KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi
İş Dünyası, 06 Şubat 2026 07:29Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), deprem gerçeğine ve depreme hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla hazırladığı “Depremi Unutma! Kentsel Dönüşümü İhmal Etme” isimli farkındalık sergisini 6 Şubat’ın yıldönümünde yeniden ziyarete açtı.
6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler, Türkiye’ye büyük bir yıkım ve derin acılar yaşattı. Resmi rakamlara göre 53 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu felaket, deprem gerçeğiyle birlikte hazırlıklı olmanın, güvenli yapılaşmanın ve kentsel dönüşümün hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’ni bizzat yaşamış bir kentte, bu bilincin sürekli gündemde tutulması gerektiğine dikkat çeken Kocaeli Ticaret Odası, sergi aracılığıyla geçmişte yaşanan depremlerin bugün ve gelecek için taşıdığı ortak mesajı kamuoyuyla buluşturuyor.
.gif)
BİR AY SÜREYLE ZİYARETE AÇIK
Bu yıl yeniden kapılarını açan sergide; 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde yıkıma uğrayan yapı stokuna ait çarpıcı fotoğraf kareleri yer alıyor. Sergi, deprem ve hazırlık konusunu somut örnekler üzerinden ele alarak, kentsel dönüşümün ertelenemez bir zorunluluk olduğunu güçlü görsellerle vurguluyor. KOTO Başkanı Necmi Bulut, serginin bir ay süreyle ziyarete açık kalacağını belirterek, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla andı. Bulut, benzer acıların yeniden yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerini depreme karşı hazırlıklı olmaya ve kentsel dönüşüm konusunda sorumluluk almaya davet etti.
İş Dünyası, 06 Şubat 2026 07:29
Yorumlar (0)
Belediye aşevinde hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi
Derinceliler, Çınarlıdere’deki bu yürüyüşe davetli
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret ve enflasyon verilerini yorumladı
Espri yaptı diye tutukladılar! Buna memlekete kötülük yapmak denir
Dr. Serdar Kaman’dan Deniz Göktaş tepkisi
Gölcüklü öğrencilerden gururlandıran başarı!
Başkan Hürriyet: İsrafı önledik, belediyenin öz gücünü büyüttük
BTP, kirli düzenin ve kokuşmuş siyasetin bir parçası olmayı reddediyor!
Kocaeli’nin filosu büyüdü, çevreci kimliği korundu
En düşük emekli maaşı 23 bin 552 TL oluyor
KOTO, Almanya’da stant açtı
Bu zam değil enflasyon farkı
Sağlık çalışanları her gün biraz daha yoksullaşıyor
Gölcük’te büyük para ödüllü Plaj Voleybolu Turnuvası başlıyor!
10 yıldır 15 Temmuz raporu yok
Kayıptı, ormanda ölü bulundu
Maaş zammı belli oldu
Marketlerde satılan çaydan boya çıktı
Körfez’de Başkan Söğüt’e trampa yetkisi!
ENAG'tan beklenen enflasyon rakamları geldi!
Erkekleri taciz eden kadın gözaltına alındı
Başiskele sahilinde trafik tek yönlü oluyor!
Kocaeli’nde 154 hatta kesintisiz ulaşım
Gölcük Yüzbaşılar’daki bu parka el atılması isteniyor
Başkan Hürriyet'in eski sağ kolu neden gözaltına alındı?
Yeniden Refah’ta yeni hedef! 1 milyon üye
O ili deprem salladı
Cübbeli'nin altınlar çalındı iddiası yalanlandı!
Gebze Ticaret Odası 66 firma ile o listede
Akaryakıtta önce bindirim, sonra indirim!
İkinci el otomobil piyasası çöküşte
Espri yaptı diye gözaltına alındı!
Darıca Huzurevi için somut adım atıldı!
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzalandı!
Kocaelililere unutulmaz bir yaz keyfi
Kandıra’da aşure ziyafeti!
Karayolları Genel Müdürlüğü'nü de zabıtalar kovalayacak mı?
Erdoğan seçime gitmeden önce bunu yapacak!
Böyle giderse çocuk doktoru mumla aranacak!
