Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
Gündem, 18 Şubat 2026 04:32Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmamız nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükakın, Ramazan ayının özümüze dönmemizi sağladığını vurguladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladığı mesajında, "Ramazan, özümüze dönmemizi sağlayan ilahi bir çağrıdır. Rabbim bizleri doğrudan, helalden ve adaletten ayırmasın” dedi.
Ramazan ayının gelişiyle birlikte kalplerde uzun süredir beklenen bir misafirin kapıyı çaldığını belirten Başkan Büyükakın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan, kalbin kirini alıp yerine hikmet koyan bir feyiz kapısıdır. İnsan bu ayda, gönlünün derinliklerinde dolaşan hakikat sesine kulak verir. İnsan, paylaştıkça bereketlenmenin anlamını bu ayda yeniden öğrenir. Ramazan, insanı hem kendisiyle hem de toplumla daha merhametli bir bağ kurmaya davet eder.
Bizler de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu mübarek ayın ruhunu şehrimizin sokaklarına, meydanlarına ve gönüllerine taşımaya gayret ediyoruz. İzmit ve Gebze Kent Meydanlarında kurduğumuz Ramazan çadırlarında her akşam binlerce kardeşimizin aynı dua halkasında buluşması, gönül coğrafyalarımızdan Balkanlardaki iftar etkinliklerimiz, Cumhuriyet Bulvarı, Seka Park girişi ve Gebze Eskiçarşı gibi noktalara da ışıklandırmalarla şehrin gecelerine Ramazan’ın sükunetini işlemesi, manevi atmosferi görünür kılan adımlarımızdır.
Diliyorum ki bu mübarek ay; bizleri toprak gibi olgun, su gibi temiz, dua gibi samimi kılsın. Helali gözeten, hakkı koruyan, merhameti çoğaltan bir hayat şuurunu kalplerimize yerleştirsin. Özümüzü unutmadan yürüyebileceğimiz doğru bir istikamet kılsın. Rabbimiz bizleri Ramazan’ın bereketinden ve affından hakkıyla istifade eden kullarından eylesin.”
Gündem, 18 Şubat 2026 04:32
Yorumlar (0)
ÇAYKUR fiyatları güncelledi
Sepetçi TOKİ konutları arasındaki ulaşım sorununa çözüm!
AKP'nin 25'inci yıl kutlamasında bu mu olacak?
Erdoğan, Yavaş'ın gerisinde kalıyor
Dilovası’nda DEM Parti yöneticileri Enver Yıldırım’ın kapısını çaldı
Bakan Şimşek'e işsizlik tepkisi
Körfezli iş insanı Ceyhan hayata gözlerini yumdu
İşte en az yakan araçlar listesi!
Teğmenlerin komutanı emekli edildi
Altın alımı son 3 yılın en yüksek seviyesinde
5 yaşındaki Hazar Ali, aldığı eğitimle ilk kez anne dedi
Vali Aktaş Tepeköy Mahallesi'ne de gitti
İzmit’te Buray konseriyle unutulmaz bir akşam
Alikahya altgeçit ve yağmursuyu menfezleri yapımı TEM’de trafik kapattıracak
Belçika’dan gelen yaşlı çifti yolda bırakmadılar
Vatandaşı soyan bu düzene kim dur diyecek?
MHP ve İYİ Partili vekil arasında pislik gerginliği!
Kocaelispor'a büyük moral
Yıllarca yalan söylediler!
Demirtaş'a yağmurlu havada su yok!
Değirmendere festival alanına dönüştü
KOTKO’nun taşınmasını sağlayacak protokol imzalandı
Akıllı telefonlarda eskiye dönüş!
İsteyen herkes Kocaeli Müze’ye bir tuşa basarak ulaşabilir!
Tavşancıl'a yeni sosyal tesis
Eski hukuk danışmanından Erdoğan'a bir uyarı daha
Büyükakın, Derince'de 120 yataklı sağlık tesisi inşaatını yerinde inceledi
Dilovası Kent Meydanı’nda tempo yüksek!
Bu bir yargısız infazdır!
Benzine yeni bir zam daha geliyor
Asıl fatura halka kesiliyor
Yasalarımızda ilk kez terör örgütü PKK'nın ismi geçecek
Sapanca Gölü’ne olan bağımlılık azaltılmalı
Gökçek'e bakın, siyasetin yargıdan elini çekmediğini görün!
Buna Özgür Özel'i de tehdit ediyorlar denir!
İzmit Belediyesi’nden o görüntülerle ilgili açıklama
Fındık alım fiyatları açıklandı
İzmit Belediyesinde iki yeni görevlendirme
Gebze Ticaret Odası’nda Ortem elektronik tedarikçi adaylarıyla buluştu
