Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Gündem, 16 Şubat 2026 14:49Vatandaş darboğazda... Asgari ücretin ve emekli maaşları açlık sınırının altında kaldı. Kira, faturalar ve beslenme harcamaları cepte para bırakmazken, vatandaş giyimde ikinci ele düştü.
CHP Niğne Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşın beslenmeyi önceliklendirdiği için, giyimde ikinci ele düştüğünü söyledi. Gürer, "Giysi ve ayakkabı gibi ihtiyaçlarda yama ve tamir yanında ikinci el kıyafetlere yöneliyorlar; ikinci el uygulamalarında satış yerleri adeta ana mağaza gibi oldu" dedi.
Gürer'in açıklaması şöyle:
"GİYİM İKİNCİ ELE DÜŞTÜ"
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada yaşam pahalılığının insanların en temel ihtiyaçları daralttığını söyleyerek, "Bugün gelinen noktada asgari ücretli, emekli ve dar gelirli vatandaşımız için 'sıfır' bir mont, bir ayakkabı almak artık zorlaştı. Vatandaşımız cebindeki alım gücü sınırlı para ile sadece yaşamda kalabilmek için gıdayı önceliklendiriyor. Cepteki para her ihtiyaca yetmeyince giyim ihtiyacını karşılamak için ya eskiyi tamir ettiriyor ya da ikinci el platformlarına yöneliyor,” dedi.
"İKİNCİ EL DÜKKANLARI ANA MAĞAZAYI GEÇTİ"
İkinci el alışveriş sitelerinin ve uygulamalarının işlem hacmindeki artışa dikkat çekici diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu durum ekonomik sorunların hangi boyuta evrildiğininde farklı bir göstergesidir .Sektör verilerine ve pazar yeri analizlerine baktığımızda, ikinci el platformlarındaki işlem hacminin son bir yılda katlanarak arttığını görüyoruz. Ancak bu bir refah göstergesi değildir! Bu, orta sınıfında nasıl daraldığının göstergesidir. yeni, hiç kullanılmamış ürün alamayan ikinci ele yöneliyor.Bu süreç doğal olarak yeni üretim satan esnafıda,mağaza için üretim yapan fabrikayı da etkiliyor.Tekstil fabrikaları yapısal ve girdi ile oluşan sorunları yanında tüketici alışkanlıkları değişmesindende etkilendikleri bir gerçek.Mağazadan yeni ürün alamayan 2. El alışverişi tercih ediyor,” dedi.
"ESKİDEN İHTİYACI OLANA VERİLEN GİYSİLER, ŞİMDİ SATILIYOR"
Eskiden ihtiyacı olanın yardımcı olunurdu, dayanışma kültürü yerini mecburiyete bıraktı. Eskiden komşunun çocuğuna verilen kıyafetler artık 100-200 liraya internette satışa çıkıyor. İktidar ise 'ekonomi büyüyor' diye konuşmaya devam ediyor. Halkın büyüyen tek şeyi borcu ve çaresizliğidir.
"YÖNETENLER SOKAKTAN HABERDAR DEĞİLLER"
Vatandaşların eline geçen gelirin büyük çoğunluğunun gıdaya ve konaklamaya gittiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, "Vatandaşın bütçesinin tamamı gıda ve barınmaya gidiyor. Geriye kalanla nasıl giysi alabilir, ne çocuğuna yeni üst baş alabilir? Yönetenler , pazar yerlerinden, sokaktaki vatandaşın durumundan haberdar değiller.Halkını ikinci ele mahkûm eden anlayış yaşananları göstermemeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.
Gündem, 16 Şubat 2026 14:49
Yorumlar (0)
Ulaşlı’da çocukların yeni buluşma noktası
Veliaht sistemine dayalı cumhuriyet istememeliyiz
Halkevi Gençlik Merkezi’nde kulakların pasını silen yıl sonu konseri
Çocuk parkları güvenli değil
Fatura emekli ve asgari ücretliye kesildi
Kartepe tramvay hattındaki tehlike!
Büyükşehir’in Derince’de yaptırdığı cemevinde buluştular
Anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Son anketten hangi parti 1'inci çıktı?
Anahtar Parti Kocaeli’de şok! Feshedildi
BTP’liler Atatürk’ün Büyük Taarruzu yönettiği Kocatepe’de buluştu
Akaryakıta bir zam daha
Çocuklar parklarda oynayamıyor!
Kandıra’da bugün ve yarın da denize girmek yasak
Kuvvetli yağış trafiğe çıkma yasağı getirdi
Gölcük’te Kadın Gün Evi 3 ay içinde tamamlanacak
Kocaeli Bilim Merkezi’nde Yaz Akademisi başlıyor
Hızlı trenle 4 saatlik yol 1,5 saate düşecek
Saadet Partisi ile Yenden Refah birleşir mi?
Altın kırıp geçirecek!
Otomobil ile tırın altına giren baba ile oğul kaza kurbanı oldu
Çenesuyu'nda şişe başına 1 TL’lik artış
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde İzmitlileri dinledi
Her şey dahil sistemi esnafı vuruyor
Belediye aşevinde hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi
Derinceliler, Çınarlıdere’deki bu yürüyüşe davetli
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret ve enflasyon verilerini yorumladı
Espri yaptı diye tutukladılar! Buna memlekete kötülük yapmak denir
Dr. Serdar Kaman’dan Deniz Göktaş tepkisi
Gölcüklü öğrencilerden gururlandıran başarı!
Başkan Hürriyet: İsrafı önledik, belediyenin öz gücünü büyüttük
BTP, kirli düzenin ve kokuşmuş siyasetin bir parçası olmayı reddediyor!
Kocaeli’nin filosu büyüdü, çevreci kimliği korundu
En düşük emekli maaşı 23 bin 552 TL oluyor
KOTO, Almanya’da stant açtı
Bu zam değil enflasyon farkı
Sağlık çalışanları her gün biraz daha yoksullaşıyor
Gölcük’te büyük para ödüllü Plaj Voleybolu Turnuvası başlıyor!
10 yıldır 15 Temmuz raporu yok
