Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Ekonomi, 17 Şubat 2026 01:41Ramazan ayı boyunca ve bayramda en çok tercih edilen ürünler arasında yer alan baklava ve tatlı fiyatları ile ilgili yeni bir karar çıktı. Buna göre fiyatlara Ramazan boyunca zam yapılmayacak.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, "Tüketicilerimiz rahat olsunlar. Ramazanda ve Ramazan Bayramı'nda baklava sektörü olarak kesinlikle zam yapmayacağız." dedi.
Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baklava ve tatlı üreticilerinin her yıl ramazan ayının gelmesini heyecanla beklediğini belirterek, bu dönemde tatlıya talebin arttığını söyledi.
Gün boyu aç kalan ve kan şekeri düşen kişilerin baklava ve tatlıya daha çok ilgi gösterdiğini anlatan Yıldırım, "Baklava milli tatlımız. Artık bütün sofralarda yerini alıyor. Baklava, 'sofraların padişahı, padişahların tatlısı' olarak biliniyor. Dolayısıyla da baklava hem ülkemizde hem de bütün dünyada severek tüketiliyor." diye konuştu.
Yıldırım, ramazan ayında en çok klasik baklavanın talep gördüğünü, bunun yanı sıra midye baklava, şöbiyet ve soğuk baklava gibi ürünlerin rağbet gördüğünü ifade ederek, hafif ve sütlü tatlı olduğu için güllaca da talebin arttığını bildirdi.
RAMAZANDA GÜNLÜK TÜKETİM 3 BİN TON
Ramazanda tatlı tüketiminin en az iki kat, bayramda ise üç kat arttığını vurgulayan Yıldırım, "Yaptığımız ortalama hesaplara göre ramazanda günlük ortalama 3 bin ton baklava tüketileceğini öngörüyoruz. Tabii bayramda biraz daha fazla oluyor. Bayramda ise (günlük) 5 bin ton baklava tüketileceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.
FİYATLAR 300 LİRADAN BAŞLIYOR, 2 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR
BAKTAD Başkanı Yıldırım, ramazan ayının ve bayramın dayanışma ve kardeşlik duygusu içerisinde geçmesi gerektiğini belirterek, "Tüketicilerimiz rahat olsunlar. Ramazanda ve Ramazan Bayramı'nda baklava sektörü olarak kesinlikle zam yapmayacağız. Bu zamsız günlerin de uzamasını diliyoruz. Hatta biz 'hiçbir zaman zam yapmayalım' istiyoruz." şeklinde konuştu.
Baklava fiyatlarına ilişkin bilgi veren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tüketici, ekonomik durumuna göre her türlü fiyattan baklava bulabiliyor. Baklava fiyatları 300 liradan başlıyor, 2 bin liraya kadar çıkıyor. Kaliteye göre değişiyor ama birinci kalite, yüzde 100 tereyağlı, bol fıstıklı, el işçiliğiyle yapılmış bir baklavayı keyifle yemek istediğinizde 1800-2 bin lira arasında fiyatlar oluyor. Baklavada fiyatı oluşturan asıl etken içerisine kullandığınız ham madde ve malzemenin kalitesiyle alakalı. Bir de el işçiliği olunca ustalık ciddi manada maliyet getiriyor. Bunu da göz ardı etmemek lazım."
Mehmet Yıldırım, baklava veya tatlı alırken çok ucuz ürünlere şüpheyle bakılması gerektiğini belirterek, "Bilinen ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmak lazım ki sağlığımızı tehlikeye atmamış oluruz. 500 liralık, 600 liralık, 700 liralık baklava yenmez mi? Yenir ama dediğim gibi biraz kalitesi düşük olur." dedi.
Ekonomi, 17 Şubat 2026 01:41
Yorumlar (0)
Başiskele’den kalkıp sıcak savaşın yaşandığı Lübnan’a gittiler
Baş'tan Özel'e : Demokrasi dilenme, masadan kalk
Derince’de 23 Nisan Futbol Turnuvası heyecanı
Kocaeli’de gece seferlerine ilgi her geçen gün artıyor
Çayırova’nın uzun adamları Finalspor’u da yenerek liderliğini sürdürdü
Dilovası’nda MHP’liler şehitler için ellerini semaya kaldırdı
Gölcüklü öğrencilere uygulamalı sıfır atık eğitimi
Dilovası faciası mağdurları Saadet Partisi lideri Arıkan’la görüştü
AKP 2002'de ara seçim istemiş! Kocaeli detayı
İzmit Belediyesi’nde vefa İstanbul’da bir semt değil!
KOTO ile Yapı Kredi, KOBİ’lere özel iş birliği protokolü imzalandı
Büyükakın, Batı Trakya’da yaşayan Türk öğrencilere verdiği sözü tuttu
Zamları gizlemeye çalışıyorlar
Başkan Söğüt’ten Mimar Sinan Mahallesi sakinlerine: Zor ama doğru kararı aldık
Kent Meydanı’nda Roman coşkusu!
Gebze Ticaret Odası üyelerine bir eğitim daha
Kocaeli’de CHP ara seçime girmemeli, Saadet desteklenmeli!
Sükut ikrardan gelir! 1.5 milyon maaş skandalı
Stadyum tramvay yolu tehlikelerle dolu
Kartepe Belediyesi bildiğiniz gibi!
Kapanan şirket sayısı her geçen gün artıyor
AK Parti Gebze’de 175 yeni üye
KOSGEB destek talepleri değerlendirildi: GTO Başkanı Aslantaş da jüride
İktidarın seçim planı
Akaryakıt fiyatları 15 lira birden düşecek mi?
Büyükakın, AKP’nin yeni Kandıra yönetimini makamında ağırladı
Körfez Meclisi toplandı: Komisyon seçimleri tamam
Bu sokakta yayalar nasıl yürüyecek?
Derince meyve ağaçlarıyla yeşillenecek
Vatandaşın cebinden çıkan para şirketlere aktarılıyor
Bu en basit deyimle siyaseten bir hadsizliktir
Vali Aktaş’tan İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda inceleme
Halk oyunları ekibi Darıca’ya büyük gurur yaşattı
Orman Kütüphanesi’nde benzersiz deneyim
Ne biçim Cumhurbaşkanısın sen
KOÜ Hastanesi’ne Aracı ailesinden büyük destek
SEDAŞ’ın yetenek programı proje sunumları ve sertifika töreni ile sona erdi
Polislerin yaşadığı mağduriyetler araştırılsın önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Doğalgaz fiyatlarında sert düşüş
