Ticaret Odası üyelerine bir eğitim daha
Kocaeli’de CHP ara seçime girmemeli, Saadet desteklenmeli!
Sükut ikrardan gelir! 1.5 milyon maaş skandalı
Stadyum tramvay yolu tehlikelerle dolu
Kartepe Belediyesi bildiğiniz gibi!
Kapanan şirket sayısı her geçen gün artıyor
AK Parti Gebze’de 175 yeni üye
KOSGEB destek talepleri değerlendirildi: GTO Başkanı Aslantaş da jüride
İktidarın seçim planı
Akaryakıt fiyatları 15 lira birden düşecek mi?
Büyükakın, AKP’nin yeni Kandıra yönetimini makamında ağırladı
Körfez Meclisi toplandı: Komisyon seçimleri tamam
Bu sokakta yayalar nasıl yürüyecek?
Derince meyve ağaçlarıyla yeşillenecek
Vatandaşın cebinden çıkan para şirketlere aktarılıyor
Bu en basit deyimle siyaseten bir hadsizliktir
Vali Aktaş’tan İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme
Halk oyunları ekibi Darıca’ya büyük gurur yaşattı
Orman Kütüphanesi’nde benzersiz deneyim
Ne biçim Cumhurbaşkanısın sen
KOÜ Hastanesi’ne Aracı ailesinden büyük destek
SEDAŞ’ın yetenek programı proje sunumları ve sertifika töreni ile sona erdi
Polislerin yaşadığı mağduriyetler araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Doğalgaz fiyatlarında sert düşüş
