Kart limitlerini kontrol edin!
Ekonomi, 13 Şubat 2026 13:13Kredi kartı limitlerini düşüren yeni düzenleme 2 gün sonra yürürlüğe girecek. Bankalar tanınan süre pazartesi günü dolacak. Düzenleme kapsamında, bir kişinin tüm bankalardaki kredi kartı limitleri toplamı esas alınacak.
Yeni uygulamaya göre, toplam kredi kartı limiti 400 bin TL’nin altında olan kullanıcıların limitlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Ancak bu tutarın üzerinde karta sahip olanlar için limit indirimi gündeme gelecek.
2025 YILINDAKİ HARCAMA ORTALAMASI BAZ ALINACAK
Birden fazla bankadan kredi kartı bulunan ve toplam limiti 400 bin TL’yi aşan kullanıcıların limitleri, 2025 yılı harcama ortalamaları ve gelir durumu dikkate alınarak yeniden belirlenecek. Geliriyle uyumsuz şekilde yüksek limite sahip olan kartlarda aşağı yönlü güncelleme yapılacak.
KULLANILMAYAN LİMİTLER DÜŞÜRÜLECEK
Düzenlemenin en dikkat çeken başlıklarından biri ise kullanılmayan kredi kartı limitleri oldu. Buna göre, yıl boyunca kullanılmayan limitin yüzde 50’si iptal edilecek. Örneğin toplam 600 bin TL kredi kartı limiti bulunan ve yıl içinde 400 bin TL harcama yapan bir kullanıcının, kullanılmayan 200 bin TL’lik limitinin 100 bin TL’si silinecek. Bu durumda toplam kredi kartı limiti 500 bin TL’ye düşürülecek.
GELİRLE ORANTILI LİMİT HEDEFLENİYOR
Kredi kartı limitlerine ilişkin bu düzenleme, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bankalara bildirildi. Kurulun amacı, kart limitlerini gelirle uyumlu hale getirerek finansal riskleri azaltmak.
Uzmanlar, özellikle birden fazla bankada yüksek limitli kredi kartı bulunan kullanıcıların ATM, mobil bankacılık ve internet şubelerinde limit değişikliğiyle karşılaşabileceğini belirterek, pazartesi günü itibarıyla kart limitlerinin kontrol edilmesini öneriyor.
Ekonomi, 13 Şubat 2026 13:13
Yorumlar (0)
Hızlı trenle 4 saatlik yol 1,5 saate düşecek
Saadet Partisi ile Yenden Refah birleşir mi?
Altın kırıp geçirecek!
Otomobil ile tırın altına giren baba ile oğul kaza kurbanı oldu
Çenesuyu'nda şişe başına 1 TL’lik artış
Başkan Hürriyet, Halk Günü’nde İzmitlileri dinledi
Her şey dahil sistemi esnafı vuruyor
Belediye aşevinde hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi
Derinceliler, Çınarlıdere’deki bu yürüyüşe davetli
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret ve enflasyon verilerini yorumladı
Espri yaptı diye tutukladılar! Buna memlekete kötülük yapmak denir
Dr. Serdar Kaman’dan Deniz Göktaş tepkisi
Gölcüklü öğrencilerden gururlandıran başarı!
Başkan Hürriyet: İsrafı önledik, belediyenin öz gücünü büyüttük
BTP, kirli düzenin ve kokuşmuş siyasetin bir parçası olmayı reddediyor!
Kocaeli’nin filosu büyüdü, çevreci kimliği korundu
En düşük emekli maaşı 23 bin 552 TL oluyor
KOTO, Almanya’da stant açtı
Bu zam değil enflasyon farkı
Sağlık çalışanları her gün biraz daha yoksullaşıyor
Gölcük’te büyük para ödüllü Plaj Voleybolu Turnuvası başlıyor!
10 yıldır 15 Temmuz raporu yok
Kayıptı, ormanda ölü bulundu
Maaş zammı belli oldu
Marketlerde satılan çaydan boya çıktı
Körfez’de Başkan Söğüt’e trampa yetkisi!
ENAG'tan beklenen enflasyon rakamları geldi!
Erkekleri taciz eden kadın gözaltına alındı
Başiskele sahilinde trafik tek yönlü oluyor!
Kocaeli’nde 154 hatta kesintisiz ulaşım
Gölcük Yüzbaşılar’daki bu parka el atılması isteniyor
Başkan Hürriyet'in eski sağ kolu neden gözaltına alındı?
Yeniden Refah’ta yeni hedef! 1 milyon üye
O ili deprem salladı
Cübbeli'nin altınlar çalındı iddiası yalanlandı!
Gebze Ticaret Odası 66 firma ile o listede
Akaryakıtta önce bindirim, sonra indirim!
İkinci el otomobil piyasası çöküşte
Espri yaptı diye gözaltına alındı!
