Gebze Ticaret Odası, Gazze’ye insani yardım tırları gönderdi
İş Dünyası, 05 Şubat 2026 03:15Kocaeli Valiliği’nin himayelerinde, Gebze Ticaret Odası tarafından hazırlanan insani yardım tırları, Türk Kızılayı Gebze Şubesi’nin lojistik desteğiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Gebze Ticaret Odası önünde gerçekleştirilen programa; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Türk Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay, Türk Kızılay Gebze Şube Başkanı Celalettin Kurt, Dilovası Müftüsü Dr. İbrahim Köç, Gebze İlçe Millî Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, siyasi parti ve STK temsilcileri, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri, meclis ve meslek komite üyeleri ile basın mensupları katıldı.
Gebze Ticaret Odası, ekonomik ve ticari faaliyetlerinin yanı sıra afetler, felaketler ve insani krizler karşısında toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi kurumsal bir görev olarak değerlendirmektedir. Bu anlayış doğrultusunda hazırlanan yardım tırları, oda üyelerinin, iş dünyasının ve kentin insani duyarlılığının somut bir göstergesi niteliği taşımaktadır.
.gif)
Yardım sevkiyatı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gazze’de yaşananların bölgesel bir mesele olmanın ötesinde, insanlık tarihinin vicdani bir sorunu olduğunu ifade etti. Orta Çağ’dan kalma yöntemlerle sivil halkın abluka altına alındığını vurgulayan Aslantaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Gazze’de insanlıktan uzak bir muameleye maruz bırakılan bir halk söz konusudur. Gebze Ticaret Odası olarak bizler, yalnızca ticari sorumluluklarımızla değil, insani sorumluluklarımızla da hareket etmek zorundayız. Bu doğrultuda, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Dünya ne kadar zenginleşirse zenginleşsin; eğer insanı ve insani değerleri merkeze almıyorsa, bu zenginlik zulümden başka bir noktaya taşınamaz.”
Programda, Kocaeli Valiliği başta olmak üzere Türk Kızılayı’na, katkı sunan tüm kurumlara, oda üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür edildi. Türk Kızılay Gebze Şubesi’nin lojistik destek sağladığı programda, insani yardım malzemeleriyle yüklü tırlar Gazze’deki halka ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı. Yardım tırlarında; yatak, battaniye, yatak örtüsü, bot ve montlardan oluşan temel insani ihtiyaç malzemeleri yer aldı.
Gebze Ticaret Odası, Gazze’deki siviller için gönderilen bu yardımın umut olmasını temenni ederken; Filistin halkıyla dayanışmayı sürdürme ve insani sorumluluklarını yerine getirme kararlılığını bir kez daha kamuoyuyla paylaştı.
İş Dünyası, 05 Şubat 2026 03:15
Yorumlar (0)
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
Cephanelik projesi Başkan Hürriyet’in takibinde
Büyükakın, özel bireylerin ilk iş gününde de yanlarındaydı
Manavların unutulmaya yüz tutmuş sözleri kayıt altına alınıyor
Altında şok düşüş!
Çayırova’da el emeği göz nuru eserler sergileniyor
