Kartepe Kent Meydanı Cami ilk teravih namazında dolup taştı
Gündem, 19 Şubat 2026 21:03Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Kartepe Kent Meydanı Camii, ibadete açıldı. Başkan Büyükakın ve binlerce Kartepeli, aynı safta ilk teravih namazını kılmanın ve Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
ÜÇ BİN KİŞİLİK CAMİDE YER KALMADI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethanelere katkı sunmasının yanı sıra inşaat çalışmalarına da destek veriyor. Büyükşehir’in desteği ile inşa edilen ve Kartepe’nin en büyük camisi olan Kent Meydanı Camii, Ramazan ayına hazır hale getirildi. Ve ilk teravih namazı ile ibadete açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, MHP İl Başkanı Kamil Akın, BBP İl Başkanı Metehan Küpçü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve binlerce Kartepeli, aynı safta ilk teravih namazını kılarken, Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Büyükakın, namaz çıkışı cemaatle sohbet etti. Kartepeliler, ilçeye güzel bir cami kazandırdığı için Büyükakın'a teşekkür etti.
MODERN MİMARİYE SAHİP BİR CAMİ
Kartepe Kent Meydanı Camii, 30 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edildi. Toplam 5 bin 250 metrekarelik inşaat alanına sahip yapı, çağdaş mimari çizgileriyle öne çıkıyor. Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği cami, çok amaçlı bir proje olarak tasarlandı. 2 bin 265 metrekarelik ibadet alanına sahip caminin bodrum katı 1.814 metrekare büyüklüğünde planlandı. Bu bölümde çok amaçlı salon, kütüphane, 6 derslik ve 2 öğretmen odası yer alıyor. Ayrıca kız ve erkek çocuklar için ayrı şadırvan ve tuvalet alanları da projeye dahil edildi. Zemin katta ana ibadet alanı ile son cemaat bölümü yer alıyor. 967 metrekarelik mahfil katında ise ek ibadet alanı bulunuyor.
Gündem, 19 Şubat 2026 21:03
Yorumlar (0)
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
Yapay zeka hangi meslekleri öldürdü?
Vali Aktaş, KOTO yönetimini ağırladı
93 kişilik sözleşmeli işe binlerce kişi başvuru yaptı
Yine üç okulda öğrenciler doyuruldu
Performans ödülleri için Kocaeli Sanayi Odası’na başvuru süresi uzatıldı
Cadde 25 milyonluk bir yatırımla yenilendi
Taciz iddiası Karamürsel’i karıştırdı
Sıfır atıkta Kocaeli’den Türkiye’ye örnek 3 proje
Dilovası’nda aşkın yaşı yok dedirten nikah töreni
Halk TV’ye neden kayyum atandı?
Erdoğan'ı övdü, 16 milyarlık ihale verildi!
Motokuryelere trafiğe çıkma yasağı!
Tren garı üstgeçidi ne zaman hizmete girecek?
Gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat!
Hereke Halısı’nın dokuma sanatı Körfez’de yaşatılıyor
Gölcük’te iki uzmandan afet uyarısı
KOTO üyeleri için yeni bir indirim protokolü daha
TBB’ye aday gösterilen Büyükakın’dan yeni açıklama
Estedore Beauty Palace Darıca’dan kadınlara cilt bakım hediyesi
Bir büyük şirket daha iflas etti
Kocaeli vekilinden SPK yetkilileri hakkında suç duyurusu: İktidar her şeyi örtbas ediyor
Parti içinde birbirinizi yiyorsunuz, sonra gelip bize ahkâm kesiyorsunuz
76 yaşındaki İlyas Karabulut, Mola Park’ta kendini evinde hissediyor
Vali Aktaş’tan Hyundai fabrikasına ziyaret
Fabrikalar birer birer satışa çıkarılıyor
KSO‘da yeni dönem başladı
