Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Gündem, 14 Şubat 2026 08:06Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanlığı görevinden alınan Ömer Çeker, Hürriyetçi Sağlık-Sen Genel Başkan Danışmanı olarak emek mücadelesine geri döndü. İşte ayrıntılar..
Çeyrek asırdan daha uzun süre Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı olarak görev yapan Ömer Çeker, yaklaşık 4 ay önce taciz ve tehdit iddiaları ile gündeme geldiği için MHP Kocaeli İl Başkanlığı görevinden alınan Tuncay Batı’nın marifetiyle Türk Sağlık-Sen’den istifa etmek zorunda kalmıştı.
Hayatı emek mücadelesi ile geçen, çok deneyimli bir isim olan Ömer Çeker’in görevden uzaklaştırma şekli büyük tepkilere neden olmuştu. Tuncay Batı’yı MHP Genel Merkezi defterden sildi. Gidişi suskun olan Ömer Çeker’in dönüşü de muhteşem oldu.
2022’den beri Kocaeli'de temsilcilik düzeyinde faaliyet gösteren Hürriyetçi Sağlık-Sen, Çeker ve ekibinde yer alanlar tarafından 1 ayda 450’ye yakın üye ile Şube statüsüne geçti.
Hürriyetçi Sağlık-Sen’in ilk kongresi de bu akşam saatlerinde İzmit’teki MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Ömer Çeker’e yakınlığı ile bilinen Serkan Kökduman tek aday olarak girdiği kongrede güven tazeledi.
Hürriyetçi Sağlık-Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci, Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Erkut Demirci, eski Suadiye Belediye Başkanı Musa Öğünç ve Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut da katılanlar arasındaydı.
.gif)
Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci coşkulu bir konuşmaya imza attı. Hiç partinin arka bahçesi olmadıklarının altını çizdi. Salonda herkese ‘Yiğitler’ diye hitap etti.
Hürriyetçi Sağlık-Sen Genel Başkan Danışmanı olan ve ilk kongrede Genel Merkez yönetimine de girmesi beklenen Ömer Çeker’de en çok alkışı alan isimlerden biriydi.
Söz konusu sendikanın yöneticileri güçlerini bağımsızlıktan aldıklarına dikkat çekerek sağlık emekçilerine bir bakıma ‘Gelin bir olalım işi kolay kılalım çağrısında bulundular.
İŞTE HÜRRİYETÇİ SAĞLIK-SEN’İN KOCAELİ ŞUBE YÖNETİMİ:
Sekan Kökduman (Başkan), Osman Ayaş (İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Necip Sağlam (Mezuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Hüseyin Ozan Yüzüak (Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı), Umut Birol ( Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Serap Koçhisar (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Yavuz Dinç (Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı)
DENETİM KURULU:
Selçuk Şentürk, Çağatay Soylu ve Ömer Çolak.
DİSİPLİN KURULU:
Burhan Danacı, Bülent Aydoğdu ve Tülay Aydın.
Gündem, 14 Şubat 2026 08:06
Yorumlar (2)
Arif Balcı
Tebrik ederim yolunuz açık olsun.15 Şubat 2026 08:06Davuter
Serkan başkanı tebrik ederiz.Ömer çeker başkan yalnız değildir .kaleminize sağlık İdris kardeş15 Şubat 2026 08:06
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
Cephanelik projesi Başkan Hürriyet’in takibinde
Büyükakın, özel bireylerin ilk iş gününde de yanlarındaydı
Manavların unutulmaya yüz tutmuş sözleri kayıt altına alınıyor
Altında şok düşüş!
Çayırova’da el emeği göz nuru eserler sergileniyor
